-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 12

Lažybų tarpininkai: Lietuva gaus kvietimą dalyvauti pasaulio krepšinio čempionate

Lietuva, sportiniu būdu neiškovojusi kelialapio į 2010 m. pasaulio krepšinio čempionatą, gaus vardinį kvietimą dalyvauti pirmenybėse, įsitikinę lažybų tarpininkai. Jie prognozuoja, kad, be mūsų šalies, kvietimai taip pat bus įteikti Rusijai ir Didžiajai Britanijai.
 Lietuvos sirgaliai Lodzėje
Lietuvos sirgaliai Lodzėje / Sirgaliaus Tomo Ščiglo nuotr.
Temos: 1 Lažybos

„Lietuva vadinama krepšinio valstybe, yra iškovojusi įspūdingų pergalių, todėl tikime, kad būsime pakviesti dalyvauti kitąmet Turkijoje vyksiančiame pasaulio krepšinio čempionate. O Italijos pasitraukimas iš kovos dėl vardinių kvietimų tik sustiprina lietuvių šansus“, – įsitikinęs lažybų bendrovės „Unibet“ atstovas Arnas Janickas.

„Unibet“ lažybų tarpininkai duoda 80 proc. tikimybę, kad Lietuva sulauks Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) malonės ir gruodį gaus vardinį kvietimą dalyvauti pasaulio čempionate. Šio sprendimo su nekantrumu laukia krepšinio aistruoliai. Kad Lietuva turi realią galimybę gauti kvietimą į pasaulio čempionatą, žiniasklaidai yra minėjęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Lažybų tarpininkai kiek geriau nei Lietuvos vertina tik Rusijos šansus – jiems „Unibet“ duoda 95 proc. tikimybę iškovoti vadinamąją „wild card“. Trečiąja realia šalimi kandidate laikoma Didžioji Britanija. Jos galimybės iškovoti vardinį kelialapį vertinamos 53 procentų tikimybe.

„Be krepšinio laimėjimų, FIBA, skirstydama kvietimus, atsižvelgia į kitus motyvus, pavyzdžiui, finansinius. Nors Didžiojoje Britanijoje krepšinis nėra populiarus, šios šalies rinka yra didžiulė, ji ruošiasi 2012 m. vasaros olimpinėms žaidynėms Londone, o tai gali turėti įtakos FIBA sprendimams“, – sakė A.Janickas.

Eilėje prie vardinių kvietimų į pasaulio pirmenybes už Didžiosios Britanijos rikiuojasi Lenkija su Vokietija (šių šalių galimybės vertinamos vienodai – po 40 proc.) bei Makedonija (tikimybė lygi 20 proc.).

Kam skirs vardinius kvietimus, FIBA paskelbs gruodžio 12–13 dienomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius