-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 16

LeBronas Jamesas: „Pasinaudosiu pralaimėjimu kaip dar viena proga būti geresniu kitąmet“

NBA karaliumi tituluojamas LeBronas Jamesas nesugebėjo trečią kartą iš eilės „užkelti“ savo komandos ant lygos nugalėtojų pakylos. Praėjusiais metais NBA finale šiaip ne taip įveikti „San Antonio Spurs“ atstovai šiemet lemiamoje serijoje atrodė žymiai stipresni už „Miami Heat“ ir laimėjo finalo seriją 4:1. Tai sutrukdė L.Jamesui prisijungti prie tokių žaidėjų kaip Michaelis Jordanas, Kobe Bryantas ar Shaquille'as O'Nealas, kurie yra sugebėję atvesti savo komandas į pergales trijuose NBA finaluose iš eilės.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jie dominavo prieš mus kiekvienu žaidimo aspektu. Štai kaip turėtų būti žaidžiamas komandinis krepšinis, – po NBA finalo varžovų pranašumą pripažino L.``Jamesas. – Vaikinai juda, įkirtinėja, dalija perdavmus, jei gauna progą metimui – meta, bet visa tai komandos, o ne asmeninės statistikos labui“. 

Vardindamas „San Antonio Spurs“ žaidimo privalumus L.Jamesas tikriausiai norėjo išskirti savo komandos trūkumus, kurie sutrukdė tapti lygos nugalėtojais.

Vykstant diskusijoms apie tai, ar vienas geriausių NBA žaidėjų ir toliau gins Majamio klubo garbę, vienas iš argumentų buvo lygos čempionų žiedas. Po šios serijos, kurioje Greggo Popovichiaus vedama „Spurs“ ekipa tiesiog dominavo, manančių, jog LeBronas kitąmet apsivilks kitos komandos marškinėlius, turėtų tik padaugėti. Tačiau žaidėjas konkrečiai apie tai nešnekėjo, tik leido suprasti, kad ketveriais metais, praleistais „Heat“ ekipoje, jis nėra nusivylęs.

„Mes nenuvertiname to, ką mes pasiekėme. Mes pralaimėjome vieną, laimėjome du ir pralaimėjome dar vieną, – teigė L.Jamesas. – 50 procentų galimybę laimėti čempionų titulą priimčiau kiekvieną dieną. Žinoma, laimėti norisi viską, bet tokia yra žaidimo esmė. Kartais laimi, kartais pralaimi.“

NBA lygoje labai svarbus individualus pasirodymas, tad krepšininkas neišvengė klausimo, ko jis, kaip komandos lyderis, nepadarė, ką galėjo padaryti geriau ir kokie jo ateities planai. 

„Apie tai galvosiu vasarą. Aš ir mano komandos draugai susėsime ir aptarsime, ką padarėmė ne taip, – vengdamas tiesaus atsakymo, sakė L.Jamesas – Aš ir mano šeima mylime Majamį. Tačiau, po šios serijos mano mintys neabejotinai yra kažkur kitur. Manau, kad pasinaudosiu šiuo pralaimėjimu kaip dar viena proga būti geresniu kitąmet.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius