Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 14

LeBronas Jamesas per savaitgalį pakeitė „Cavaliers“ – jo vertė padvigubėjo, abonementai išpirkti

Penktadienio vakarą LeBronui Jamesui paskelbus apie sugrįžimą į „Cleveland Cavaliers“ per porą dienų klubo įvaizdis pakito kardinaliai. Dar prieš porą savaičių Klivlando klubas buvo laikomas NBA vidutinioku, o dabar yra priskiriamas prie elitinių lygos komandų. NBA karaliumi tituluojamo žaidėjo atvykimas „Cavaliers“ ekipai duos daug naudos ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir už jos ribų.
L.Jamesas mėgsta pokštauti ir aikštėje, ir už jos ribų
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Cavaliers“ klubo vertė išaugo beveik dukart

L.Jameso sugrįžimas Klivlando klubui iškart davė didžiulės finansinės naudos. Žurnalas „Forbes“ šį sezoną klubą buvo įvertinęs 515 mln. JAV dolerių. Po šio savaitgalio apskaičiuota, jog klubas turėtų būti vertas daugiau nei milijardo JAV dolerių. Tai reiškia, kad L.Jameso atvykimas „Cavaliers“ vertę padvigubino.

LeBrono atėjimas Klivlando komandos rungtynes padarys privalomomis pamatyti ir tai stipriai padidins jų transliacijų reitingus.

Vienos didžiausių pasaulyje verslo ir finansinių naujienų agentūrų bei informacijos apie finansų rinkas teikėjų „Bloomberg“ ekspertas Scottas Soshnickas aiškina, kaip vieno žaidėjo atvykimas gali daryti įtaką tokiems pokyčiams. 

„Praėjusį sezoną „Cavaliers“ rungtynės buvo transliuojamos vieną kartą per ESPN ir sykį per TNT kanalus.

„Miami Heat“ rungtynės buvo rodomos šešis sykius per ABC, dešimt kartų per ESPN ir devynis per TNT. Pridėjus NBA TV, Majamio ekipos rungtynės nacionaliniu mastu buvo rodomos 35 kartus. LeBrono atėjimas Klivlando komandos rungtynes padarys privalomomis pamatyti ir tai stipriai padidins jų transliacijų reitingus“, – teigė S.Soshnickas.

Klivlanda tapo NBA favoritu

Prieš keletą savaičių „Cavaliers“ klubo šansai tapti lygos čempionais buvo vertinami 1-60. Praėjusį pirmadienį, kuomet sustiprėjo gandai apie L.Jameso sugrįžimą į Klivlando klubą, lažybų kontoros ekipos galimybes vertino jau 1-10. Geriau buvo vertinami tik „San Antonio Spurs“ ir apie Carmelo Anthony įsigijimą kalbėjusios „Chicago Bulls“ ekipos šansai.

Po L.Jameso sprendimo „Cavaliers“ tapo NBA favoritais. Tuo metu praėjusių kelerių metų favoritais laikomo „Miami Heat“ klubo reitingai stipriai krito žemyn. Štai kaip dabar vertinamos komandos, turinčios daugiausia šansų triumfuoti NBA sezono pabaigoje. 

Sezono abonementai iššluoti

Kita didelė nauda klubui –  suaktyvėjusi sezono abonementų prekyba.

Praėjusį sezoną Klivlando klubas pardavė 84,3 proc. visų abonementų ir pagal šį rezultatą ekipa buvo tik  23-ia iš 30-ies NBA komandų.

Paskelbus apie L.Jameso grįžimą į „Cavaliers“, visi sezono abonementai buvo išgraibstyti per aštuonias valandas.

Pastarąjį sykį Klivlando komanda  100 proc. sezono abonementų buvo pardavusi 2009–2010 metų sezone. Tai buvo paskutinis sezonas, kai L.Jamesas vilkėjo „Cavaliers“ ekipos marškinėlius.

L.Jamesas taps „Cavaliers“ akcininku?

„Forbes“ apžvalgininkas Ericas Jacksonas teigia, kad žaidėjas į klubą grįžo ne tik dėl meilės miestui ir pasiūlytos didelės sutarties sumos.

Finansų specialistas neabejoja, kad L.Jamesas siekia tapti milijardieriumi. Todėl manoma, kad klubo savininkas Danas Gilbertas sutiko atiduoti dalį „Cavaliers“ klubo akcijų, kuomet krepšininkas baigs karjerą. 

„Įdomu, ar nėra taip, jog derėtasi buvo ne dėl sutarties dydžio, o dėl to, kokią dalį D.Gilberto akcijų gaus LeBronas baigęs karjerą – greičiausiai, būdamas „Cavaliers“ nariu“, – svarstė E.Jacksonas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Savannah Brinson
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas su žmona Savannah Brinson

Žinoma, šis susitarimas gali būti tik žodinis, nes jokiomis oficialiomis sutartimis žaidėjui negali būti patikėta tapti NBA klubo akcininku. Ši situacija susiklosto dėl egzistuojančios kolektyvinės lygos žaidėjų ir savininkų sutarties. L.Jamesui tapus klubo dalininku, jis priklausytų abiem pusėms.

Vis dėlto „Forbes“ apžvalgininkas neabejoja, jog krepšininkas sieks pralenkti legendinį Michaelą Jordaną bent finansinėje sferoje, tapdamas pirmuoju milijardieriumi sportininku. E.Jacksonas neatsitiktinai prisiminė ir 2011 metais ištartą krepšininko frazę, kuomet šis įsigijo Anglijos futbolo klubo „Liverpool“ akcijų.

„Pirmąsyk žengęs ant NBA aikštės parketo, aš iškart tapau verslininku,“ – prieš trejetą metų teigė 29-erių metų sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius