Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 03

LeBronas Jamesas pripažintas geriausiu 2012 metų JAV krepšininku

NBA klubo „Miami Heat“ ir JAV krepšinio rinktinės lyderis LeBronas Jamesas išrinktas geriausiu 2012-ųjų metų JAV krepšininku.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Puolėjas buvo pripažintas naudingiausiu praėjusio sezono NBA lygos krepšininku bei naudingiausiu finalo serijos žaidėju, tapo NBA čempionu bei iškovojo aukso medalį Londono olimpinėse žaidynėse.

Anksčiau tiek per vieną sezoną buvo pavykę tik Mickaelui Jordanui, kuris šį trofėjų ir apdovanojimų komplektą iškovojo 1992 metais.

L.Jamesas yra vienas iš trijų JAV krepšininkų, dalyvavęs trijose olimpinėse žaidynėse. Londone ir Pekine jis iškovojo aukso medalius, o Atėnuose tenkinosi bronzos apdovanojimu. Tada amerikiečiai kovoje dėl trečiosios vietos įveikė lietuvius.

Londono olimpiadoje L.Jamesas per rungtynes rinko po 13,3 taško, atkovojo po 5,6 kamuolio bei atliko po 5,6 rezultatyvaus perdavimo. 

1980 metais įsteigtas geriausio JAV krepšininko trofėjus skiriamas žaidėjams, suteikusiems didžiausią indėlį, savo komandos sėkmei. Laureatus renka JAV krepšinio federacijos valdyba.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius