Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 21

LeBronas Jamesas surinko 37 taškus, o „Heat“ krepšininkai apgynė NBA čempionų vardą

NBA finalo septintosiose serijos rungtynėse „San Antonio Spurs“ patirtį sugebėjo įveikti „Miami Heat“ komandos jaunystė, greitis ir LeBronas Jamesas – Majamio krepšininkai antrą kartą iš eilės tapo NBA čempionais.
LeBrono Jameso triumfas.
LeBrono Jameso triumfas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lemiamose NBA finalo rungtynėse namuose žaidę „Heat“ krepšininkai ypatingai aršioje ir varginančioje dvikovoje sugebėjo įveikti „Spurs“ ekipą 95:88 (18:16, 28:28, 26:27, 23:17). L.Jamesas gavo naudingiausio finalo serijos žaidėjo prizą.

Svečių komandos toliašaudė artilerija, kuri ne vienose rungtynėse „Spurs“ ekipai padėjo tvarkytis su Majamio krepšininkais, šiose rungtynėse tylėjo – San Antonijaus ekipos snaiperiai pataikė vos 6 tritaškius iš 19-os (31,6 proc.).

Tuo tarpų „Heat“ ekipa pataikė net 12 tolimų metimų iš 32-jų (37 proc.), o labiausiai į neviltį varžovus varė Shane'as Battieras, įsmeigęs 6 tritaškius iš 8.

Tačiau didžiausią indėlį į pergalę įnešė nesustabdomai rungtyniavęs LeBronas Jamesas, pelnęs net 37 taškus ir atkovojęs 12 kamuolių. „Heat“ lyderio metimai svarbiomis mačo akimirkomis buvo aukso vertės.

Skausmą jau antrose rungtynėse iš eilės kentęs prancūzas Tony Parkeris buvo priverstas žaisti 37 minutes, 35-erių metų Manu Ginobilis – 35-ias, o 37-erių metų Timas Duncanas – net 43 minutes. Pastarasis stengėsi iš visų jėgų ir įmetė 24 taškus (8/18 dvit.), atkovojo 12 kamuolių, tačiau lemiamomis akimirkomis veterano jėgų neužteko.

Tai buvo penktasis T.Duncano NBA finalas ir pirmasis, kuriame krepšininkas turėjo nuryti pralaimėjimo kartėlį. Šeštajame serijos mače „Spurs“ galėjo iškovoti čempionų žiedus, tačiau per pusę minutės iššvaistė 5-ių taškų persvarą.

Lemiamo ketvirčio metu ne ką tepadėjo ir M.Ginobilio patirtis – argentinietis suklydo 4 sykius per kėlinį, tačiau kam pakeisti veterano nebuvo. Dany Greenas buvo savo paties šešėlis (5 tšk. per 37 min.), nesisekė ir Gary Nealui (2 metimai iš 7).

27-is tritaškius finalo serijoje pataikęs ir NBA rekordą pasiekęs D.Greenas per lemiamus du finalo mačus iš viso pataikė vos 1 metimą iš 19.

Vienintelis Kawhi Leonardas iš jaunosios „Spurs“ gvardijos kovėsi puikiai – aukštaūgis aikštėje praleido net 45 minutes, surinko 19 taškų ir atkovojo 16 kamuolių.

„Heat“ krepšininkams tai buvo trečiasis finalas iš eilės, užpernai jame Majamio ekipa nusileido „Dallas Mavericks“ krepšininkams. Pastarąjį sykį dukart iš eilės NBA čempione tapo „Los Angeles Lakers“, kai iškovojo trofėjų 2009–2010 m. sezone.

Po šių metų finalo ir įspūdingo L.Jameso pasirodymo septintosiose rungtynėse galime prisiminti 2007-uosius, kuomet L.Jamesas ir Žydrūnas Ilgauskas su „Cleveland Cavaliers“ nužygiavo iki NBA finalo ir jame 0:4 nusileido T.Duncanui ir jo vedamai „Spurs“.

T.Duncanas jaunajai „Cavaliers“ žvaigždei tada pasakė, kad vieną dieną lyga bus jo. Nuo tada L.Jamesas jau iškovojo du NBA čempiono žiedus, keturis reguliariojo sezono MVP titulus ir dukart tapo olimpiniu čempionu.

„Spurs“: T.Duncanas (8/18 dvit., 8/8 baud., 12 atk. kam., 4 perimti kam.) 24, K.Leonardas (7/13 dvit., 16 atk. kam.) 19, M.Ginobilis (2/5 trit., 5 rez. perd., 4 kl.) 18, T.Parkeris (3/12 dvit.) 10, D.Greenas, G.Nealas ir B.Diaw po 5, T.Splitteris 2.

„Heat“: L.Jamesas (7/13 dvit., 5/10 trit., 8/8 baud., 12 atk. kam.) 37, D.Wade'as (11/21 dvit., 10 atk. kam.) 23, Sh.Battieras (6/8 trit.) 18, M.Chalmersas (1/7 trit.) 14, C.Andersenas 3.

VIDEO: Pergalę įtvirtinęs LeBrono Jameso dvitaškis.
VIDEO: Mario Chalmerso tritaškis iš pusės aikštės.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

Rungtynės:

Ketvirtasis kėlinys „Heat“ – „Spurs“

M.Ginobilis po minutės pertraukėlės suklydo dar sykį ir T.Duncanui teko prasižengti. Liko žaisti 24 sek. ir L.Jamesas (37 tšk.) šaltakraujiškai sumetė baudas – 94:88.

L.Jamesas, kaip buvo galima tikėtis, ėmėsi iniciatyvos ir pataikė dvitaškį – 92:88 (liko 30 sek.).

T.Duncanas prametė du dvitaškius iš eilės ir likus žaisti 40 sek. „Heat“ paprašė minutės pertraukėlės, po kurios kamuolys bus jų. T.Duncanas visą minutės pertraukėlę prasėdėjo susiėmęs už galvos – 37 metų krepšininkas šiame mače aikštėje praleido 43 minutes.

M.Chalmersas išprovokavo pražangą, tačiau prametė abi baudas, Ch.Boshas atkovojo kamuolį ir suklydo, tačiau „Spurs“ pasinaudoti varžovų klaida nesugebėjo – liko žaisti minutę.

D.Wade'as pataikė dvitaškį metimą – 90:85. Tačiau L.Jamesas netrukus prametė, o K.Leonardas, likus žaisti dvi minutes, tritaškiu rezultatą sušvelnino – 88:90.

Sh.Battieras netrukus atsakė dar vienu tritaškiu, tačiau T.Duncanas įmetė dvitaškį su pražanga – 88:85 (liko 3 min.)

L.Jamesas pataikė dar vieną dvitaškį, tačiau M.Gonobili atsakė tritaškiu ir „Heat“ pirmavo 85:82 (liko 4:21 min.).

M.Ginobili suklydo jau keturis kartus – visus per 4-ąjį rungtynių kėlinį, tačiau kitiems „Spurs“ gynėjams niekaip nesisekė įmesti, tad G.Popovičius laikė argentinietį aikštėje. T.Duncanas baudų metimais sušvelnino rezultatą – 79:83 (liko 5 min.).

L.Jamesas dar sykį ėmėsi lyderio vaidmens ir likus žaisti penkias su puse minutės „Heat“ vėl pirmavo 6-iais taškais – 83:77.

M.Ginobilis lygioje vietoje pametė kamuolį, tačiau netrukus savo klaidą ištaisė  – 77:81. Nors „Spurs“ apsigynė, tačiau argentinietis suklydo dar kartą (liko 6 min.).

Likus žaisti 7 min. 30 sek. „Heat“ krepšininkai pirmavo 79:75, o svečiai prasižengė aikštės viduryje ir L.Jamesas pataikė dvitaškį bei tapo pirmuoju rungtynėse, peržengusiu 30-ies taškų ribą – 81:75.

„Tai paskutinis mačas šiemet, tad žaiskite iš visų jėgų – nugalėtoja bus tik viena komanda. Jie labai talentingi, o mes turime žaisti kaip viena komanda“, – minutės pertraukėlės metu „Spurs“ žaidėjus įkvėpti bandė G.Popovičius.

„Heat“ pirmavo 77:73, o T.Parkeris ir D.Wade'as kovojo dėl ginčo kamuolio, kurį atkovojo arenos šeimininkai, tačiau rezultatyvios atakos nesurengė, o T.Duncanas netrukus pelnė savo 19-ąjį tašką ir sušvelnino atsilikimą – 75:77.

„Spurs“ rezultatą sušvelnino, tačiau Ch.Andersenas pataikė du baudos metimus, o M.Ginobili netrukus prasižengė puolime ir „Heat“ pirmavo – 76:73.

Sh.Battieras lemiamą ketvirtį pradėjo taikliu tritaškiu – 75:71.

Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.

Trečiasis kėlinys „Heat“ – „Spurs“ 72:71

M.Ginobilis pelnė dvitaškį, tačiau paskutinę kėlinio sekundę M.Chalmersas įsmeigė tolimą metimą ir NBA čempionai buvo priekyje – 72:71. Tai buvo 10-asis Majamio krepšininkų tritaškis šiame mače.

Sh.Battieras likus žaisti pusę minutės išlygino rezultatą – 69:69.

M.Ginobili likus žaisti 2 min. išvedė „Spurs“ į priekį 67:64, tačiau puikiai žaidžiantis L.Jamesas (28 tšk.) rezultatą sušvelnino.

„Spurs“ krepšininkai per kelias atakas rezultatą iškart sumažino, po B.Diaw tritaškio ir T.Duncano dėjimo vėl išsiveržė į priekį – 65:64

L.Jamesas smeigė du tritaškius iš eilės ir „Heat“ išsiveržė į priekį – 62:57

Pirmuosius du kėlinius aikštėje vyko įnirtinga ir lygi kova, o rungtynėms įpusėjus „Heat“ pirmavo vos dviem taškais – 46:44. Rezultatyviausiai pirmojoje rungtynių dalyje žaidė LeBronas Jamesas, pelnę 15 ir Dwyane‘As Wade‘as, įmetęs 14 taškų. T.Parkeris „Spurs“ gretose surinko 10.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius