-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 02

LeBronas Jamesas – tikrasis „Cavaliers“ treneris?

Klivlende nevengiama pajuokauti, kad į „Cavaliers“ komandą sugrįžęs LeBronas Jamesas yra ne tik žaidėjas, bet ir treneris, generalinis direktorius ir net caras. Kiekviename pokšte yra tiesos grūdas. Tai patvirtino ir tikrasis Klivlendo klubo treneris Davidas Blattas, kuris atskleidė, kad komandos lyderis iš tiesų kartais diktuoja žaidimą.
LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas
LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas / „Scanpix“ nuotr.

ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas atskleidė, kaip vyksta žaidimas „Cavaliers“ komandoje: „Davidas Blattas prieš sezoną bandė įdiegti „Princeton“ naudotą puolimo schemą, tačiau Klivlendo klubas to atsisakė. Dabar viskas vyksta paprastai – L.Jamesas gauna kamuolį ir parodo, ką su juo darys toliau. Davidas Blattas pamato šį nurodymą ir perduoda tai komandai. Ir tai vyksta dažnai.“

L.Jamesas gauna kamuolį ir parodo, ką su juo darys toliau. Davidas Blattas pamato šį nurodymą ir perduoda tai komandai. 

D.Blattas pakomentavo šią įžvalgą ir neneigė, kad L.Jamesas kartais diktuoja žaidimą: „Kartais, kai būna įtempta kova, tiesiog nėra laiko kada duoti nurodymus. Mes turime pasiruošę scenarijus, kuriuos naudojame įvairiose situacijose. Nemanau, kad čia kažkas keisto, kad L.Jamesas duoda nurodymus. Žinoma, taip būna ne visada, bet pasitaiko.“

B.Windhorstas taip pat papasakojo apie trenerio ir L.Jameso nesutarimus sezono pradžioje, kai komandai nesisekė rinkti pergales. Tačiau šie nesutarimai dingo, kai „Cavaliers“ įsitvirtino Rytų konferencijoje, o komandą sustiprino Timofejus Mozgovas, J.R. Smithas ir Imanas Shumpertas.

Pats L.Jamesas, paklaustas, ar turi leidimą diriguoti komandos žaidimui, pripažino, kad tokią teisę turi: „Jeigu ką nors pamatau, aš galiu nurodyti kitiems žaidėjams. Taip pat ir Kyrie Irvingas. Treneris diktuoja žaidimą tarp rungtynių ir pertraukėlių metu, tačiau mums patinka turėti laisvės ir žinoti, kad galime patys daryti sprendimus.“

Treneris diktuoja žaidimą tarp rungtynių ir pertraukėlių metu, tačiau mums patinka turėti laisvės ir žinoti, kad galime patys daryti sprendimus.

Tai jokia staigmena tiems, kurie stebi „Cavaliers“ žaidimą šį sezoną. L.Jamesas užsiėmė tam tikro įžaidėjo poziciją ir visas žaidimas eina per jį ir K.Irvingą. Tai daug naudingiau komandai nei ta netvarka, kuri darėsi sezono pradžioje.

Tai primena ir L.Jameso žaidimą „Cavaliers“ ekipoje, kai komandą treniravo Mike'as Brownas, kuris buvo stiprus gynybos ekspertas, tačiau leido L.Jamesui diriguoti ekipos puolimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius