-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 02

Legendinio metimo į „Žalgirio“ krepšį autorius Derrickas Sharpas: „Tokia buvo Dievo valia“ (audio, video)

Jau ketvirtadienio vakarą ant Kauno sporto halės parketo žengs Eurolygos A grupėje lyderiaujančios komandos Kauno „Žalgiris“ ir Tel Avivo „Maccabi“. Po 2004-ųjų metų košmaro, kai vienas metimas lėmė „Maccabi“ triumfą, kiekvienas mačas tarp žalių-baltų ir geltonųjų aistruoliams sukelia prisiminimų audrą. Vieniems – teigiamų, kitiems – ne.
Derrickas Sharpas per savo karjerą yra pataikęs ne vieną lemiamą metimą.
Derrickas Sharpas per savo karjerą yra pataikęs ne vieną lemiamą metimą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš šią dvikovą „Žalgirio radijo“ klausytojai turėjo neeilinę galimybę išgirsti patį „Maccabi“ veteraną Derricką Sharpą. Gynėjas „Žalgirio radijo“ laidai davė išskirtinį interviu.

– Derrickai, turėtum puikiai prisiminti 2004 metų istoriją ir rungtynes su „Žalgiriu“ Tel Avive. Pataikei tritaškį paskutinę sekundę ir iš „Žalgirio“ rankų išplėšei bilietą į Eurolygos finalo ketvertą. Kaip jauteisi prieš ir po metimo? laidos vedėjas Karolis Tiškevičius pasiteiravo krepšininko, rašo Zalgiris.lt.

– Prieš metimą mąsčiau: „Oho! Juk visai įmanoma, kad nepateksime į finalinį ketvertą.“ Gerai prisimenu, tada puikiai rungtyniavo Arvydas Sabonis. Po pačio metimo įvykių negaliu paaiškinti. Kaip jau sakėte, tai buvo tiesiog stebuklas.

– Ar žinai, kad dėl to daug lietuvių tiesiog verkė?

– Taip, žinau ir man jų labai gaila. Tačiau ką aš galiu padaryti – tokia buvo Dievo valia.

– Kodėl, Derrickai, kodėl?

– Aš atsiprašau, bet taip tikriausiai turėjo būti. Aš likau vienas ir turėjau mesti. Verkė abi pusės: tik Izraelyje tai buvo laimės ašaros.

– Tai buvo geriausias tavo karjeros metimas?

– Taip, taip, be jokių abejonių. Tiek tais metais, tiek per visą karjerą. Tai buvo didis metimas ne tik „Maccabi“ komandai, bet ir visam Izraeliui.

– „Maccabi“ atstovauji jau 14 metų. Tikriausiai tam yra rimta priežastis?

– To taip pat negaliu paaiškinti. Čia man yra labai gerai, jaučiuosi patogiai ir esu reikalingas, nes klubo vadovybė ir sirgaliai man demonstruoja didelę meilę. Esu laimingas žmogus ir turiu dėkoti Dievui. Tai nėra įprasta kiekvienam.

– Galbūt stebėjai kurias nors „Žalgirio“ rungtynes šiame sezone, išskyrus, žinoma, su „Maccabi“?

– Taip, mačiau rungtynes su „Caja Laboral“. Mačiau, kad jie žaidžia labai gerai. „Žalgiris“ yra gera komanda, jie labai gerai susižaidę. Ekipoje yra didelė konkurencija, visi žaidėjai dirba daug ir dalijasi kamuoliu. Tai yra labai svarbu. Visi žalgiriečiai žino, ką jie turi daryti aikštelėje. Jie turi daug jaunų krepšininkų, kurie yra labai energingi, taigi turėsime juos pranokti ne tik emociškai, bet ir fiziškai.

– Manai, rungtynės Kaune bus sunkios?

–  Visos rungtynės su „Žalgiriu“ yra labai sunkios. Ir šį kartą aš tikiuosi to paties. Jie turi puikią aistruolių minią, kuri ir rytoj bus labai stiprus užnugaris. Tai mums bus didelis iššūkis.

Visame interviu su D.Sharpu taip pat išgirsite: ką žaidėjas planuoja baigęs karjerą, kas būtų geresnis treneris – jis ar Marcusas Brownas, ką, jei būtų treneris, į savo komandą iš dabartinio „Žalgirio“ pakviestų amerikietis:

VIDEO: D.Sharpo interviu "Žalgirio radijui"

 Legendinį Derricko Sharpo tritaškį į „Žalgirio“ krepšį galite pamatyti čia:

VIDEO: Derrickas Sharpas sudaužo Sabo svajonę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius