Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 11

Legendinis krepšinio treneris Jerry Sloanas paliko Jutos „Jazz“ klubą (video)

Jutos „Jazz“ komandos sirgaliai ištikti šoko. 23 metus komandai vadovavęs ir jos simboliu tapęs legendinis treneris Jerry Sloanas ketvirtadienį netikėtai pranešė pasitraukiantis iš einamų pareigų.
Jerry Sloanas „Jazz“ komandai vadovavo nuo 1988 metų.
Jerry Sloanas „Jazz“ komandai vadovavo nuo 1988 metų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Utah Jazz NBA

„Pasitraukti yra sunkiau, nei aš maniau, – drebančiu balsu ir ašarų kupinomis akimis specialiai surengtoje spaudos konferencijoje ketvirtadienį pranešė 68 metų krepšinio specialistas. – Tačiau mano laikas šioje komandoje baigėsi ir dabar metas judėti pirmyn.“

J.Sloano sprendimas sukrėtė „Jazz“ sirgalius. Trenerio atsistatydinimas buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus, nes vos prieš kelias dienas buvo pranešta, kad J.Sloanas pratęsė sutartį su „Jazz“ klubu.

Kaip pranešė artimas treneriui šaltinis, pakeisti nuomonę J.Sloaną privertė klubo vadovų požiūris.

„Jis jautė, kad klubo vadovai labiau klauso ne jo, o komandos lyderio Derono Williamso nurodymų“, – „Yahoo Sports“ teigė šaltinis.

J.Sloano kantrybės taurę perpildžiusiu įvykiu tapo konfliktas su „Jazz“ generaliniu direktoriumi Kevinu O'Connoru per rungtynes su Čikagos „Bulls“, kurias Jutos ekipa pralaimėjo. Beje, „Jazz“ tai buvo 10-oji nesėkmė per pastarąsias 14 rungtynių.

Pranešama, kad J.Sloaną supykdė „Jazz“ įžaidėjo D.Williamso atsisakymas atlikti nurodytą derinį, o Jutos klubo vadovai per didžiąją pertrauką užstojo ne ilgametį komandos trenerį, o didžiausią ekipos žvaigždę.

Tiesa, ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu J.Sloanas teigė pasitraukiantis „ne dėl problemų su žaidėjais ar vadovais, o dėl nuovargio“.

Kartu su J.Sloanu pasitraukė ir jo ilgametis asistentas Philas Johnsonas. „Jazz“ vyriausiuoju treneriu buvo paskirtas kitas buvęs J.Sloano asistentas Ty Corbinas.

Nuo 1988 metų „Jazz“ komandai vadovavęs J.Sloanas iškovojo net 1 221 pergalę ir patyrė 803 pralaimėjimus. Už savo nuopelnus į krepšinio Šlovės muziejų išrinktas treneris yra ilgiausiai su viena komanda dirbęs specialistas NBA lygoje. Jam vieninteliam su ta pačia komanda pavyko iškovoti bent 1 000 pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius