Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 23

Lenkijos spauda: „Asseco Prokom“ pralaimi, Motiejūnas švyti“

„Šis pirkinys nustebino visą Europą“ – taip „Dziennik Bałtycki“ pradėjo straipsnį apie Donato Motiejūno persikėlimą į Gdynės „Asseco Prokom“ komandą. Lietuvis Lenkijoje žaidžia savo geriausią sezoną karjeroje, o apie tai nevengia rašyti ir šios šalies spauda, praneša „BasketNews.lt“
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / asseco.prokom.pl nuotr.

„Tomas Pačėsas ilgai ieškojo pastiprinimo sunkiojo krašto pozicijoje ir galų gale likus dviem savaitėms iki sezono pradžios atsirado galimybė įsigyti vieną didžiausių šios vasaros pirkinių. Gdynėje žais Donatas Motiejūnas – viena iš didžiausių Lietuvos krepšinio vilčių bei NBA lygio talentas“, – toliau lietuvį gyrė laikraštis iš Lenkijos pajūrio – „Dziennik Bałtycki“.

Tačiau kai D.Motiejūnas pirmą kartą pasirodė aikštelėje vilkėdamas „Prokom“ marškinėlius, dauguma žmonių Lenkijoje retoriškai klausinėjo: „Jis eis į NBA?“. „Liesutis Donatas atrodo kaip objektas, kurio tikslas tik ir tėra pereiti iš vienos vietos aikštelėje į kitą“, – rašė didžiausias Lenkijos portalas apie sportą „sport.pl“.

Apie jo žaidimą sunku buvo kalbėti. Nors Donatas pelnė 14 taškų mače su silpna Starogrado Gdansko „Polpharma“ ekipa, bet didelės įtakos komandos žaidimui neturėjo. Žiūrint iš kitos pusės, reikia prisiminti, kad Pačėso treniruojama komanda turėjo mažiausiai treniruočių prieš sezoną iš visų lenkų komandų.

Kitose rungtynėse D.Motiejūnas pasirodydavo vis skirtingai. Turėjo blykstelėjimų – kaip 15 pelnytų taškų ir 5 atkovotų kamuolių mače su Stambulo „Galatasaray“ ar 15 taškų rungtynėse su Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda.

Kai lapkričio pradžioje iš Gdynės pabėgo Alonzo Gee, visi Lenkijos krepšinio ekspertai manė, jog „Asseco Prokom“ liko be savo pergalių kalvio. Daugumoje rungtynių būdavo mažai atakų, kuriose kamuolys neliestų amerikiečio rankų.

Dvikovos su Kazanės „Uniks“ ar Maskvos CSKA, kuriose Pačėsas jau vertėsi be Gee paslaugų, privertė pagalvoti, ar kartais ne jis buvo „virusu“, varginančiu Lenkijos čempionų komandą. Lenkijos krepšinio specialistų nuostabai Gee išvykimas nepadarė neigiamos įtakos „Asseco Prokom“ žaidimui. Priešingai, leido atsiskleisti kitiems žaidėjams, o pirmiausiai Motiejūnui.

„Dabar, kai Gee neatkovoja kamuolio puolime, lietuvis pradėjo žaisti pirmuoju smuiku. Jo žaidimas vienas prieš vieną su CSKA aukštaūgiais sukėlė galvos skausmus vienai geriausių komandų Europoje“, – po rungtynių su Maskvos ekipa rašė „sport.pl“.

„Asseco Prokom“ pralaimi, Motiejūnas švyti“, – tokia antraštė, po mačo išvykoje su Sienos „Montepaschi“, pasirodė svetainėje „polskikosz.pl“, kuriame Donatas sužaidė rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje. „Kartais rankos pačios pradėdavo ploti po Donato triukų po krepšiu“, – rašė lenkiška tinklalapio „Eurosport.com“ versija.

Savo sportinės formos viršūnę „D-Mo“ pasiekė gruodžio pradžioje, kai atvedė „Asseco Prokom“ komandą į dvi iš eilės pergales tarptautiniame fronte. Pirmosiose rungtynėse Donatas pagerino Eurolygos rekordą, atkovodamas 18 kamuolių po savo krepšiu. Tuo tarpu antrosiose, kaip rašė „worldbasket.info“, „Motiejūnas savo metimu nužudė „Lietuvos rytą“.“

Šią savaitę T.Pačėso treniruojama komanda pasitraukė iš Eurolygos kovų, o D.Motiejūnas paskutinėse rungtynėse su Sienos „Montepaschi“ ekipa tesurinko 4 taškus ir paliko aikštelę dėl išnaudoto pražangų limito, rašo „BasketNews.lt“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius