-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 23

„Lietkabelio“ treneris M. Budzinauskas: „VTB lygoje stengsimės išvengti gėdingų rezultatų“

Lietuvos krepšinio lygos komandos rikiuoja gretas kitam sezonui. Itin ambicingus tikslus kelia Panevėžio „Lietkabelis“. Šis klubas, kaip ir Kėdainių „Nevėžis“ bei Alytaus „Dzūkija“, buvo priimtas į VTB Jungtinę lygą.
"Lietkabelio" komanda
"Lietkabelio" komanda / kklietkabelis.lt

Aukštaitijos sostinės ekipos vyriausiuoju treneriu paskirtas prieš tai Lenkijoje dirbęs Mindaugas Budzinauskas. Jis šiame poste pakeitė Algirdą Brazį. M.Budzinausko asistentu tapo panevėžietis Gintaras Kadžiulis. 

M.Budzinauskas davė interviu portalui sportas.info.

– Kodėl nusprendėte žaisti VTB Jungtinėje lygoje? Daug kas mano, kad ši lyga, kuriai vadovauja KGB generolas, Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas Sergejus Ivanovas, yra politinis projektas. 

– Ne mano darbas komentuoti politiką. Palikime ją nuošalyje. Žaisti ar ne vienoje ar kitoje lygoje sprendžia klubo vadovai. Mano nuomone, rungtyniauti Jungtinėje lygoje yra naudinga ir įdomu. Tai didelis iššūkis tiek žaidėjams, tiek man. Būtų kvaila neišnaudoti tokios galimybės. Kur kas geriau žaisti su stipresnėmis komandomis nei su silpnesnėmis ar to paties pajėgumo.

Ne mano darbas komentuoti politiką. Palikime ją nuošalyje.

– Ar nebijote, kad būsite negailestingai triuškinami? Pavyzdžiui, B grupėje, į kurią pateko „Lietkabelis“, yra tokios galingos komandos, kaip Kazanės „Uniks“, Maskvos srities „Chimki“.

– Šių dviejų klubų, aišku, nenugalėsime. Jiems nė iš tolo neprilygstame finansais. Svorio kategorijos skiriasi, bet stengsimės išvengti gėdingų rezultatų. Ne visada laimi turtingesnės ir garsius krepšininkus turinčios komandos. Galbūt sudėtimi stipresni klubai mūsų tinkamai neįvertins, gal jų žaidėjai bus pavargę. Mums svarbiausia mokytis, semtis patirties.

Mūsų grupėje yra komandų, kurias galime įveikti. Tai ir Kėdainių „Nevėžis“, ir Minsko „Cmoki“, ir  Loimos „Nilan Bisons“. Tiesa, neabejoju, kad šis Suomijos klubas nebus silpnas.

– Ar „Lietkabelio“ biudžetas bus didesnis nei praėjusį sezoną?

– Aš to nežinau, bet stengiamės suburti pajėgesnę komandą nei pernai. 

– Kokių krepšininkų dar ieškote?

– Remsimės jaunais talentingais lietuviais, tačiau komandoje bus ir patyrusių žaidėjų, ir legionierių. Norime, kad kuo daugiau liktų tų krepšininkų, kurie klube rungtyniavo praėjusį sezoną. Išlaikyti branduolį, tęstinumą yra labai svarbu.

– Ar ir toliau rungtyniausite Baltijos krepšinio lygoje?

– Dar neaišku, bet turbūt, kad ne. 

– Kokie tikslai keliami „Lietkabeliui“, kuris praėjusį sezoną nepateko į antrąjį LKL pirmenybių etapą?

– LKL čempionate patekti į atkrintamąsias varžybas ir neiškristi iš VTB Jungtinės lygos.

– Kaip vertinate situaciją, kad LKL pirmenybėse vėl tikrai nebus keturių ratų varžybų sistemos. Gali būti trys, o gal net du ratai, nes net penkios mūsų šalies ekipos žais Jungtinėje lygoje?

– Manau, kad Lietuvos čempionatas turi būti pats svarbiausias. Esu įsitikinęs, kad bent trijų ratų varžybų tikrai reikia.

Svorio kategorijos skiriasi, bet stengsimės išvengti gėdingų rezultatų.

– Kodėl sutikote treniruoti Panevėžio ekipą?

– Man patinka, kad klubas kelia ambicingus, nevienadienius planus. Norėjosi padirbėti Lietuvoje. Be to, tuo metu geresnių pasiūlymų neturėjau. Manau, esu subrendęs darbui „Lietkabelyje“.

– 2007-2008 metų sezone pats atstovavote Panevėžio komandai... 

– Prisiminimai patys geriausi. Nors LKL čempionate likome devinti, bet  BBL „Iššūkio“ taurės turnyre užėmėme prizinę vietą.

– Kokie jūsų pagrindiniai darbo principai?

– Stengiuosi išnaudoti kiekvieno žaidėjo stipriąsias savybes. Jei, tarkim, krepšininkas itin gerai puola, bet labai prastai ginasi, sunku tokį žaidėją išmokyti tobulai gintis. Tokiu atveju jam geriausia neskirti svarbių užduočių gynyboje. Tiesa, man gynyba ypač svarbi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius