-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 22

„Lietkabelyje“ apsistojęs Parrishas Brownas: apie lemtingą susitikimą Čikagos lietuvių bendruomenėje, Meksiką bei dėmesį Mažeikiuose

Vasarą smarkiai atnaujinęs sudėtį Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubas sudėties komplektacijos darbus pradėjo nuo sutarties pasirašymo su amerikiečiu įžaidėju Parrishu Brownu.
Parrishas Brownas
Parrishas Brownas / kklietkabelis.lt nuotr.

 27-erių metų 185 cm ūgio krepšininkas savo kelią į profesionalaus krepšininko karjerą pradėjo Čikagoje, o po studijų įžaidėjas bandė patekti į antrąją pagal pajėgumą JAV krepšinio lygą – NBDL.

„Po universiteto bandžiau patekti į dukterinę NBA lygą NBDL. Manęs ten nepašaukė, todėl po studijų JAV išvykau rungtyniauti į Vokietiją“, – apie karjeros pradžią pasakojo P.Brownas.

Po metų Vokietijoje Bochumo miesto klube, nuolatinės komandos ieškojusį žaidėją likimas nubloškė į Meksiką, kurioje krepšininkas rungtyniavo du sezonus. Metai, praleisti Meksikoje, pažadino krepšininko norą grįžti į Europą. Kelią į senąjį žemyną P.Brownui nutiesė susitikimas su lietuvių bendruomene Čikagoje.

„Išmėginau daugybę būdų, kol vienas mano draugas pasakė, jog lietuvių bendruomenė Čikagoje rengia krepšinio treniruotes, – apie netikėtą pažintį kalbėjo amerikietis. – Pagalvojau, kodėl nepamėginus sėkmes ten. Mano žaidimo stilius patiko vienam Lietuvos krepšinio agentui, kuris pasiūlė išbandyti jėgas Čikagos vasaros krepšinio lygoje.

Pažintis su lietuviais įžaidėjui tapo lemtinga ir pirmąjį sezoną Parrishas Brownas praleido Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančiame „Mažeikių“ klube.

„Tai buvo gana beprotiška. Užsukdavau į parduotuvę ir žmonės klausiamai žiūrėdavo lyg sakytų, „ką šis vyrukas veikia čia?“ – pirmaisiais sezono įspūdžiais dalijosi krepšininkas.

Lietuvoje užsirekomendavęs kaip patikimas įžaidėjas, krepšininkas netruko pasirašyti sutartį su Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavusiu „Palangos“ klubu, o prieš 2013-2014 m. sezoną beveik po 12 taškų LKL rinkusį krepšininką pasikvietė Panevėžio „Lietkabelio“ klubas.

„Lyginant su Palangos klubu, „Lietkabelis“ yra visiškai kitokia ekipa. Klubo organizacija yra puiki, jei iškyla problemų, žinau, jog jos bus išspręstos“, – naująja karjeros stotele džiaugėsi įžaidėjas.

Iki tolesnio sėkmingo žaidimo P.Brownui trūksta vieno – atsigauti po prieš sezoną patirtos traumos. Pats krepšininkas teigia, jog jaučia didžiulį norą, kuo greičiau prisijungti prie ekipos.

„Komandos draugai jau keliavo į rungtynes Latvijoje, Klaipėdoje, man buvo sunku stebėti žaidimą ir matyti žaidimo sritis, kuriose aš galėčiau įsilieti ir padėti komandai.“

Žaidėjas taip pat pasidalijo mintimis apie studijas JAV, Lietuvai būdingą krepšinio stilių bei lietuvių kalbos subtilybes.

VIDEO: Pokalbis su Parrisshu Brownu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius