Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 12 09

Lietuva pervedė pusę milijono eurų

Trečiadienio vakare FIBA sąskaitoje atsidurs mūsų šalies pusės milijono eurų užstatas, o šeštadienį jau bus aišku, ar Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė žais 2010 metų pasaulio čempionate. LKF atstovai nusiteikę optimistiškai ir tikisi gauti vieną iš keturių FIBA vardinių kvietimų į Turkiją.
Lietuvos sirgaliai
Lietuvos krepšinio gerbėjai galutinį sprendimą sužinos šeštadienio vakare. / T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

„Esame istorinio įvykio arba didžiulės šventės pradžioje. Tai, ką padarė šie rėmėjai, – tikras stebuklas. Jie atvėrė mums kelią į pasaulio čempionatą“, – trečiadienį spaudos konferencijoje Vilniuje sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas.

Anot federacijos vadovo, po nesėkmės Europos čempionate Lenkijoje niekas nemanė, kad už vardinius kvietimus teks pakloti pusę milijono eurų. „Tai mums buvo netikėta, tačiau FIBA pirmoje vietoje stato ne sportinį principą, o pinigus. Savotiška tvarka“, – stebėjosi LKF prezidentas.

Stiprūs argumentai

Ketvirtadienį į Turkiją išvykstantis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas tikino, kad kalbės su kiekvienu FIBA Vykdomojo komiteto nariu ir parengė specialų pristatymą su 92 Lietuvos Seimo narių, LKF ir krepšininkų kreipimusi.

Ten pat surašyti argumentai, kodėl Lietuvos rinktinė turėtų kitais metais Turkijoje žaisti pasaulio čempionate. Tarp stipriausių argumentų – Lietuvoje krepšinis yra populiariausia sporto šaka, žaidėjai – tarp ryškiausių žvaigždžių pasaulyje, pasirašytas televizijos kontraktas, unikali sirgalių atmosfera ir per penkerius pastaruosius metus į krepšinio infrastruktūrą investuoti 200 mln. eurų.

Anot M.Balčiūno, į keturis vardinius kvietimus pretenduoja 14 valstybių. Iš Europos šalių užstatus yra pateikę Lietuva, Rusija, Vokietija, Anglija ir Lenkija. Iš pastarųjų didžiausius šansus turi pirmosios trys valstybės.

Iš valstybės – nė lito

LKF generalinis direktorius tvirtino, kad dėl įmokų sumos FIBA sutarė su kiekviena šalimi atskirai. „Galiu patikinti, kad užstatui nepaėmėme nė vieno lito iš valstybės. Visą sumą surinko rėmėjai. Kokia kiekvieno dalis? Konfidenciali informacija. Svarbu, kad mes tą sumą turime ir atitinkame visus reikalavimus“, – sakė M.Balčiūnas.

Pusę milijono eurų užstatą surinko penkios bendrovės: „Kauno grūdai“, „Orlean Lietuva“, „DnB NORD“, „PokerStars“ ir „Viasat Lietuva“. „Pinigai buvo pervesti trečiadienį priešpiet ir FIBA sąskaitą turėtų pasiekti į pavakarę. Jeigu mums nepavyktų gauti vardinio kvietimo, pinigai per 24 valandas bus grąžinti ir išdalyti tomis pačiomis dalimis rėmėjams“, – kalbėjo M.Balčiūnas.

„Nematau priežasčių, kodėl Lietuva turėtų negauti to vardinio kvietimo. Tikrai duočiau daugiau nei 50 proc., kad pasiseks. Kita vertus, Lietuva jau dukart nepateko į pasaulio čempionatą ir iš to tragedijos nedarėme. Dirbsime toliau“, – tvirtino LKF generalinis direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius