-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 04

Lietuvių krepšininkai iškovojo dar vieną pergalę Pasaulio vasaros universiados krepšinio turnyre

Lietuvos studentų krepšinio rinktinė tęsia sėkmingą pasirodymą 25-ojoje Pasaulio vasaros universiadoje. Trečiosiose „B“ grupės rungtynėse Roberto Kuncaičio auklėtiniai įveikė Rumunijos krepšininkus rezultatu 85:65.
Kamuolys
Kamuolys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ginčo kamuolį laimėję rumunai pirmieji pelnė taškus, tuo tarpu lietuvių puolimas pirmąsias dvi minutes strigo ir tik Lauryno Mikalausko puikaus žaidimo po krepšiu dėka, Lietuvos studentai atidarė savo taškų sąskaitą ir po poros atakų jau pirmavo 4:2. Iškovoję dvi lengvas pergales pirmuosiuose turuose Lietuvos studentų krepšinio rinktinės krepšininkai gal būt tikėjosi lengvos kovos ir šiandienos rungtynėse, tačiau rumunai sužaidus 5 minutes nubaudė lietuvius tritaškiu metimu, išprovokavo pražangą puolime ir netrukus persvėrė rezultatą savo naudai 7:6. Komandos padėtį šiek tiek pagerino Martynas Mažeika pelnęs du taškus ir Deivydas Gailius puikiai sužaidęs gynyboje ir suteikęs šansą komandos draugams pelnyti taškus greitos atakos metu: tritaškį pataikė Lukas Brazdauskis – jau 13:7. Po dar vienos greitos atakos, kurią dėjimu užbaigė lietuviai, likus trims minutėms iki pirmo kėlinio pabaigos, studentų persvara jau siekė 8 taškus. Pirmąjam kėliniui artėjant į pabaigą lietuviai pagaliau pajuto žaidimo skonį ir vis lengviau skynėsi kelią link varžovų krepšio – 19:9 likus vienai minutei iki pirmo ketvirčio pabaigos. Paskutinėmis kėlinio sekundėmis rumunai pataikė vieną baudą ir pridėję du taškus sušvelnino rezultatą – 19:12, teigiama pranešime spaudai.

Sužaidus minutę antrajame kėlinyje Ž.Kėlys ištaiso savo klaidą padarytą pirmąjame ketvirtyje ir baudžia varžovus tritaškiu metimu 22:14. Tritaškį pridėjo Arnas Labuckas ir lietuvių persvara tapo dviženklė 27:14. Giedrius Kurtinaitis sumaniai išprovokavo varžovą prasižengti, pataikė tik vieną baudą, bet pats atkovojęs kamuolį suteikė šansą savo komandos draugams – 30:16 sužaidus beveik pusę antrojo kėlinio. Ir toliau sėkmingą savo pasirodymą tęsė L.Mikalauskas puikiai žaidęs tiek gynyboje, tiek puolime, o L.Brazdauskis spėjo ne tik pavalyti sudrėkusią aikštelę, bet ir atliko rezultatyvų perdavimą, po kurio sekė sėkminga lietuvių ataka – 34:21. Paskutinę kėlinio sekundę M.Mažeika pataikė tritaškį metimą ir komandos išėjo ilsėtis švieslentėje degant skaičiams 42:24.

Trečią ketvirtį taikliu dvitaškiu pradėjo rumunai, bet čia pat D.Gailius pelnė du taškus ir teisę mesti ekstra baudos metimą, bet jos nepataikė. Po nesėkmingo derinuko „ragai” lietuviai nesėkmingai sužaidė ir gynyboje leisdami rumunams sušvelninti rezultatą 46:34. Sustoję į aikštės gynybą lietuviai buvo nubausti tritaškiu metimu, bet jau po kelių akimirkų M.Mažeika ir A.Labuckas lygiai taip pat atkeršijo varžovams 52:38. Po Martyno Pociaus reido ir dviejų taškų su pražanga lietuviai jau pirmavo 15 taškų skirtumu – 55:40. Rumunai surengė kelias sėkmingas atakas ir šiek tiek sumažino skirtumą, bet likus minutei iki ketvirčio pabaigos lietuviai vėl atstatė turėtą persvarą 60:45, o kėlinį užbaigė pirmaudami rezultatu 62:48.

Rumunai ketvirtą kėlinį pradėjo spurtu 4:0 ir iš karto privertė Lietuvos studentų krepšinio rinktinės trenerį Robertą Kuncaitį prašyti minutės pertraukėlės, po kurios rumunai pelnė dar tris taškus, apsigynė ir grėsmingai priartėjo prie lietuvių 62:55. Tačiau ir vėl sėkmingai sužaidė lietuviai: D.Gailius pataikė tritaškį ir greitos atakos metu pridėjo du taškus, taip vėl atstatydamas dviženklį pranašumą 67:55. Sužaidus pusę kėlinio Ž.Kėlys pelnė 4 taškus iš eilės ir padidino Lietuvos komandos persvarą iki 17 taškų – 72:55. Per likusį rungtynių laiką lietuviai sužaidė ramiai ir užtikrintai, bei iškovojo trečią pergalę krepšinio turnyre rezultatu 85:65.

Lietuva: D.Gailius 18, Ž.Kėlys ir Labuckas po 11.
Rumunija: I.Dragusin 19, T.Nicoara 15, M.Silvasan 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius