Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 03

Lietuvos 18-mečiai sutriuškino latvius ir liko septinti Europos čempionate

Rezultatyviausias rungtynes sužaidusi Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) vaikinų rinktinė pergale užbaigė Europos čempionatą (Turkija). Sauliaus Štombergo auklėtiniai 90:56 (27:16, 15:10, 19:12, 29:18) sutriuškino Latvijos bendraamžius ir pirmenybėse užėmė 7 vietą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Domantas Sabonis

Nors lietuviai apmaudžiai (76:78) buvo pralaimėję Latvijos krepšininkams grupės varžybose, tačiau šįkart varžovams nesuteikė jokių šansų. Lietuvos komanda laimėjo visus ketvirčius ir buvo geresni pagal visus statistinius rodiklius. Lietuviai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių (49-28), tiksliau atakavo krepšį, atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (23-15), perėmė 11 kamuolių, kai varžovai tik 4. Lietuviai sėkmingai išnaudojo latvių suteiktus antruosius šansus, po kurių pelnė 19 taškų, Latvijos krepšininkai tokiu būdu pelnė tik 5 taškus.

Šiame mače Lietuvos komanda surado naują lyderį. Juo tapo puolėjas Regimantas Miniotas, surinkęs dvigubą dublį. Jis pelnė 20 taškų ir atkovojo 12 kamuolių. Tai buvo pirmas šio krepšininko dvigubas dublis šiame čempionate.
Ne startiniame penkete rungtynes pradėjęs Domantas Sabonis taip pat svariai prisidėjo prie pergalės. Jo sąskaitoje 17 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai. 13 taškų įmetė Martynas Varnas.

Lietuviai jau pirmajame kėlinyje parodė, kad šiame mače juokauti neketina. Latviai pirmavo tik pirmąją  susitikimo minutę ir tai buvo vienintelis jų kartas,  vėliau Lietuvos komanda išsiveržė į priekį ir vis tolo (17:11, 5min.). Po 10 minučių lietuvių persvara jau buvo dviženklė (27:16).

Antrajame ketvirtyje Lietuvos krepšininkai diktavo savo sąlygas ir nemažino tempo, todėl latviai nepriartėjo nei per žingsnį. Aktyviai puolime žaidę lietuviai prasidėjus didžiajai pertraukai pirmavo 42:26.

Antroje rungtynių dalyje Latvijos rinktinė nerado jokių priešnuodžių tokiam sėkmingam lietuvių žaidimui ir nekėlė grėsmės. Iki pat finalinės sirenos dominavę Lietuvos krepšininkai iškovojo užtikrintą pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius