-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 27

Lietuvos garbę Maskvos trijulių krepšinio festivalyje gins ir LKL žaidėjas Paulius Joneliūnas

Penktadienį į Maskvą dalyvauti tarptautiniame trijulių krepšinio turnyre išvyksta lietuvių komanda „Hidras-Vanagupė“, kurios branduolį sudaro keturi pasaulio trijulių čempionai. Lietuvos krepšininkai pateko į prestižinį turnyrą, kurio prizinis fondas 45 tūkst. JAV dolerių (126 tūkst. litų), gavę vardinį organizatorių kvietimą.
Paulius Joneliūnas
Paulius Joneliūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiame turnyre dalyvaujame jau kelintą kartą. Vieta, tvarka ir žaidimo subtilumai gerai žinomi, todėl stengsimės siekti aukščiausių tikslų“, – prieš išvykdamas sakė vyriausiasis „Hidro-Vanagupės“ krepšininkas Mindaugas Budzinauskas.

Drauge su juo į Maskvą išvyksta pasaulio trijulių čempionai Darius Čiūta, Mykolas Jasaitis ir Rytis Pulkauninkas. Pakeitus varžybų reglamentą pagal tarptautines trijulių krepšinio taisykles, penktuoju komandos nariu tapo vidurio puolėjas Paulius Joneliūnas, praėjusį sezoną atstovavęs Vilniaus „Sakalams“.

Trijulių krepšinio festivalyje šeštadienį dalyvauja 16 ekipų iš viso pasaulio: po dvi komandas iš Rusijos, Latvijos ir JAV, taip pat Lietuvos, Estijos, Ukrainos, Serbijos, Slovėnijos, Kroatijos, Nyderlandų, Rumunijos, Čekijos ir Italijos.

Už pirmąją vietą skiriama 20 tūkst. JAV dolerių, antrąją – 10 tūkst., trečiąją ir ketvirtąją – po 5 tūkst. JAV dolerių. Dėjimo konkurso nugalėtojui atiteks 5 tūkst., o antrajam finalininkui – 2 tūkst. JAV dolerių.

M.Budzinauskas, M.Jasaitis, D.Čiūta ir R.Pulkauninkas yra tapę paskutiniojo trijulių pasaulio čempionato Las Vegase nugalėtojais. Vėliau čempionatas nebebuvo rengiamas, nes bankrutavo jo organizatoriai italai. „Moscow Open“ jau kelerius metus pretenduoja tapti oficialiu pasaulio trijulių krepšinio čempionatu, nekart į turnyrą kvietė ir FIBA generalinį sekretorių Patricką Baumanną, tačiau oficialaus pasaulio pirmenybių statuso kol kas negavo.

„Moscow Open“ vyksta Lužnikų olimpiniame komplekse. Turnyrą stebi tūkstančiai žiūrovų, tarp kurių būna ryškiausios Rusijos kitų valstybių krepšinio legendos. Kovos iš lauko aikštelių transliuojamos į didžiulius LED ekranus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius