Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 10

Lietuvos jaunučiai sumindė turkus

Europos jaunučių iki 16 metų krepšinio čempionato antrąjį etapą Lietuvos rinktinė pradėjo įspūdinga pergale. Pirmadienį turnyro šeimininkai E grupės pirmose rungtynėse 66:47 įveikė iki šiol pralaimėjimo kartėlio nepatyrusią Turkijos komandą.
Mantas Mockevičius nugalėtojams pelnė 25 taškus
Mantas Mockevičius nugalėtojams pelnė 15 taškų ir buvo antras pagal rezultatyvumą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dariaus Dikčiaus auklėtiniai per laisvą dieną sugebėjo tinkamai pasirengti antrojo etapo kovoms. Kaune vykstančiose Senojo žemyno pirmenybėse mūsų šalies atstovai laimėjo jau antrąkart. Iškovoję pirmą įskaitinę pergalę E grupėje jie padidino savo šansus prasibrauti į ketvirtfinalį. Ar pateks lietuviai į atkrintamąsias varžybas, gali paaiškėti jau antradienį po dvikovos su Juodkalnija.

Nuo pat rungtynių su turkais pradžios lietuviai išsiveržė į priekį ir po pirmo kėlinio turėjo nedidelį pranašumą – 15:11. Taiklių tritaškių liūtimi užklupę turkus, mūsų šalies krepšininkai spurtavo antrame ketvirtyje ir įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 40:26.

Atrodo, toks skirtumas įsismarkavusių lietuvių netenkino. Po pertraukos jie ėmė triuškinti sutrikusius varžovus. Po trijų kėlinių D.Dikčiaus auklėtiniai jau pirmavo 54:37, o paskutiniame ketvirtyje skirtumas pasiekė net 25 taškus – 66:41. Įtikinama ir graži pergalė.

Nugalėtojams Tauras Jogėla pelnė 18 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, Mantas Mockevičius pridėjo 15 taškų, Paulius Semaška – 9. Lietuviai padarė net 22 klaidas (turkai – 17), tačiau akivaizdžiai lenkė varžovus pagal dvitaškių pataikymo procentą (lietuvių – 51,8 proc. (14/27) ir turkų – 19,5 proc. (8/41).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius