Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 26

Lietuvos krepšininkai 2015-ųjų Europos čempionato pradžioje žais Latvijoje arba Vokietijoje

Iki 2015-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato kovų likus mažiau nei metams, jau pradėta svarstyti, kurioje iš valstybių galėtų žaisti mūsų nacionalinė ekipa. Mat dėl Rusijos agresijos Ukrainoje, šioje šalyje turėjęs vykti „Eurobasket 2015“ perkeltas į kitas vietas: pirmojo etapo kovos pirmą kartą „FIBA Europe“ istorijoje bus vykdomos net keturiose šalyse – Kroatijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Latvijoje. Jau dabar aišku, kad Lietuva turnyre startuos Vokietijoje arba Latvijoje.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai

Prisijunkite beveik daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

„FIBA Europe“ dar nėra nutarusi, kur ir kurioje šalyje vyks „Eurobasket 2015“ burtų traukimo ceremonija, tačiau, kaip teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, šis renginys įvyks spalio pabaigoje arba lapkričio mėnesio pradžioje.

Taip pat jau preliminariai žinoma, kad pirmojo etapo kovas – grupės varžybas – Lietuvos komanda žais arba Latvijoje arba Vokietijoje.

„Mes kartu su Kroatijos, Prancūzijos ir Ispanijos rinktinėmis pateksime į pirmąjį burtų krepšelį, todėl natūralu, jog negalėsime būti vienoje grupėje. Turnyrą priimsiančios Kroatija ir Prancūzija suformuos savo grupes, o mes pateksime į grupę, kuri žais arba Rygoje, arba Berlyne.

Manau, kad tai tikrai nėra blogas variantas mūsų sirgaliams. Apie Latviją nekalbėsiu nieko – manau, kad daugiausiai 300 kilometrų įveikti mašinomis ir autobusais mūsų krepšinio aistruoliams tikrai nebus problema. O Berlynas – tai taip pat tik tūkstantis kilometrų. Galvoju, tai tikrai kur kas geriau, nei vykti į Prancūzijos Monpeljė ar Kroatijos sostinę Zagrebą“, – dėstė LKF generalinis sekretorius M.Špokas.

Vietų arenose sirgaliams per pirmenybes tikrai turėtų užtekti, nes, kaip ir per Pasaulio krepšinio čempionato dvikovas, bilietai bus parduodami tik į vienas rungtynes.  

Daugiau kaip po mėnesio vyksianti 2015 metų Europos krepšinio čempionato burtų traukimo ceremonija suskirstys 24 komandas į keturias grupes po 6 komandas. Į kitą etapą, kuris bus surengtas Prancūzijos Lilio mieste, prasimuš po 4 geriausias grupių rinktines.

Lemiamos kovos dėl „Eurobasket 2015“ apdovanojimų ir kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes vyks multifunkcėje arenoje, talpinančioje 27 tūkst. sirgalių.

2015-ųjų Europos krepšinio čempionatas numatytas surengti rugsėjo 5-20 dienomis.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius