Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 25

Lietuvos krepšinio rinktinė grūdinosi audringoje jūroje (nuotraukos)

Ilgametis Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės rėmėjas „Švyturys“ naująjį rinktinės trenerį Kęstutį Kemzūrą ir jo komandą nustebino kvietimu susirungti su Baltijos bangomis – kovinę dvasią išbandyti komandiškumo stiprinimo pratybomis Baltijos jūroje su transatlantine jachta, rašoma pranešime spaudai.
Krepšininkai paragavo buriuotojų duonos
Krepšininkai paragavo buriuotojų duonos / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

Jūreivių marškinėliais ir neperšlampamomis striukėmis pasipuošę krepšininkai išbandė jachtos įgulos narių amplua.

„Lietuvos krepšinio rinktinėms visada buvo svarbi komandinė dvasia. Norėjome ją dar labiau sustiprinti netradicine dovana – galimybe pažinti savo komandą jūros sąlygomis. Tikime, kad tai dar labiau prisidės prie rinktinės tarpusavio susižaidimo, kovos dvasios ugdymo. Šių savybių labai prireiks Turkijoje“, – sakė UAB „Švyturys–Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Jachta „Ambersail“ atsišvartavę nuo Kruizinių laivų terminalo Klaipėdoje, pajudėję pro uosto vartus krepšininkai išplaukė į atvirąją jūrą. Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris K.Kemzūra, krepšininkams keliant burę, šūktelėjo: „Vyrai, už Lietuvą!“ „Toks darbas – labai gera kardio treniruotė“, – juokais pakėlus didžiąją burę komentavo Martynas Andriuškevičius.

Pradžioje krepšininkus jūra pasitiko ramiai – buriuotojų pasakojimai apie ekstremalias situacijas ir audras atrodė juokai. Giedrius Gustas matavosi štorminį kostiumą, kad suprastų, kaip jaučiasi buriuotojai užėjus audrai, tačiau sunku buvo nuspėti, jog saulėtame danguje netrukus iš tiesų pasirodys štormo debesys.

Vyriausiajam treneriui K.Kemzūrai simboliškai buvo perduotas jachtos šturvalas. Vadovaudamas jachtai ir komandai krepšinio aikštelėje jis sakė besijaučiantis ramiai – pasitikintis savo įgula: „Jūroje svarbu pasitikėjimas – kaip ir krepšinio aikštelėje, čia nėra vietos improvizacijai. Tik kartu, kaip branduoliui, galima nugalėti.“

Netikėtai sukilęs vėjas, audra, lietus pasakojimus apie ekstremalias situacijas pavertė realybe – atvirojoje jūroje reaguoti teko žaibiškai. Jachtos denyje buvo pilna vandens, jai pasvirus naujoji įgula mobilizavosi ir tiksliai vykdė kapitono nurodymus. Tad keliolika minučių trukęs štormas įveiktas sėkmingai.

„Ar salėje sportuojant, ar čia – vis tiek šlapi, tad mes prie to jau pripratę“, – juokavo krepšininkai, nuslūgus štormui. Daugelis jų į atvirą jūrąją tokia jachta buvo išplaukę pirmą kartą.

Šiuo metu Lietuvos rinktinė yra pajūryje, kur Palangoje iki liepos 30 dienos truks antrasis jos pasirengimo pasaulio krepšinio čempionatui etapas. Liepos 31-ąją šalies nacionalinė komanda Šiauliuose žais pirmąsias kontrolines rungtynes su Suomijos krepšininkais.

„Švyturio“ aludariai šalies krepšinio rinktinę remia jau dešimtus metus, per kuriuos rinktinė pasipuošė Europos čempionato auksu Stokholme ir olimpine bronza Sidnėjuje bei Europos čempionato bronza Madride.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius