Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 11

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Druskininkuose pradeda kontrolinių rungtynių ciklą

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos moterų krepšinio rinktinė antradienį Druskininkuose pradeda kontrolinių rungtynių ciklą. Lietuvos krepšininkės antradienį ir trečiadienį dukart išmėgins jėgas su ukrainietėmis.
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė / LKF nuotr.

Pasak pranešimo, penktadienį ir šeštadienį lietuvės žais su Baltarusijos rinktine. Šios ekipos taip pat dalyvaus birželį Rumunijoje ir Vengrijoje prasidėsiančiame Europos čempionate.

Žiūrovai į rungtynes įleidžiami nemokamai.

„Pasirengimas vyksta pagal planą. Visos krepšininkės dirba puikiai, stengiasi.

Įspūdis labai geras. Tačiau kontrolinės rungtynės parodys, kas gerai, ką reikėtų dar tobulinti“, – sakė pirmąsyk į Lietuvos moterų rinktinės štabą įtrauktas žinomas krepšinio treneris Rimvydas Samulėnas.

Jis drauge su Europos čempionate Jurgita Štreimikyte-Virbickiene, fizinio parengimo treneriu Sigitu Kavaliausku ir treneriu Steponu Kairiu padeda rinktinei treniruotis nuo gegužės 4 d., kai krepšininkės pradėjo pirmąją stovyklą Druskininkuose. Pirmadienį prie trenerių štabo prisijungė ir rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

„Visos pratybos vyko su M.Šerniaus žinia, pagal jo planus. Ryte daugiau laiko skiriame krepšiniui salėje, vakare – fiziniam pasirengimui lauke“, – pasakojo R. Samulėnas.

Druskininkuose treniruojasi 16 krepšininkių. Kurios jų žais pirmąsias rungtynes paaiškės antradienį.

„Tačiau per tas pirmąsias ketverias rungtynes turėtume išbandyti visas kandidates“, – teigė R.Samulėnas.

Pasak trenerio, Ukrainos rinktinė yra fiziškai stipri, žaidžia jėga pagrįstą krepšinį.

„Galbūt ukrainietėms trūksta aukštų krepšininkių, tačiau ūgio trūkumą jos kompensuoja greičiu ir intensyvumu“, – teigė R. Samulėnas.

Rungtynės su Ukraina naujajame Druskininkų sportininkų rengimo centre antradienį ir trečiadienį prasidės 18 val. Su Baltarusija lietuvės penktadienį žais 18 val., šeštadienį – 13.30 val.

Vėliau Lietuvos krepšininkės vyks į turnyrą Prancūzijoje, o su šalies aistruoliais prieš išvykdamos į Europos čempionatą atsisveikins dvejomis rungtynėmis su Kinijos rinktine birželio 6 dieną Kėdainiuose.

Europos čempionatas vyks birželio 1128 dienomis Rumunijoje ir Vengrijoje. Lietuvės grupės rungtynes pradės Vengrijos mieste Šoprone. Jų varžovėmis bus pajėgios Ispanijos, Slovakijos, Švedijos ir Vengrijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius