Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 26 /16:22

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Mantas Šernius: „Dabar matote šypsenas. Bet juk buvo ir ašarų“

Gėlių puokštės ir padėkos žodžiai už pirmąjį ir svarbų žingsnį 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiados link – taip ketvirtadienį po pietų Vilniaus oro uoste buvo sutinkama Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, kuri įvykdė keltą užduotį – iškovoti kelialapį į 2015 metų Europos krepšinio čempionatą. „Tvirtą žingsnį padėjome – dabar belieka sulaukti kitos vasaros. Pagrindinis darbas bus tada, kai reikės kovoti dėl kelialapių į olimpiadą Brazilijoje. Turime patekti tarp penkių geriausių Europos rinktinių, kurios ir vyks į Rio de Žaneirą“, – sakė Lietuvos moterų ekipos strategas Mantas Šernius.
Mantas Šernius
Mantas Šernius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Britų Vorčesterio universiteto arenoje trečiadienį Lietuvos nacionalinė moterų ekipa žaidė lemiamas atrankos varžybų B grupės rungtynes su Didžiosios Britanijos atstovėmis ir nugalėjo jas 70:63 (19:14, 13:13, 18:20, 20:16). Lietuvės ne tik iškovojo penktąją pergalę, užėmė pirmąją vietą grupėje, bet ir be papildomo mačo pateko į finalinį Europos pirmenybių etapą, kuris ateinančių metų birželio 11–28 dienomis vyks Vengrijoje ir Rumunijoje.

Atrankos į 2015 m. Europos čempionatą metu Lietuvos moterų rinktinė patyrė tik vieną pralaimėjimą. Mūsų rinktinė išvykoje nusileido Belgijos atstovėms 81:91.

„Mes džiaugiamės, kuo galime, tuo padedame rinktinei, tačiau už šį pasiekimą, gaila, bet premijos ar piniginiai paskatinimai nepriklauso. Tačiau Krepšinio federacija, žinoma, vis tiek ieškos galimybių pamaloninti ekipa“, – per sutikimo ceremoniją įteikdamas gėles sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvės iš Didžiosios Britanijos atskrido ne per Londoną, o per Frankfurtą prie Maino. Ilgokai užsibuvusios prie lagaminų išdavimo konvejerio, krepšininkės pasirodė atvykimo salėje ir su treneriais atsisveikino iki vakaro – tuomet visa komanda dar susitiks šventinei vakarienei, o jau po to žaidėjos išsiskirstys atostogoms.

„Iš pirmojo žvilgsnio, kelias, kurį nužingsniavome iki kelialapio į Europos pirmenybes, buvo tikrai lengvas. Grupėje buvome pirmi, patyrėme vos viena pralaimėjimą. Tačiau dirbome labai sunkiai. Dabar mes šypsomės, bet juk buvo ir ašarų, buvo ir labai sunkių momentų. Na va, dabar gavome gėlių ir žinome, kad kitą vasarą turėsime ką veikti – kovosime dėl Senojo žemyno čempionato medalių“, – pasakojo šypsodamasis M.Šernius.

– Kitą vasarą rinktinė bus panašios sudėties, ar yra dar rezervų? – buvo paklaustas Lietuvos moterų rinktinės vedlys M.Šernius.

Mes buvome komanda, žaidėme visi, o ne individualiai

– Viskas priklausys nuo to, kaip pasiseks merginoms kitas sezonas. Lieku Lietuvoje, dirbsiu Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyrų ekipos treneriu, bet stebėsiu merginų žaidimą, jų pasiekimus. Galiu tik pasakyti, kad rinktinėje bus tik tos, kurios tam momentui bus stipriausios ir geriausios sportinės formos.

– Kas iš šios rinktinės žaidėjų jus nustebino?

– Jei pamatysite visų atrankos grupių varžybų bendrą statistiką, nustebsite, kad tarp geriausių įvairių pozicijų penkių žaidėjų lietuviškų pavardžių nėra. Mes buvome komanda, žaidėme visi, o ne individualiai... Nebuvo išskirtinių žaidėjų, kurios pelnė daug taškų, atkovojo aibę kamuolių ir atliko begalę rezultatyvių perdavimų. Buvome kumštis, viena komanda.

– Vorčesteryje ekipą mače su britėms palaikė nemažas Lietuvos išeivių būrys. Net ir plaukikė Rūta Meilutytė kvietė lietuvius ateiti ir pasirgti už rinktinę. Gal garsi mūsų plaukikė aplankė rinktinės dvikovą?

– Ne, jos nebuvo, tačiau dėkingi, kad ji kvietė. Labai malonu, kad kur bebūtų, išeiviai myli krepšinį, Lietuvą ir ateina palaikyti komandą. Tai labai geras jausmas.

– Ar darbas vyrų krepšinio komandoje – „Pieno žvaigždėse“ netrukdys rengti moterų rinktinę kovoms?

 Labai malonu, kad kur bebūtų, išeiviai myli krepšinį, Lietuvą ir ateina palaikyti komandą. Tai labai geras jausmas

– Nemanau. Manau, kad viskas yra tik į naudą. Su vyrų ekipa dirbsiu pirmąjį kartą, tačiau vėliau ar anksčiau tai turėjo įvykti.

– Apie ką dabar galvojate daugiau – Europos čempionatą ar kelialapį į Rio de Žaneirą?

– Manau, reikia padaryti žingsnį – patekti tarp penkių geriausių Europos rinktinių. Tai tas žingsnis, kuris dabar bus svarbiausias.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius