Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 03

„Lietuvos rytas“ nesunkiai nugalėjo „ASK“

Po neilgos naujametinės pertraukėlės SEB BBL elito diviziono komandos tęsia reguliariojo sezono kovas. Vilniaus„Lietuvos rytas“, kaip ir paskutines prabėgusių metų, pirmąsias naujųjų metų rungtynes žaidė su Latvijos klubu Rygos „ASK“. Po puikaus antrojo kėlinio pergalę rezultatu 108:87 (29:35, 29:6, 26:25, 24:21) šventė vilniečiai.
Pirmąsias rungtynes Vilniuje laimėjo latviai
Pirmąsias rungtynes Vilniuje laimėjo latviai / Alfredo Pliadžio nuotr.

Komandų staro penketai: „ASK“: B.Sundov, A.Mažutis, U.Helmanis, A.Vitols, D.Bertans. „Lietuvos rytas“: M.Petravičius, M.Lukauskis, C.Eidson, M.Bjelica, B.Milisavljvevič.

Pirmas kėlinys

Į M.Petravičiaus metimą iš po krepšio tritaškiu iš aikštės kampo atsako Latvijos krepšinio veteranas U.Helmanis – 3:2. Lietuvos komanda pirmoje kėlinio dalyje labai dažnai klydo ir prasižengdavo puolime – latviai greitai susikrovė 10 taškų pranašumą – 14:4. Rimas Kurtinaitis prašo minutės pertraukėlės. Po jos greitą ataką baigia M.Petravičius – 14:6. Netrukus po A.Vitolso tolimo metimo rygiečiai priekyje net 19:6. A.Jomantas ir M.Lukauskis mažina skirtumą iki 22:13, tačiau lietuvius ir toliau žudo snaiperiai – A.Mažutis pataiko iš toli – 25:13. Vilniečiai nesusitvarko su šeimininkų puolėju B.Sundovu. Jam atsisėdus ant suoliuko skirtumas pradėjo mažėti. Po 7 iš eilės M.Lukauskio taškų – 31:22. Paskutinę kėlinio minutę iš toli pataiko D.Zavackas paskutinės atakos metu taiklus ir S.Babrauskas, ir komandos ilsėtis išeina esant rezultatui 35:29.

Antras kėlinys

Antro ketvirčio pradžioje tritaškiais apsikeičia A.Jomantas ir B.Sundovas – 38:32. Tačiau du taškus su pražanga įmetą M.Petravičius, o sužaidus beveik pusė kėlinio D.Zavackas po ilgos pertraukos persveria rezultatą Lietuvos vicečempionų naudai – 39:40. Lietuviai pradėjo totaliai dominuoti gynyboje ir per antrą kėlinį leido priešininkams įmesti vos 6 taškus. Puolime smaginosi kone visi pabuvoję aikštėje. Iš žaidimo po kontakto su C.Eidsonu pasitraukia U.Helmanis. Paskutinę kėlinio sekundę iš toli pataikius M.Lukauskiui skirtumas jau triuškinantis – 41:58 prieš ilgąją pertrauką.

Trečias kėlinys

Vaizdas aikštėje, lyginant su antruoju kėliniu, nesikeitė – vilniečiai pradėda kėlinį 12:0 – 41:70. Pirmuosius latvių taškus A.Vitolsas pelno tik sužaidus beveik 4 minutes. Pirmuosius savo taškus renka M.Gecevičius, J.Sinica bei M.Anisimovas – 47:75. tada Lietuvos komanda atsipalaidavo, o rygiečiai vėl rado savo žaidimą. Po penkiu iš eilės E.Kalves taškų –57:77, vėliau ir 63:81. Kėlinys baigiasi vilniečiams savo pewrvarą padidinus vos tašku – 66:84.

Ketvirtas kėlinys

Paskutiniame ketvirtyje „Lietuvos rytas“ žaidė antros sudėties ir vienu metu latviai buvo priartėję iki 76:90. Netrukus penktą praž\angą gavo B.Sundovas, o su juo susitumdęs B.Milisavljevičius nubaustas technine. Šimtąjį tašką vilniečiams penlė M.Petravičius, o galutinis rungtynių rezultatas – 87:108. Už pralaimėjimą Vilniuje atsirevanšuota su kaupu.

 

„ASK“: B.Sundov 24, D.Bertans 16, E.Kalve 14, A.Mažutis 10 (8 rez.perd).

„Lietuvos rytas“: A.Jomantas 18 (3 atk kam, 6 išpr.praž, 2 per. kam., 6 rez.perd, 31 naudingumo balas ), M.Petravičius 13 (10 atk. kam.), M.Lukauskis (3/3 trit.), M.Anisimovas ir D.Zavackas – po 12, M.Bjelica 11, B.Milisavljevičius ir M.Gecevičius po 8, J.Sinica ir S.Babrauskas po 6, C.Eidsonas 2.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ išlieka vienvaldžiu BBL Elito diviziono lyderiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius