Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 06

„Lietuvos rytas“ nesunkiai nugalėjo varžovus iš Rusijos

Artėjančiam sezonui besirengiantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ tęsia pergalių seriją ikisezoninėse rungtynėse. Sostinės klubo krepšininkai savo aikštėje 91:72 (22:28, 31:14, 14:23, 24:7) sutriuškino VTB Vieningosios lygos debiutantę – Volgogrado „Krasnyj Oktyabr“ komandą.
M.Gecevičius
M.Gecevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Rusija Krepšinis

Vilniečiams tai jau trečioji pergalė kontrolinių rungtynių cikle – prieš tai Lietuvos vicečempionai Druskininkuose 89:59 sutriuškino Donecko „Doneck“ ir 79:78 palaužė Južno „Chimik“ ekipą.

Kitą ikisezoninį susitikimą sostinės klubas žais šį sekmadienį, kai Vlado Garasto taurės turnyre Klaipėdoje susikaus su Kijevo „Budivelnik“.

Akistatą su Volgogrado komanda „Lietuvos rytas“ pradėjo tokiu startiniu penketu: Omaras Cookas, Martynas Gecevičius, Steponas Babrauskas, Stevanas Jelovacas ir Andreas Glyniadakis.

Rungtynių pradžioje aikštės šeimininkai rungtyniavo rezultatyviai, tačiau svečiai iš Rusijos taip pat niekuo nenusileido. Sužaidus 4 minutes rezultatas buvo lygus – 11:11. Antroje kėlinio pusėje varžovai perėmė iniciatyvą – gynyboje vėlavę vilniečiai po pirmųjų dešimties minučių atsiliko jau 22:28.

Antrajame ketvirtyje „Lietuvos rytas“ iš savo klaidų pasimokė – penkių minučių atkarpą 17:9 laimėję vilniečiai po S.Babrausko tritaškio išsiveržė į priekį (39:37). Įsibėgėję Dainiaus Adomaičio bei Arvydo Gronskio treniruojami krepšininkai ir toliau draskė varžovų gynybą – didžioji pertrauka prasidėjo jiems pirmaujant 53:42.

Pradėtą darbą „Lietuvos rytas“ pratęsė ir trečiajame kėlinyje – 2 minučių atkarpą 10:1 laimėję vilniečiai įgijo rekordinę persvarą (63:43), tačiau vėliau pateko į duobę ir iššvaistė po didžiosios pertraukos padidintą atotrūkį (63:53). Taškų badas ir toliau tęsėsi, o Volgogrado krepšininkai sėkmingai rengė vieną ataką po kitos. Kėlinio pabaigoje rezultatas buvo tapęs lygus, tačiau paskutinėmis sekundėmis sostinės komandai kuklų pranašumą sugrąžino M.Gecevičius – 67:65.

Paskutinėje mačo dalyje aikštės šeimininkai susiėmė – ketvirčio viduryje surengto spurto 8:0 dėka įgijo apčiuopiamą persvarą (84:71). Geležinę gynybą pademonstravę „Lietuvos ryto“ krepšininkai varžovus visiškai „surakino“ ir per paskutines 4 minutes į savo krepšį praleido vos tašką. Galutinis rungtynių rezultatas skelbė Vilniaus klubo pergalę 91:72.

„Lietuvos rytas“: Martynas Gecevičius 21, Tautvydas Lydeka 17, Stevanas Jelovacas 13, Steponas Babrauskas ir Omaras Cookas po 11, Andreas Glyniadakis 10, Dovydas Redikas 5, Gediminas Orelikas 3, Milenko Tepičius, Eimantas Bendžius ir Deividas Dulkys taškų nepelnė. Paulius Dambrauskas aikštėje nepasirodė, o Juanas Palaciosas bei Edvinas Šeškus susitikimui registruoti nebuvo.

„Krasnyj Oktyabr“: Willie Deane‘as 22, Hasanas Rizvičius 15, Randy Culpepperis  14, Cuthbertas Victoras 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius