-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

„Lietuvos ryte“ – permainų vėjai

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą artimiausiu metu sukrės permainos. Kaip „15min“ ketvirtadienį dėstė komandos valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas, padidėjus mokesčiams klube vyksta biudžeto perskaičiavimas, todėl komandos gretos gali būti perrikiuotos.
Ch.Eidsonas pasitaikius galimybei gali palikti klubą.
Ch.Eidsonas pasitaikius galimybei gali palikti klubą. / „Scanpix“ nuotr.

Sostinės ekipą jau ketvirtadienį papildė Jonas Valančiūnas ir Evaldas Dainys, o, anot pranešimų šalies žiniasklaidoje, tamsūs debesys pradėjo tvenktis virš Chucko Eidsono galvos. Į kitą Europos taurės turnyrą savaitės pradžioje prasibrovusi Lietuvos vicečempionų komanda, atrodo, susidūrė su nepakeliama nuo naujųjų metų pradžios padidėjusių mokesčių našta.

„Permainos klube susijusios su naujais mokesčiais. Klube vyksta biudžeto perskaičiavimas ir pagal tai bus padaryti pokyčiai, jeigu jie bus“, – „15min“ teigė J.Vainauskas. Sostinės klubo valdybos pirmininkas patikino, jog atlyginimai komandoje nevėluoja ir su visais komandos nariais yra atsiskaityta.

„Iki šiol visiems komandos nariams atlyginimai yra išmokėti laiku ir pilnai“, – tvirtino „Lietuvos ryto“ ekipos vadovas.

Paskolino „Perlo“ ekipai

Komandos lietuvinimo ir atjauninimo keliu pasukusi Lietuvos vicečempionų vadovybė ketvirtadienį sukirto rankomis net su dviem krepšininkais. Tiesa, talentingas 16-metis 210 cm ūgio vidurio puolėjas J.Valančiūnas, su kuriuo buvo sudarytas neatskleistos trukmės ilgalaikis kontraktas, buvo iš karto paskolintas Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujančiai sostinės „Perlo“ ekipai.

„J.Valančiūnas jau paskolintas „Perlo“ komandai, kur ir baigs šį sezoną. Su krepšininku sudarytas ilgalaikis kontraktas, tačiau smulkesnių sutarties detalių atskleisti nenorėčiau“, – dėstė J.Vainauskas.

Iš Utenos kilęs perspektyvus krepšininkas jau yra vilkėjęs „Lietuvos ryto“ komandos aprangą. Šiemet su sostinės jaunimo komanda J.Valančiūnas dalyvavo Eurolygos jaunimo atrankos turnyre Ispanijoje, kur buvo vienas lyderių – vidutiniškai pelnydavo po 15,5 taško ir atkovodavo 11,8 kamuolio.

Padės pagrindinei komandai

Tuo tarpu, 25-erių 180 cm ūgio iš Klaipėdos „Neptūno“ ekipos perviliotam E.Dainiui yra numatyta vieta pagrindinėje komandoje. „E.Dainys padės pagrindinei komandai. Kontraktas su krepšininku sudarytas iki sezono pabaigos, tačiau yra galimybė sutartį pratęsti. Viskas priklausys nuo paties Evaldo“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininkas, „neatmetęs galimybės“, jog komanda dar gali būti papildyta.

Šiame sezone Lietuvos krepšinio lygoje E.Dainys sužaidė 11 rungtynių, kuriose vidutiniškai surinkdavo po 7,5 taško ir atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

Nesąmone kalbų apie Ch.Eidsoną pavadinti negaliu.

Dar prieš atvykstant E.Dainui ir J.Valančiūnui sostinės komandoje jau buvo registruota 13 krepšininkų, todėl kažkurio žaidėjo arba žaidėjų „Lietuvos ryto“ ekipa tikriausiai bus priversta atsisakyti. Anot pranešimų šalies žiniasklaidoje, į duris gali būti parodyta komandos lyderiui amerikiečiui Ch.Eidsonui.

„Nesąmone kalbų apie Ch.Eidsoną pavadinti negaliu, tačiau kol kas nė vieno oficialaus pasiūlymo dėl jo nesu gavęs“, – gandų nepaneigė J.Vainauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius