-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 20

„Lietuvos ryto“ strategas Virginijus Šeškus: „Užsieniečiai – mano komandos silpnoji vieta“

Vlado Garastokrepšinio taurės turnyre sužaistoje Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ dvikoje išryškėjo sezonui besirengiančių ekipų stipriosios ir silpnosios pusės. Apie jas amžinais priešininkais vadinamų komandų treneriai atviravo po kauniečių pergale prieš sostinės ekipą 70:66. Tai buvo pirmoji šio sezono dviejų superklubų dvikova.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / L. Sėlenienės nuotr.

Pirmą kartą prieš „Žalgirį“ su „Lietuvos ryto“ kariauna stojęs treneris Virginijus Šeškus tikino, kad didžiausia jo ekipos bėda – legionieriai, iš kurių norėjosi didesnio indėlio.

Virginijus Šeškus šeštadienį nebuvo lakoniškas: „Po rungtynių yra ir teigiamų ir neigiamų minčių. Aš manau, kad mūsų užsieniečiams reikia pasitempti, nes daugelis matė, kad išleidus legionierius į aikštę, rezultatas kaskart pradėdavo tirpti. Bet čia draugiškos rungtynės – negali visą laiką tų pačių žmonių laikyti aikštėje: reikėjo visiems duoti pasižaisti. Dabar tik pradedam kažką po truputį suprasti gynyboje.

O šiandienos rungtynės buvo laimės dalykas – kuri komanda  prie lygaus rezultato daugiau nuveiks. Jos dar neparodė, kas yra kas. „Žalgiris“ į aikštę leido daug jaunimo, ir mes stengėmės leisti visiems pažaisti, todėl nei jie, nei mes neatskleidėme geriausių savo pusių. O čempionatas laukia labai ilgas ir mes norime suburti tokią komandą, kurioje nebūtų  vieno tikro lyderio, o visi vienas kitą galėtų keisti“

L. Sėlenienės nuotr. /Gintaras Krapikas
L. Sėlenienės nuotr. /Gintaras Krapikas

Tuo tarpu pergalę iškovojusios „Žalgirio“ ekipos treneris Gintaras Krapikas, kuris vos prieš savaitę prisijungė prie kauniečių po Pasaulio krepšinio čempionato dvikovų, teigė, kad pergalė yra pergalė: „Prieš rungtynes kėlėm sau užduotį laimėti rungtynes ir jas laimėjome. Reiškia tikslą įvykdėm ir rezultatu esu patenkintas. Manau labai svarbu pasiruošimo laikotarpiu sužaisti būtent tokias rungtynes. Nežaidėme gerai, labai sunkiai pradėjome, bet, spaudžiant vyrus, pavyko privesti  iki darbinės padėties, kad jie susikauptų ir, žaidžiant ne labai gerai, rungtynes vestų iki pergalės. Tačiau dar labai daug ko trūksta. Bet pasiruošimo laikotarpis tam ir skirtas, kad  žaidžiant su geru priešininku išsibandytum ekipos galimybes.

O sezonui prasidėjus dar vis tiek nebūsim pasiekę  savo geriausios formos – nei žaidėjai individualiai, nei mes, kaip komanda. Tai dar užtruks. Dabar aš pasigendu pataikymų iš toli.

Ir treniruotėse skirsime dabar daugiau dėmesio metimams, krepšiniui, o ne funkciniam pasiruošimui bei pakelsime sportinę formą iki reikiamos. Šiandien mes laimėjom rungtynes, reiškia šiandien mes stipresni. Bet šiemet laukia daug varžybų, susitiksime daug kartų ir išsiaiškinsim, kas sezone bus stipresnis“.

Trečią kartą pajūryje organizuojamas Vlado Garasto taurės turnyras šiemet skirtas Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubo 50-ies metų jubiliejui paminėti.

Pirmą kartą turnyras vyksta ne tik Klaipėdos „Švyturio“, bet ir Palangos sporto arenose. Šventinis krepšinio renginys  truks  iki sekmadienio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius