-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 03

Lietuvos studentų krepšinio lygos čempionai patyrė pirmąją nesėkmę

Pirmąją nesėkmę Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmenybėse patyrė čempionai – Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai. Juos savo žiūrovų akivaizdoje 80:76 (20:24, 23:16, 17:16, 20:20) įveikė vos antrąją pergalę iškovoję bei šešių iš eilės pralaimėjimų seriją nutraukę Vilniaus universiteto (VU) studentai.
„Vilniaus-MRU“ ekipos  puolėjas Remigijus Sugintas.
„Vilniaus-MRU“ ekipos puolėjas Remigijus Sugintas. / Sauliaus Cirbos nuotr.

VU komandą į pergalę vedė Karolis Brusokas (19 tšk. ir 18 atkovotų kamuolių), Gabrielius Ramonas (19 tšk.), Laurynas Jacevičius (18 tšk.) bei Kostas Jonuška (10 tšk.).

MRU komandos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai Gediminas Orelikas (11 atkovotų kamuolių) bei Paulius Dambrauskas, pelnę atitinkamai 19 ir 8 taškus. 23 taškus pralaimėjusiems pelnė Antanas Udra, 15 – Osvaldas Olisevičius.

„Labai džiaugiuosi šia pergale ir didžiuojuosi savo vaikinais. Tai buvo pavyzdinės rungtynės. Kai dėl pergalės atiduodi visą savo širdį, tada net nublanksta varžovų meistriškumas ir profesionalumas. Didžiąją rungtynių dalį kovėmės septyniese ir atsilaikėme. Tai labai džiugi diena. Tikiu, kad ši pergalė įkvėps vyrus demonstruoti gražesnį krepšinį ir į savo sąskaitą įsirašyti daugiau pergalių. Šį sezoną mums dažnai iki pergalės pritrūkdavo vos vieno ar kelių metimų, o šįkart jau nepriekaištingai kovėmės nuo pirmos iki paskutinės dvikovos sekundės“, – džiūgavo VU treneris Rimantas Kaminskas.

MRU komandos vadovas ir vienas iš trenerių Vytautas Poteliūnas dar prieš šią dvikovą savo komandos žaidėjus įspėjo, kad VU komanda – itin pavojinga ir su ja juokauti neverta.

„Žaidėjai neįsiklausė į mano žodžius. Manė, kad viskas bus gerai – laimės ir aštuntas iš eilės rungtynes. Na štai ir matome rezultatą – buvome nubausti. VU ne tik įsikabino į mūsų atlapus, bet ir nuplėšė nuo mūsų “kalnierius„. Tai skaudus pralaimėjimas, kuris turėtų supurtyti ir priversti susimąstyti. Panaši situacija buvo ir pernai: pirmąjį pralaimėjimą patyrėme būtent prieš VU krepšininkus. Galbūt, šis sukrėtimas ir reikalingas, kad žaidėjai suprastų: su visais žaidėjais reikia kautis vienodai nusiteikus nuo pirmos iki paskutinės susitikimo minutės. Toks jau sportas: vieną dieną gali įveikti lyderius, o kitą dieną pralaimėti turnyro lentelės apačioje esančiai ekipai. Tikrai galiu pagirti VU komandos žaidėjus – jie tikri šaunuoliai. Užkūrė mums tikrą pirtį. Tačiau daugiau panašių situacijų nebesinorėtų, privalu padaryti išvadas“, – aiškino V. Poteliūnas.

Nepaisant šio pralaimėjimo, MRU ekipa su 15 taškų (7 pergalės ir 1 pralaimėjimas) išliko vienvalde čempionato lydere. VU (2/9) ekipa turnyro lentelėje lieka aštunta.

Penktąją pergalę iš aštuonių galimų iškovojo penktoje vietoje esanti Klaipėdos universiteto (KU) komanda, uostamiestyje 89:87 (20:22, 21:26, 21:19, 27:20) privertusi pasiduoti vos antrąją nesėkmę patyrusius bei antroje vietoje likusius Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovus.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Viktoras Chodosovskis (22 tšk.), Evaldas Šaulys (16 tšk.), Valentas Tarolis (15 tšk.) ir Laurynas Liučinskas (11 tšk.).

Laikinosios sostinės ekipoje rezultatyviausiai žaidė Taurantas Tamošiūnas (23 tšk.), Karolis Babkauskas (17 tšk.), Arūnas Sakalauskas (15 tšk.) bei Šarūnas Beniušis (11 tšk. ir 14 atkovotų kamuolių).

„Rungtynių pabaigoje suklydome ir varžovai tuo pasinaudojo bei išplėšė pergalę. Toks jau tas sportas – nieko nepadarysi. Negalėjome rungtyniauti pagrindinės sudėties, kadangi rytoj (antradienį – BNS) laukia LKL rungtynės. Galėjome iškovoti pergalę, tačiau šįkart sėkmė šypsojosi šeimininkams“, – iškart po susitikimo kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

KU treneris Rytis Vaišvila po rungtynių, kiek atsidusęs, sakė: „Atsibodo tos įtemptos rungtynių pabaigos. Gerai, kad šįkart pabaiga buvo laiminga. Dar prieš susitikimą savo komandos žaidėjams kartojau, kad LSU – tritaškininkų komanda ir būtina apsiginti nuo jų tolimų metimų. Pirmoje rungtynių pusėje tai padaryti nepavyko – leidome varžovams įmesti devynis tritaškius. Antroje rungtynių dalyje, galbūt, šiek tiek geriau gynėmės, gal ir varžovai kiek pavargo, nes žaidė tik septyniese, ir mes persvėrėme rezultatą savo naudai. Tai maloni pergalė“, – pabrėžė Klaipėdos ekipos treneris.

Trečioje vietoje liko šeštąją pergalę aštuntosiose rungtynėse iškovoję Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai, išvykoje 119:92 (28:29, 24:24, 34:21, 33:18) nugalėję septintojoje pozicijoje likusią Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU; 2/6) ekipą.

30 taškų prie pergalės prisidėjo Tauras Jogėla (11 atkovotų kamuolių), 22 – Rytis Juknevičius ir Justas Tamulis, 12 – Donatas Tarolis, 10 – Lukas Lekavičius.

Šeimininkų gretose sėkmingiausiai žaidė Evaldas Rastenis (35 tšk.), Lukas Augustinas (15 tšk.) bei Tautvydas Žioba (12 tšk.).

Įspūdingą pergalę iškovojo ketvirtoje vietoje likę Šiaulių universiteto (ŠU; 5/3) krepšininkai namuose net 47 taškų skirtumu – 113:66 (36:16, 27:12, 35:12, 15:26) – sutriuškinę autsaiderę Kauno technologijos universiteto (KTU; 1/7) ekipą.

26 taškus nugalėtojams pelnė Arvydas Gydra, 18 – Ignas Vaitkus (6/6 trit.), 14 – Irmantas Lianzbergas, 11 – Modestas Kumpys.

KTU komandoje dviženklę taškų sumą surinko tik du krepšininkai – Gintautas Kybartas (17 tšk. bei 11 atkovotų kamuolių) ir Mantvydas Stašelis (12 taškų).

LSKL turnyro lentelė (žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1. MRU 8 7 1 15

2. LSU 8 6 2 14

3. VDU 8 6 2 14

4. ŠU 8 5 3 13

5. KU 8 5 3 13

6. LEU 8 2 6 10

7. VGTU 8 2 6 10

8. VU 8 2 6 10

9. KTU 8 1 7 9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius