-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 23

Lietuvos studentų krepšinio lygos rungtynėse – emocijų protrūkiai

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) ketvirtajame ture netrūko intrigų ir emocijų. Ypač atkakli kova vyko Vilniaus miesto ekipų mače: Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai po permainingos kovos namuose vos 2 taškų skirtumu – 68:66 (16:17, 18:20, 16:18, 18:11) – nugalėjo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komandą.
Krepšinio kamuolys
Per LSKL mačus netrūko emocijų / „Scanpix“ nuotr.

Antroje rungtynių pusėje emocijų nesuvaldė ir į ginčą su teisėjais įsivėlė VU žaidėjas Povilas Duchovskis. Už tai jis gavo techninę ir diskvalifikacinę pražangas bei buvo priverstas palikti krepšinio aikštę.

Prieš lemiamą ketvirtąjį kėlinį VGTU dar pirmavo 55:50, tačiau tuomet VU žaidėjai, palaikomi savų sirgalių, suprato, kad nebėra kur trauktis, kilo į lemiamą šturmą ir, 10 minučių atkarpą laimėję rezultatu 18:11, išplėšė pergalę.

„Negerai, kad mūsų ekipos žaidėjas nesuvaldė emocijų. To neturėtų būti. Reikės su žaidėjais dar pakalbėti apie komandos drausmę, – pabrėžė VU treneris Rimantas Kaminskas. – Tai buvo tokios rungtynės, kurių pakartoti tikrai niekada nebenorėčiau. Visiems mums teko išlieti daug nervų.

Laimei, žaidėjai po incidentų su teisėjais nenuleido rankų, sugebėjo varžovus pasivyti, persverti rezultatą ir išplėšti pergalę. Mums visada su VGTU komanda dvikovos būna itin sunkios ir pareikalauja daug jėgų. Ne išimtis buvo ir šį kartą“.

Nugalėtojams 19 taškų pelnė Simonas Lekys (8 atk. kam.), 18 pridėjo Laurynas Jacevičius, 11 – Tautvydas Pipiras.

VGTU gretose dviženklį taškų skaičių surinko trys krepšininkai: Alfredas Lukoševičius – 17, Karolis Alekna – 12, Lukas Augustinas – 10.

VU (2 pergalės, 2 pralaimėjimai) LSKL turnyrinėje lentelėje iš šeštosios pozicijos pakilo į ketvirtąją vietą, VGTU (1 pergalė, 3 pralaimėjimai) studentai žengia septinti.

Trečią pergalę iškovojo Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentai, kurie savo žiūrovų akivaizdoje 19 taškų skirtumu – 87:68 (21:18, 18:15, 25:16, 23:19) – įveikė Klaipėdos universiteto (KU) studentus.

MRU, po praėjusią savaitę vos vieno taško skirtumu – 77:78 patirto pralaimėjimo Vilniaus universiteto (VU) ekipai, šįkart degė noru reabilituotis ir jiems tai pavyko.

„Nepaisant to, kad kelis kartus buvome atitrūkę 19 taškų skirtumu, tačiau klaipėdiečiai visiškai atsipalaiduoti neleido – tai nubausdavo tritaškiu, tai metimu iš vidutinio nuotolio. Vyko tikrai graži kova. Mes geriau gynėmės, buvome taiklesni mesdami baudas ir iš vidutinio nuotolio, todėl ir laimėjome“, – teigė MRU treneris Vytautas Poteliūnas.

Pasak KU trenerio Mindaugo Bugio, pralaimėjimą lėmė tai, kad į Vilnių negalėjo vykti du pagrindiniai žaidėjai: Julius Kazakauskas ir Modestas Kumpys, o varžovai kovėsi galingos sudėties.

„MRU gretose žaidė keturi LKL žaidėjai, o mūsų ekipoje nėra nė vieno LKL žaidžiančio krepšininko. Reikia pripažinti, kad varžovų meistriškumas – aukštesnio lygio. Manau, kad mano vyrai ir tai gerai kovojo, jei trečiajame kėlinyje nebūtume paleidę rungtynių vadžių, dar galėjo visko būti“, – iškart po rungtynių sakė M. Bugys.

MRU komandą į pergalę vedė Mantas Virbalas, pelnęs 20 taškų. Paulius Semaška pridėjo 16 taškų (10 rez. perd., 9 atk. kam.), Rokas Jukonis ir Saulius Kulvietis – po 15 tšk.

KU gretose išsiskyrė Tadas Maželis, surinkęs 17 taškų, Domininkas Matutis pelnė 12, Viktoras Chodosovskis – 11 tšk. (8 atk. kam.).

Po šio pralaimėjimo KU (2 pergalės, 2 nesėkmės) turnyrinėje LSKL lentelėje smuktelėjo laipteliu žemiau – į ketvirtąją poziciją, MRU (3 pergalės, 1 pralaimėjimas) kilstelėjo į pirmąją vietą.

Toliau be pralaimėjimų žygiuoja daugkartiniai šalies ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai šįkart išvykos rungtynėse 97:82 (27:23, 22:27, 27:18, 21:14) nugalėjo Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) ekipą.

VDU komandai 22 taškus (8 atk. kam.) pelnė Artūras Gudaitis, 18 pridėjo Edgaras Ulanovas, 16 – Aurimas Urbonas, 11 – Vaidas Kariniauskas, 10 – Ignas Daukšys.

LEU gretose išsiskyrė Ignas Sinkevičius, surinkęs 25 taškus, 18 – Vygantas Starkus, 17 – Algirdas Palaima, 12 – Modestas Krasauskas.

„LEU kovėsi ne pagrindinės sudėties – negalėjo žaisti keli Vilniaus “Statybos„ žaidėjai, tad mūsų vyrai pamatę varžovų sudėtį, pernelyg ir nesivargino. Žaidė tik taip, kad laimėtų. Užsidėjo pliusiuką ir tiek. Savo užduotį įvykdė – iškovojo pergalę. O apie jokias intrigas ir aštresnę kovą nebuvo nė minčių – jautėsi meistriškumo skirtumas“, – situaciją po rungtynių ramiai komentavo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

VDU komanda, kuri kol kas žaidė trejas rungtynes ir šventė visas pergales, turnyrinėje LSKL lentelėje žengia penktoje pozicijoje. LEU, nepatyrusi pergalės džiaugsmo, atsidūrė priešpaskutinėje – aštuntoje pozicijoje.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovai namuose paskutinėmis rungtynių minutėmis rezultatu 80:74 (18:19, 17:17, 17:19, 28:19) privertė pasiduoti trečią nesėkmę iš eilės patyrusius autsaiderius Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus.

LSU ekipą nuolat į priekį tempė ir daugiausiai prie pergalės prisidėjo po 17 taškų pelnę Edvinas Alunderis (atkovojo 17 kamuolių) ir Tomas Urbonas (10 atk. kam.), Laimonas Mikšys pridėjo 12, Juozas Andriuška – 11 taškų.

KTU gretose nesulaikomas buvo Edgaras Stanionis, pelnęs 24 taškus (10 atk. kam.), 13 taškų pridėjo Nerijus Barauskas, 11 – Deivydas Baika.

„Vaikinai nuo pat dvikovos pradžios buvo kovingai nusiteikę ir labai stengėsi. Kai rungtyniauja nepagrindinės sudėties žaidėjai ir išplėšia pergalę, negalima ištarti nė vieno blogo žodžio, tenka tik pasidžiaugti pergale“, – iškart po dvikovos sakė LSU treneris Edas Nickus.

LSU iš trijų susitikimų pergales šventė du kartus ir turnyrinėje LSKL lentelėje atsidūrė šeštoje pozicijoje.

LSKL turnyro lentelė (rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1. MRU       4 3 1 7

2. ŠU        3 3 0 6

3. KU        4 2 2 6

4. VU        4 2 2 6

5. VDU       3 3 0 6

6. LSU       3 2 1 5

7. VGTU      4 1 3 5

8. LEU       4 0 4 4

9. KTU       3 0 3 3
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius