Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 23

Lietuvos žurnalistai krepšinio turnyre Sankt Peterburge liko per plauką nuo finalo

Gruodžio viduryje Lietuvos žurnalistų komanda Sankt Peterburge (Rusija) dalyvavo tradiciniame 17-ąjame labdaringame krepšinio turnyre „Vilties taurė“, kur tik per plauką liko nuo finalo. Pernai Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „Press‘as“ ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos narių pagrindu sudaryta rinktinė turnyre užėmė antrąją vietą.
Lietuvos žurnalistų krepšinio komanda
Lietuvos žurnalistų krepšinio komanda / B.Klementjevo nuotr.

„Ir vėl nepavyko iškovoti taurės, kaip padarėme prieš ketverius metus, bet buvome labai arti, – sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „Press‘as“ narys, „Lietuvos ryto“ laikraščio sporto žurnalistas Modestas Krukauskas. – Kita vertus, tokie turnyrai – ne tik krepšinis, bet ir galimybė betarpiškai pabendrauti su kolegomis iš kitų valstybių, sužinoti jų problemas, požiūrį į šių dienų realijas. Be to, visąlaik malonu prisiminti praėjusius metus“.

Tarptautinis krepšinio turnyras Sankt Peterburge vyksta nuo 1995 metų. Jis skirtas atminti devyniems Sankt Peterburgo žurnalistams, žuvusiems arba dingusiems be žinios atliekant savo darbą. Turnyro metu surenkamos lėšos pervedamas žuvusių ir dingusių žurnalistų šeimoms.

Šiais metais turnyrą pirmąsyk po ilgos pertraukos laimėjo jo šeimininkai – Sankt Peterburgo žurnalistų lygos krepšininkai. Tiesa, tai padarė antroji šeimininkų komanda, paskutiniu momentu suburta iš krepšinį iki šiol aktyviai žaidžiančių jaunuolių.

Be jų „Vilties taurėje“, kaip ir pernai, dalyvavo Turkijos žurnalistų komanda, Sankt Peterburgo kanalo „TV100“, Sankt Peterburgo žurnalistų lygos senjorų ir miesto kabelinės televizijos TKT krepšininkai. Dvi Sankt Peterburgo komandos turnyre dalyvavo dėl paprastos priežasties – Rusijos NTV kanalas dėl darbų negalėjo atvykti į varžybas.

Grupėje nugalėję „TV100“ komandą 18:17, Lietuvos žurnalistai, tarp kurių buvo ir dvi merginos, po to pralaimėjo būsimiems turnyro nugalėtojams 22:33. Pusfinalyje lietuvių laukė gerai sukomplektuota TKT televizijos ekipa, kuri pergalę išplėšė vienu tašku, kai paskutinėmis akimirkomis Lietuvos krepšininkai nepataikė keturių iš eilės baudos metimų – 21:20.

Lietuvos žurnalistų kelionę į labdaringą turnyrą šįmet organizavo Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas, Lietuvos sporto žurnalistų federacija, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir sporto aprangos gamintojai „Hummel“,  Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubas „Press‘as“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius