Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 26

Lietuvos žurnalistai Sankt Peterburge liko treti

Krepšinio komanda, sudaryta iš Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos narių, šeštadienį per plauką liko nuo tarptautinio „Vilties taurės“ turnyro Sankt Peterburge finalo ir užėmė trečią vietą.
Kamuolys
Lietuvos žurnalistai pusfinalyje nusileido varžovams tašku. / photos.com nuotr.

„Visada malonu laimėti, labai norėjome pakartoti pergalę, pasiektą prieš dvejus metus, bet mums taip pat malonu visada susitikti su kolegomis iš Rusijos ir pabendrauti“, – sakė Lietuvos komandos kapitonas Modestas Krukauskas.

Tarptautinis krepšinio turnyras Sankt Peterburge vyksta nuo 1995 metų. Jis skirtas atminti septyniems Sankt Peterburgo žurnalistams, žuvusiems arba dingusiems be žinios.

„Šiame turnyre jau penkiolika metų į krepšinio aikštę išbėga ir redaktoriai, ir paprasti reporteriai. Nors žurnalistai paprastai labai neturi laiko, aš labai džiaugiuosi, kad šiam turnyrui laiko jie visada randa. Kai kurie jų, pavyzdžiui, Lietuvos komanda, atvyksta net iš už daugybės kilometrų“, – per turnyrą sakė Sankt Peterburgo žurnalistų lygos vadovė Marina Aleksejeva.

Šįmet tradiciniame turnyre, be lietuvių, dalyvavo dar penkios komandos: dvi Sankt Peterburgo žurnalistų lygos, 100TV, TKT ir NTV komanda iš Maskvos.

Būtent maskviečiai užtvėrė Lietuvos žurnalistams kelią į finalą, nugalėdami iki tol be pralaimėjimų rungtyniavusius lietuvius pusfinalyje vieno taško skirtumu. Vėliau NTV ekipa laimėjo ir finalą. Prieš dvejus metus Lietuvos komanda, savo gretose turėdama ir vienintelę turnyre merginą, laimėjo „Vilties taurę“.

Šįmet tarp Lietuvos žurnalistų spalvas gynė dvi merginos – Raminta Kaminskaitė ir Eglė Šilinskaitė. Beje, joms bendrovė „Tūta“ sukūrė ir pasiuvo specialias moteriškas aprangas. Kitąmet organizatoriai ketina pakviesti dar dvi komandas iš užsienio. Visos lėšos, kurias pavyksta surinkti per turnyrą, kaip ir iki šiol, bus perduotos dingusių be žinios žurnalistų artimiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius