Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 11

Linas Kleiza: „Buvo tokių, kurie netikėjo, kad po tokios operacijos aš iš viso grįšiu į krepšinį“

70 procentų. Tokią tikimybę, kad galės tęsti krepšininko karjerą po sudėtingos kelio kremzlės atauginimo operacijos, išgirdo Linas Kleiza. „Skaičius atrodo didelis, bet kai kalbama apie tavo karjerą, taip neatrodo“, – „Lietuvos rytui“ prisipažino L.Kleiza.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Sunkiausią laikotarpį – metus be krepšinio – 27 metų 203 cm ūgio puolėjas jau išgyveno, o dabar po truputį stojasi ant kojų.

„Dabar į viską žiūriu kaip į antrą šansą, – teigė Toronto „Raptors“ krepšininkas. – Turiu daug iššūkių. Juk buvo tokių, kurie netikėjo, kad po tokios operacijos aš iš viso grįšiu į krepšinį.“

L.Kleiza pasiryžęs įrodyti, kad gali būti net geresnis, nei buvo iki operacijos, ištrynusios vienerius metus iš jo karjeros.

„Nelengva daryti tokią pertrauką karjeros viduryje. Didžiausias minusas buvo tai, kad negalėsiu žaisti Europos čempionate. Bet kai susitaikiau su tuo, dariau viską, kad išsigydyčiau per metus“, – „Lietuvos rytui“ atviravo puolėjas.

Laksčiau kaip Forestas Gampas su tuo kojos įtvaru, – sakė L.Kleiza.

Sugrįžimas į NBA lygą krepšininkui nebuvo lengvas. „Įsivaizduokite, po metų pertraukos ir iš karto – į stipriausią pasaulio lygą. Aš ten dar kosmose buvau. Laksčiau kaip Forestas Gampas su tuo kojos įtvaru“, – vaizdingai pasakojo L.Kleiza.

Sugrįžimas nebuvo lengvas. Sausį krepšininkas pataikydavo tik 33 procentus metimų ir priminė tik šešėlį to puolėjo, negailestingai griovusio visas varžovų gynybos užtvaras 2010-ųjų pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje.

Tačiau vasarį L.Kleiza įjungė aukštesnę pavarą. Lietuvio taiklumas šoktelėjo iki 50 procentų, o iš keturių mačų jis tik kartą aikštelę paliko nesurinkęs dviženklio taškų skaičiaus, įskaičiuojant ir įspūdingą pasirodymą kovoje su Vašingtono „Wizards“ – 30 taškų, pataikius 70 proc. metimų.

„Atsirado judesiai, pasitikėjimas, todėl geriau jaučiuosi aikštėje. Bet dar tikrai nesijaučiu toks, koks buvau anksčiau“, – mano L.Kleiza.

Sugrįžti šimtu procentų krepšininkas dar negali ir dėl apriboto aikštelėje praleidžiamo laiko. „Visada noriu žaisti ir pernai tai dariau pusę sezono per skausmą. Bet dabar reikia būti protingesniam. Jeigu savimi nepasirūpinsi, niekas kitas to nepadarys. Kylu nuo suolo ir dažniausiai žaidžiu visą antrąjį ir visą ketvirtąjį kėlinį. Bet kuriuo atveju gydytojai man dar neleidžia daug rungtyniauti“, – tęsė L.Kleiza.

Nors vienintelio šį sezoną NBA lygoje rungtyniaujančio lietuvio statistikos rodikliai ženkliai pagerėjo, „Raptors“ ir toliau neranda pergalių kelio. Toronto klubas iš 28 mačų laimėjo vos 9-is ir NBA lygos Rytų konferencijoje užima 11 vietą.

Nors iki reguliaraus sezono pabaigos liko dar daug laiko – nesužaista net pusė rungtynių iš 66 numatytų – nepanašu, kad „Raptors“ ir šį sezoną pavyktų praverti NBA atkrintamųjų varžybų duris. Tiesa, Lietuvos krepšiniui tai turėtų būti net ir į naudą. Tokiu atveju, L.Kleiza sezoną baigtų jau balandžio 26 dieną ir turėtų gerą mėnesį poilsiui prieš Lietuvos rinktinės stovyklą.

„Man reikės gerai pasinaudoti laisvu laiku, nes į tą koją reikia dar daug darbo įdėti“, – „Lietuvos rytui“ pridūrė L.Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius