Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 14

Linas Kleiza: nereikia teisti tų, kurie neatvyks į rinktinę

Bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos policija trečiadienį pasirašiusi Lietuvos krepšinio žvaigždė Linas Kleiza didelių vilčių į artėjantį pasaulio čempionatą Turkijoje nededa. „Šios planetos pirmenybės bus geras jaunos ir ambicingos Lietuvos rinktinės pasirengimas 2011 metų Europos čempionatui mūsų šalyje“, – sakė jis.
Kanadoje pagerbtas krepšininkas Linas Kleiza
Linas Kleiza norėtų žaisti Toronte. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 NBA Linas Kleiza

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pirmoji treniruočių stovykla Druskininkuose prasideda jau ketvirtadienį, tačiau ten L.Kleizos nebus. Lietuvos nacionalinės komandos puolėjas dar nėra pasirašęs oficialios sutarties su Toronto „Raptors“ klubu, neturi draudimo ir negali treniruotis su kitais krepšininkais.

„Dar nežinau, kokioje komandoje žaisiu. Laukiu žinių iš „Nuggets“ komandos“, – kalbėjo L.Kleiza. Denverio klubas turi galimybę susigrąžinti lietuvį, jeigu pasiūlys tokį patį arba pelningesnį kontraktą nei Toronto komanda.

„Dar yra tokia NBA taisyklė, kad žaidėjas gali prisidėti prie rinktinės tik likus penkioms savaitėms iki pasaulio čempionato pradžios“, – tvirtino tokiu būdu tik nuo liepos 24 dienos prie rinktinės prisidėti galėsiantis 25 metų 203 cm ūgio krepšininkas.

– Kaip vertinate tokią taisyklę?
 

– NBA klubai investuoja į žaidėją daug pinigų ir turi daug savo interesų. Jie nori, kad žaidėjas būtų pailsėjęs, nebūtų užmuštas treniruočių stovyklose vasarą. Iš jų pusės reikia šios taisyklės.

– Į Denverį nenorite grįžti?
 

– Man Toronte patinka. Ten yra šansas man tobulėti kaip žaidėjui, pasiekti kitą lygį. Bet tie dalykai nepriklauso nuo manęs. Į daug klausimų dar nėra atsakyta. Kai penktadienį sužinosiu galutinį Denverio klubo sprendimą, tuomet viskas paaiškės.

– Sekate permainas „Raptors“ klube?

– Dar taip labai nesekiau, nes laukiu galutinio sprendimo.

– „Nuggets“ – stipresnė komanda ir jos rezultatai praėjusį sezoną buvo geresni nei „Raptors“ ekipos. Kodėl renkatės Torontą?
 

– Ten dideles galimybes. Denveryje padariau viską, ką galėjau. Tame klube mano pozicijoje yra vienas geriausių NBA žaidėjų. Ten man daugiau laiko žaisti nuo atsarginių suolo niekas nesuteiks. Vidutiniškai 20–21 minutę gaudavau per rungtynes. Norėčiau išsikovoti daugiau laiko ir svarbesnį vaidmenį komandoje.

– Turėjote galimybę likti Pirėjo „Olympiacos“ komandoje. Ar įtakos galutiniam sprendimui turėjo ir skandalingas Graikijos pirmenybių finalas?

– Ne mano problema tie skandalai. Nenoriu komentuoti nei teisėjų darbo, nei kas ten dėjosi aikštėje. Tai klubų prezidentų ir Krepšinio federacijos problema. Nelengvas sprendimas buvo, nes Graikijoje man buvo geras sezonas. Šiuo metu „Olympiacos“ komandoje permainos, neaišku, kas ten bus.

– Nesunku bus iš Europos grįžti į NBA?

– Nežinau. Visi sako, kad iš NBA į Europą persikelti sunku. Dabar grįžtu atgal, pažiūrėsime. Aišku, nebus lengva.

– Ar metų Eurolygoje užteko, kad susidarytų įspūdis apie Europos krepšinį?

– Europos krepšinis – labai aukšto lygio. Eurolygoje kiekvienos rungtynės daug lemia. Sunku laimėti išvykoje. Atrodo, kad varžovai nėra stiprūs, bet namie visi gerai žaidžia. Su NBA lyginti sunku, nes krepšinis ten ir čia skiriasi požiūriu ir supratimu.

– Kaip sutikote žinias, kad vienas po kito Lietuvos krepšininkai dėl įvairių priežasčių atsisakė vykti į pasaulio čempionatą?

– Suprantu vyrus. Daug kas susidūrė su sveikatos problemomis. Nereikia jų teisti, tai kiekvieno žmogaus asmeninis sprendimas. Tie, kurie neatvyko, daug vasarų atidavė rinktinei, daug laiko skyrė Lietuvai. Kai kurie net sveikatą dėl to prarado. Šiame čempionate bus daug jaunimo, perspektyvių krepšininkų. Ateina nauja karta ir šis čempionatas bus gera patirtis jauniems žaidėjams. Jeigu norime kelti tikslą laimėti Lietuvoje 2011 metais vyksiantį Europos čempionatą, turnyras Turkijoje bus geras pasiruošimas.

– Kokius tikslus keliate sau pasaulio čempionate?

– Tai labiau bus komandiniai tikslai. Žiūrėsime, kaip atrodysime. Bus jauna ir ambicinga komanda. Tikslus kelti dar per anksti. Važiuosime kautis. Nėra ta rinktinė tokia, kokia buvo prieš dvejus trejus metus. Tai kartų kaita. Yra jaunų, gerų ir perspektyvių žaidėjų. Rinktinė išaugs ir po metų kitų vėl bus galinga.

– Ar yra noras reabilituotis po praėjusių metų nesėkmės Europos čempionate Lenkijoje?

– Važiuosime su jauna komanda b žvaigždžių. Tai gali mums išeiti į gera arba į bloga. Pagrindinis ir realiausias tikslas yra kitų metų Europos čempionatas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius