Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 01

Linas Kleiza supras, jeigu „Raptors“ jo atsisakys: „NBA viską lemia pinigai“

Linas Kleiza jau kitą savaitę paliks Lietuvą. Vienas garsiausių šalies krepšininkų, kaip ir dešimtys po pasaulį išsibarsčiusių NBA žaidėjų, grįš į savo klubo salę. NBA lokautas baigėsi, todėl krepšinio gerbėjai L.Kleizą išvys ne Lietuvoje, o jau anapus Atlanto, vilkintį Toronto „Raptors“ marškinėlius.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su 15min.lt krepšininkas buvo atviras. Jis neslėpė, kad nesitiki lengvo sugrįžimo į NBA: „Dabar man bus sudėtinga grįžti. Manau, tai suprantama. Žiūrėsime, kaip čia viskas klostysis, bet man svarbiausia kuo geriau išsigydyti koją ir kuo greičiau pasiekti optimalią sportinę formą.“

Oficialiai NBA lygos treniruočių stovyklos prasidės gruodžio 9-ąją, tačiau L.Kleiza bendrose Toronto „Raptors“ pratybose dar nedalyvaus.

BFL nuotr./Linas Kleiza
BFL nuotr./Linas Kleiza

Šią savaitę jis tęs individualią reabilitaciją Vilniuje, o kitą savaitę vyks į Torontą ir ten pateks į komandos medikų rankas.

„Nei iki gruodžio 9-osios, nei po to dar negalėsiu treniruotis su komanda. Krepšinio dar nežaidžiu ir nežinau, kada pradėsiu dirbti su visa komanda. Nežinau ir savo sugrįžimo į aikštelę datos“, – sakė vienas populiariausių ir garsiausių Lietuvos krepšininkų, kuris jau aptarė savo tolimesnį gydymą su klubo medikais.

Supras, jei bus atleistas

Antradienį JAV žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Toronto „Raptors“ klubas gali atsisakyti L.Kleizos. Skelbiama, kad „Raptors“ planuose – dar daugiau vietos algų kepurėje, o tai reiškia, jog klubas gali pasinaudoti naująja amnestijos taisykle ir atleisti vieną žaidėją. Tarp kandidatų išvykti iš Toronto buvo paminėta ir Lietuvos krepšinio žvaigždė.

Pats L.Kleiza tokią informaciją priima ramiai ir tikina suprasiąs tokį klubo sprendimą.

„Tai yra komandos reikalas ir mes, žaidėjai, to pakeisti negalime. Patį klubą tai palies finansine prasme, nes jie viską turės išmokėti žaidėjui. NBA yra „biznis“. Labai, labai didelis „biznis“. Daugelis sprendimų priimami tik dėl pinigų. Jeigu komanda priims tokį sprendimą, tame nebus jokių asmeniškumų“, – atskleidė L.Kleiza.

Jis tikino, kad tapęs NBA žaidėju kiekvienas krepšininkas turi suprasti ir priimti šioje lygoje galiojančias taisykles. Net ir tas, kurios gali žeisti ar liūdinti.

„NBA turi savas taisykles. Kiek daug žaidėjų, ilgus metus atstovavusių savo klubui, buvo iškeisti. Ir tai jie išgirsdavo per televiziją. Tikrai nemalonu išgirsti tokias žinias per televiziją ar kitą žiniasklaidos priemonę. Bet kiekvienas turi tą suprasti, nes toks yra mūsų darbas. Yra dalykų, kurių negalima kontroliuoti ar daryti jiems įtaką. NBA lygoje tave gali bet kada atleisti, išmainyti. Visa tai susiję su pinigais, bet tai nekeičia mano tikslų. To, kad dabar man svarbiausia atsistatyti, įsivažiuoti ir pradėti žaisti“, – kalbėjo L.Kleiza.

NBA lokauto derybos nuvylė

Apie preliminarią naują kolektyvinę sutartį tarp NBA žaidėjų sąjungos ir klubų savininkų buvo paskelbta šeštadienį. Tai reiškė, kad lokauto dienos tapo suskaičiuotos ir daugiau nei penkis mėnesius trukusioms diskusijoms buvo padėtas paskutinis taškas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Linas Kleiza po traumos pasirodė aikštelėje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Linas Kleiza

L.Kleizai ši žinia buvo netikėta ir sukėlė dviprasmiškus jausmus. „Buvo keista, kad viskas išsisprendė taip greitai. Nebuvo jokių didesnių priežasčių, kodėl to nebuvo galima padaryti anksčiau. Nustebau sužinojęs, kad NBA grįžta. Juk kiek nedaug reikėjo pakeisti, kad viskas išsispręstų“, – mintimis su 15min.lt dalijosi krepšininkas.

NBA žaidėjų ir klubų savininkų derybas L.Kleiza palygino su krepšinio rungtynėmis. Rungtynėmis, kurių nugalėtojas buvo žinomas iš anksto.

„Iš dalies net juokinga, kaip klostėsi ir kaip baigėsi tos derybos. Neaišku, kodėl viskas buvo užtempta taip ilgai. Taip, žaidėjai neturėjo kitos išeities, jie kovojo už savo teises, kreipėsi į teismus, bet jau buvo aišku, kas tą kovą laimės. Visi žinojo, kad ją laimės savininkai – tik jie rinkosi laimėti dešimčia taškų, ar trisdešimčia. Pasirinko, kad jiems nereikia laimėti trisdešimčia taškų ir viskas išsisprendė labai greitai“, – pasakojo žaidėjas.

L.Kleiza neabejoja, kad šis NBA lokautas skaudžiai atsiliepė ir pačiai lygai, ir jos žaidėjams.

„Nuo to nukentėjo daug žmonių, buvo prarasta daug pinigų, buvo sugadintas NBA lygos įvaizdis. Lokautas nuvylė daugelį...“ – dėstė Toronto „Raptors“ puolėjas.

Priešai taps kolegomis

Nors NBA lokautas ir nuvylė L.Kleizą, tačiau neatėmė noro žaisti stipriausioje krepšinio lygoje.

„Žinote, tą lokautą greitai pamiršime. Neseniai visi buvo priešai skirtingose barikadų pusėse, o dabar vėl imsime dirbti kartu. Vėl vieni kitiems šypsosimės ir viskas bus pamiršta. Tai susiję su pinigais ir jokių asmeniškumų čia būti negali“, – įsitikinęs L.Kleiza.

Žinia apie NBA lokauto pabaigą L.Kleizai reiškė ir tai, kad neišsipildys jo noras žaisti Lietuvoje. Vis dėlto, kaip sako pats sportininkas, nežinia dėl ateities nuolat lydi profesionalius krepšininkus.
„Buvau nusprendęs žaisti Lietuvoje, bet tokių progų mano gyvenime galbūt dar bus. Nebuvo apmaudu, nes mūsų gyvenime viskas taip greitai keičiasi. Niekada negali žinoti, kas nutiks ir kur teks žaisti“, – tikino puolėjas.

Ketvirtadienį L.Kleiza dar dalyvaus savo vardo labdaros fondo spaudos konferencijoje, kurioje bus siekiama padėti vaikų globos namų auklėtiniams integruotis visuomenėje. Labdaros projektų krepšininkas neketina apleisti net ir gyvendamas Kanadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius