Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 15

Linas Kleiza surinko dvigubą dublį, bet „Raptors“ tritaškiu nužudė Jeremy Linas

Naujosios NBA lygos sensacijos auka tapo ir Toronto „Raptors“ (9-21) klubas su Linu Kleiza. „Raptors“ patyrė apmaudų pralaimėjimą namuose 87:90 (28:21, 19:15, 28:30, 12:24) neatsilaikiusi prieš šeštą pergalę iš eilės iškovojusią Niujorko „Knicks“ (14-15) ekipą.
Jeremy Linas pataikė pergalingą tritaškį
Jeremy Linas pataikė pergalingą tritaškį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Likus žaisti 2 minutes L.Kleiza pataikė baudos metimą ir „Raptors“ buvo priekyje penkiais taškais – 87:82. Tačiau per likusį laiką Toronto krepšininkai nebepelnė nei vieno taško, o savo šou pradėjo NBA sensacija Jeremy Linas.

Iš pradžių iš viršaus įdėjo Imanas Shumpertas, o po to penkis paskutinius „Knicks“ taškus surinko būtent J.Linas. Šis gynėjas turėjo kamuolį savo rankose ir paskutinėje Niujorko atakoje. Įžaidėjas likus mažiau nei sekundei smeigė tritaškį, taip palaidodamas „Raptors“ klubą – 90:87.

Tolimą metimą dar spėjo išmesti ir „Raptors“ gynėjas Rasuelas Butleris, tačiau kamuolys net nelietė lanko.

„Esu dėkingas savo komandos draugams ir treneriui, jog paskutinėmis akimirkomis jie pasitikėjo manimi ir leido atlikti paskutinį metimą. Man patinka situacijos rungtynių pabaigose. Esu labai dėkingas. Tačiau laimėjome ne tik dėl manęs – gerai dirbo visa komanda. Prieš tai "Knicks" turėjo nemažai problemų, tačiau kai laimi, jos visos išsisprendžia“, – po pergalės džiaugėsi dar vienas puikias rungtynes sužaidęs J.Linas.

„Aš maniau, kad jis veršis link krepšio. Štai kodėl jis turėjo šiek tiek erdvės mesti tritaškį – tai buvo netikėtas Lino sprendimas“, – savo klaidą gynyboje paaiškino „Raptors“ gynėjas Jose Manuelis Calderonas.

„Knicks“ šiame mače jau padėjo Amare'as Stoudemire'as, kuris praleido kelis mačus dėl brolio žūties. Aukštaūgis grįžo į aikštę pelnydamas 21 tašką ir atkovodamas 9 kamuolius.

Tuo tarpu J.Linas rungtyniavo 43 minutes ir surinko 27 taškus (7/18 dvit., 2/2 trit., 7/11 baud. met.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, tačiau net 8 kartus suklydo – tai gynėjo karjeros antirekordas.

Lietuvis Linas Kleiza taip pat sužaidė solidžias rungtynes. Atletas per 38 minutes įmetė 15 taškų (5/7 dvit., 1/6 trit., 2/6 baud. met.), sugriebė 11 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, po 2 sykius suklydo ir prasižengė. Tai pirmas lietuvio dvigubas dublis šiame sezone.

„Raptors“: Jose Manuelis Calderonas 25 (7 atk. kam., 9 rez. perd., 3/5 trit.), Linas Kleiza 15, DeMaras DeRozanas 14, Leandro Barbosa 13, Amiras Johnsonas 10.

„Knicks“: Jeremy Linas 27, Amare'as Stoduemire'as 21, Tysonas Chandleris 13 (9 atk. kam., 5/5 dvit.), Billy Walkeris, Landry Fieldsas (7 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Imanas Shumpertas po 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius