Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 20

LKF taurę vėl iškovojo „Lietuvos rytas“ (nuotraukos, komentarai, statistika)

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Didžiąją taurę antrus metus iš eilės laimėjo „Lietuvos ryto“ komanda. Vilniečiai šeštadienį sostinės „Siemens“ arenoje 77:65 (19:23, 26:14, 8:11, 24:17) įveikė Kauno „Žalgirio“ krepšininkus.
Vilniaus „Lietuvos ryto“ pergalės akimirkos
„Žalgiris“ siekia atimti iš vilniečių LKF taurės nugalėtojų vardą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pergalės šokis ir balti marškinėliai su auksiniu užrašu priekyje „čempionai“ bei skaičius „1“ su užrašu „Vilnius“. Taip atrodė „Lietuvos ryto“ krepšininkų triumfas po pegalės Vilniaus universalioje arenoje. Jie po vangokos dvikovos pradžios sugebėjo perimti iniciatyvą ir jos neišleido iki pat rungtynių pabaigos.

Absoliučiai naudingiausiu LKF taurės finalo ketverto krepšininku pripažintas Martynas Gecevičius. Jam atiteko 3000 litų piniginis prizas. „Žalgirio“ komandoje naudingiausiu žaidėju paskelbtas Tadas Klimavičius. LKF taurę krentant spalvotam konfeti lietui į viršų iškėlė „Lietuvos ryto“ komandos kapitonas Steponas Babrauskas.

Abu Lietuvos krepšinio milžinai penktadienį LKF taurės pusfinaliuose nesunkiai įveikė savo varžovus. Sostinės klubas 97:63 nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus, o kauniečiai 94:69 nepaliko vilčių „Šiaulių“ komandai.

Komentarai po rungtynių

Rimas Kurtinaitis, „Lietuvos ryto“ strategas:
„Džiugu, kad apgynėme titulą. Pradžia nebuvo sklandi. Psichologinis spaudimas buvo, bet tik juodo darbo gynyboje sugebėjome palaužti „Žalgirį“. Galbūt padėjo mūsų pokalbis su teisėjais. Davė žaisti europinio lygio kietą žaidimą.
Užjaučiu „Žalgirį“, žinau, ką jie jaučia dabar. Padėkoti norėčiau jiems už gerą krepšinį ir palinkėti pasiekti visas tris pergales Eurolygoje. Viena priežasčių, kodėl atrodėme šviežesni ir fiziškai stipresni – nedalyvaujame Eurolygoje.
Manau, kad su kiekviena diena turėtume tobulėti. Turiu, aišku, priekaištų, bet kadangi laimėjome, tai nenoriu minėti. „Žalgiriui“ svarbu atgauti psichologinę pusiausvyrą, o žaidžia tikrai kovingai. Klimavičius vertas dėmesio dėl savo kovingumo, galbūt galėtų žaisti ir rinktinėje. Gecevičius susitvarkė su užduotimi uždengti Browną. Tai labai geras žaidėjas ir tikiuosi jis toks išliks artimiausius 10 metų.
Taurė apginta, žiūrime į kitus titulus. Mums svarbu laimėti Lietuvos čempionatą, nes jeigu mums pavyks, gautume teisę rungtyniauti Eurolygoje. Kas „Žalgiryje“ vyksta žinau, tik iš spaudos. Valančiūnas labai geras žaidėjas, bet dabar nėra pasirengęs tokio atsakingumo rungtynėms. Nemėgstu daryti to, ko nežinau. Turime planą, jį vykdome, o Valančiūnas į jį dar „neįsipaišo“. Kas vyks LKL finaluose, matysime. Žaidėjams davėme laisvą dieną. O aš turiu savo planą. Jeigu pradėčiau šiandien švęsti, baigčiau tik rugsėjį. Skiriu šią pergalę klubo vadovams, kurie sudaro geras sąlygas dirbti. Kiekviena pergalė priartina prie pralaimėjimo, tad būkite pasirengę.“

Martynas Gecevičius, „Lietuvos ryto“ gynėjas:
„Padarėme tai, ką norėjome patys ir treneris. Apginti titulą sunkiau, nei laimėti. Buvome susikaupę, apsigynėme, galbūt tik Klimavičiaus nepavyko uždengti. Treneris pasitikėjo, leido dengti Browną. Kaip pavyko taip – patys matėte."

Darius Maskoliūnas, Kauno „Žalgirio“ treneris:
„Sveikinu vilniečius su pirmu trofėjumi šiais metais. Negalėčiau pasakyti, kad vyrai nesikovė, nenorėjo pergalės. Bandome ieškoti priežasčių, kodėl taip įvyko. Akcentavome trijų pagrindinių žaidėjų gynybą, bet su tuo nesusitvarkėme. Nepataikėme iš dėkingų padėčių ir iš karto gaudavome atsaką į tai. Pritrūko kai kuriems žaidėjams jėgų. Nenoriu teisintis varžybų kiekiu. Finalas yra finalas. Galų gale vis tiek tai išlindo – dingo greitis, agresyvumas. Galbūt buvo mano kaltės, kad neįtraukiau daugiau žaidėjų nuo suolo.
Brownas turėjo nedidelę traumą, bet metėsi į kovą, vis tiek tas nuovargis pasirodė. Travisas penkias savaites gydėsi, tad jam reikia laiko, kol sugrįš į buvusią sportinę formą. Jis visur vėlavo, bet tam yra pateisinamos priežastys.
Vėl kaip šešėlis Čapinas – nedidelis žmogus, gal pasimetė tokioje mažoje salėje. Rotuoti 12 žaidėjų sudėtinga finale. Nerizikavau. Romanovo pykčio nebijau. Neskaitau spaudos ir esu susikoncentravęs į rungtynes. Čia gaunu didelės patirties ir ji man brangi. Nemanau, kad komanda silpnesnė. Kol kas šio sezono santykis lygus su „Lietuvos rytu“ – 2:2.“

Tadas Klimavičius, Kauno „Žalgirio“ puolėjas:
„Sunku kalbėti . Pralaimėjome. Viską patys matėte. Neįvykdėme kai kurių užduočių, neapsidengėme, prametėme laisvi iš po krepšio. Daug kas susidėjo. Nemanau, kad pritrūko sportinio pykčio. Mėginame kapstytis iš tos situacijos, kurioje esame. Daug kas mus nurašo. Buvome susikaupę ir vakar, ir šiandien. Visi kovojo ir norėjo laimėti.“ 

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų statistika
ŽaidėjasMinutėsTaškaiAtk. kam.Rez. perd.KlaidosNaud. balai
Igoris Miloševičius2992426
Steponas Babrauskas110200-1

Vidas Ginevičius

70000-5
Milko Bjelica261873322
Martynas Gecevičius351843123
Donatas Zavackas2844306
Artūras Jomantas311454216
Justas Sinica50000-1
Aronas Baynesas------
Kenanas Bajramovičius261442216
Jonas Valančiūnas------
Simas Buterlevičius------

 

Kauno „Žalgirio" žaidėjų statistika
ŽaidėjasMinutėsTaškaiAtk. kam.Rez. perd.KlaidosNaud. balai
Marcusas Brownas321252014

Martynas Pocius

22154248
Mantas Kalnietis283333-2
Šarūnas Vasiliauskas------
Tadas Klimavičius3521161140
Mirza Begičius1422011
Dainius Šalenga3081144
Travisas Watsonas2348127
Artūras Milaknis100000
Siimas-Sanderis Vene------
Adas Juškevičius------
Povilas Butkevičius100000
Aleksandras Čapinas150123-6
Mario Delašas------

Rungtynių eiga

Starto penketai

„Žalgiris“: T.Watsonas, T.Klimavičius, M.Kalnietis, D.Šalenga, M.Brownas.
„Lietuvos rytas“: V.Ginevičius, A.Jomantas, M.Bjelica, M.Gecevičius, D.Zavackas.

Pirmas kėlinys

Komandos apsikeičia klaidomis, pirmuosius taškus pelno D.Zavackas. Pradžioje žaidimas kibus, daug dėmesio gynybai, vyksta lygi kova. Po D.Šalengos dėjimo iš viršaus ir M.Kalniečio dvitaškio Kauno komanda pirmauja 7:4. Po krepšiu siautėja T.Klimavičius – antrą kartą priverčia prasižengti V.Ginevičių. M.Gecevičius tritaškiu lygina rezultatą – 10:10.

Vilniečiai aktyvina veiksmus gynyboje, tačiau be pražangų sustabdyti varžovų jiems nepavyksta. Komandos apsikeičia netaikliais metimais nuo tritaškio linijos. Po T.Klimavičiaus įspūdingo dėjimo į krepšį iš viršaus „Žalgiris“ pirmauja 16:12. Kauniečiai nepaleidžia iniciatyvos iš savo rankų ir laimi pirmą kėlinį 23:19

Antras kėlinys

D.Maskoliūno auklėtiniai neišnaudoja palankių situacijų – nepataiko iš po krepšio, tuo tarpu K.Bajramovičius baudos metimais mažina skirtumą – 25:23. Chaotiškai puldami kauniečiai pradeda dažniau klysti, o M.Bjelica lygina rezultatą – 27:27. V.Ginevičius prasižengia ketvirtą kartą. K.Bajramovičius didina vilniečių pranašumą iki 3 taškų – 27:30.

Kauniečių klaidos nesibaigia, A.Jomantas smeigia tritaškį, M.Brownas atsako tuo pačiu – 30:33. M.Gecevičius pelno 5 taškus iš eilės, „Lietuvos rytas“ vis tvirčiau ima iniciatyvą į savo rankas – 30:40. M.Brownas ir M.Pocius stabdo varžovų spurtą. M.Gecevičius paskutinę kėlinio sekundę smeigia tritaškį. Įpusėjus rungtynėms Vilniaus ekipa pirmauja 37:45.

Trečias kėlinys

Po pertraukos ėmė strigti abiejų komandų puolimas. Per tris minutes vilniečiai nepelnė nė taško, o žalgiriečiai vos du taškus. Iniciatyvos ėmėsi A.Jomantas, po jo keturių iš eilės taškų 39:49 pirmauja „Lietuvos rytas“. Po netaiklaus M.Browno tritaškio metimo arenoje išsijungia šviesos. T.Klimavičius moko M.Begičių atsitverti varžovą ir stengiasi „uždegti“ savo komandos draugus, tačiau ir jo tritaškis nepasiekia tikslo.

Po K.Bajramovičiaus taiklių baudos metimų 40:53 pirmauja aikštės šeimininkai. D.Maskoliūno auklėtiniams vis sunkiau rasti kelią krepšio link, M.Pocius sužingsniuoja. A.Jomantas prasižengia 4–ą kartą. Kauno komandos atakų smaigalyje vis dažniau atsiranda T.Klimavičius. Po T.Watsono dvitaškio ir D.Šalengos dėjimo iš viršaus skirtumas mažėja iki 5 taškų – 48:53.

Ketvirtas kėlinys

Vilniečiai atsitrenkia į sutankėjusią „Žalgirio“ gynybos sieną, tačiau K.Bajramovičius vis tiek randa skylę joje. R.Kurtinaičio auklėtiniai vėl perima iniciatyvą. Po M.Bjelicos 4 taškų iš eilės 48:59 priekyje „Lietuvos rytas“. Žalgiriečiai klysta perduodami kamuolį dukart iš eilės.

Žaidima atsiranda daugiau emocijų, jos akivaizdžiai nepadeda žalgiriečiams. I.Miloševičius ir M.Brownas apsikeičia taikliais tritaškiais. Po A.Jomanto dvitaškio 53:66 pirmauja R.Kurtinaičio auklėtiniai. M.Pocius likus žaisti 2 min. pataiko tritaškį, tačiau M.Gecevičius atsako tuo pačiu – 57:70. Žalgiriečiai mėgina gelbėtis tritaškiais – nuo trijų taškų linijos taiklūs M.Pocius ir M.Brownas – 63:72. Vilniečiai išsaugo pranašumą per likusią pusę minutės ir švenčia pergalę 65:77.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius