-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 15

„LKKA Aisčių“ gynėja Ugnė Avižienytė: esame jauniausia ir patriotiškiausia ekipa

Pirmojo rato kovoms artėjant į pabaigą Lietuvos moterų krepšinio lygos turnyrinėje lentelėje daugiau klausimų nei atsakymų. Pagrindinė to priežastis yra įtemptas ir nenuspėjamas čempionatas, kuris po ilgo laiko tarpo moterų krepšinio mėgėjams dovanoja daug įdomių kovų, intrigų.
„LKKA Aisčių“ gynėja Ugnė Avižienytė.
„LKKA Aisčių“ gynėja Ugnė Avižienytė. / aistes.lt nuotr.

Pažvelgti į šį sezoną pabandėme žaidėjos akimis, tad pakalbinome „LKKA Aistės“ komandos atakuojančią gynėją Ugnę Avižienytę. 174 cm ūgio snaiperė su savo ekipa po septynerių rungtynių iškovojo 4 pergales ir šiuo metu LMKL čempionate žengia antros.

Taigi, Ugne, „LKKA Aistės“ pirmą LMKL ratą baigė su 4 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais. Nugalėtos tokios komandos, kaip „Utena“, „Lemminkainen“. Kokios nuotaikos ekipoje?

– Jeigu atvirai, tai giliai širdyje nesitikėjau tokio gero mūsų pasirodymo. Taip kalbėdama turiu omenyje pasiektas pergales prieš praėjusio sezono mūsų tikras konkurentes – Utenos ir minėtą Klaipėdos komandą. Daug prakaito išliejome ir prieš Šiaulius bei gerai finansuojamą Vilniaus klubą. Reikia pripažinti, jog daugelis pasistiprino užsienio krepšininkėmis, o mes esame tikra lietuviška ekipa. Esame jauniausia lygos komanda, bet, pasirodo, toli gražu, ne prasčiausia. Šis sezonas parodo, jog laukia daug įdomių ir nenuspėjamų kovų.

Šįmet pati rungtyniauji šauniai ir naudingai. Galima sakyti, jog tai trenerio nuopelnas?

– Treneris tikriausiai čia ir vaidina didžiausią vaidmenį. Labai jaučiu trenerio pasitikėjimą. Žaidžiu iš tiesų nemažai laiko, kuris man yra labai brangus. Man patinka krepšinis, todėl džiaugiuosi kiekviena praleista minute aikštelėje. Taip pat man patinka, jog Ričardas Maceina negaili patarimų, paaiškina situacijas ir, aišku, linki ko geriausio. Tai labai jaučiasi ir motyvacija siekti pergalių išauga kone 100 procentų.

Ugne, išskirk pirmajame rate „saldžiausią“ pergalę ir pralaimėjimą, kuris labiausiai suspaudė širdį?

– Labai visi nusivylėme, kai pralaimėjome Marijampolei. Tai buvo skaudi nesėkmė, kuri ilgai neišėjo iš galvos. Na, o džiuginanti pergalė, tai man asmeniškai buvo tada, kuomet įveikėme Utenos komandą. Laikau šią komandą viena protingiausių ir labiausiai patyrusių lygoje.

Kuri LMKL komanda kol kas yra netikėčiausias faktorius?

– Mane labiausiai stebina kol kas minėta Utenos komanda. Aš maniau, jog ši komanda bus viena iš lyderių, bet kol kas taip nėra. Vilniaus krepšininkės dar sunkiai renka pergales, bet manau, kad greitai ten situacija pasitaisys, nes žaidėjos geros, reikia tik daugiau laiko susižaidimui.

Šiame sezone LMKL net 6 komandos rungtyniauja su užsieniečių pagalba. „LKKA Aistės“ komanda bene patriotiškiausia?

– Geras klausimas. Jeigu mes sugebame žaisti ir laimėti savo, lietuvaičių, jėgomis, tai kam jų reikia? Iš vienos pusės tai labai gerai, mūsų jaunai komandai yra aktualu tobulėti, gauti daug patirties. Jaunos žaidėjos turi visus šansus žaisti ir nebūti kitų šalių atstovių šešėlyje. Be to, esame komanda, suburta ne vienam sezonui. Aišku, pasistiprinti dar būtų ne pro šalį, bet reikia lietuvių (šypsosi).

„VICI Aistės“ komandos tema. Tau irgi jau teko susidurti akis į akį su šia komanda. Klausimas paprastas: baisu prieš jas žaisti?

– Ne, tikrai ne. Tačiau jų žaidėjų individualus meistriškumas jaučiasi kiekviename žingsnyje. Tai yra Eurolygos komanda, o tai, manau, daug ką pasako. Jų komanda turi stiprias legionieres, geros patirties aukšto lygio rungtynėse, tas ir duoda savo. Bet finale surinksime LMKL likusių komandų žaidėjų rinktinę ir serijoje iki trijų pergalių 3:2 įveiksime jas (juokiasi).

Šiuo metu „LKKA Aistės“ turnyrinės lentelės viršuje. Ar sunku bus ten išlikti?

– Kadangi moterų krepšinis nenuspėjamas, todėl kažką konkretaus prognozuoti sunku. Bet vertinant realiai, manau, kad visos komandos tyliai mąsto tik apie aukščiausias vietas. Bus sunku, nes kiekvienose rungtynėse nugalėtojas sprendžiasi vos ne paskutinėse rungtynių epizoduose, atkarpose. Mano noras būtų užimti trečią vietą ir po reguliaraus, ir po viso sezono. Jei būtų aukštesnė pozicija, tai būtų kažkas neįtikėtino.

Kokia atmosfera šiuo metu komandoje?

– Labai gera. Visi sutariame, dirbame dėl bendro tikslo. Treneris yra geras specialistas, gerai išmano savo darbą, daug mums pataria, tad viskas šaunu. Labai vertiname tuos patarimus, padrąsinimus. Aišku, kartais nusipelnome griežtesnio tono, nes per daug atleidžiame „vadeles“, bet draugaujame visi (šypsosi).

Ugne, artėja kasmetiniai LMKL gražiausios krepšininkės ir jos šypsenos rinkimai. Lažybų kontorose esi viena iš favoričių, ką manai šiuo klausimu?

– Moterys žaisdamos nelabai jau daug ir šypsosi, sukandusios dantis kovoja (juokiasi). Būtų malonu nugvelbti trofėjų, bet kad jau labai didelė konkurencija. Iš visų pusių viena už kitą gražesnės krepšininkės (juokiasi).

Pabaigai: kokią gėlę turėtų padovanoti krepšinio gerbėjas, kad sulauktų „LKKA Aistės“ 4 numerio plačios, baltos šypsenos?

– Na, neturiu savo gėlės numylėtinės. Svarbu, kad gėlė būtų ne plastmasinė, o gyva ir kvepianti. Jei norit tokios šypsenos, jums tereikia nuoširdumo, o aš jį matau žmogaus akyse (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius