Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 05

LKL finalo karštinė: kas pasipuoš čempionų žiedais?

Jau rytoj visų šalies krepšinio mėgėjų dėmesys nukryps į Kauno „Žalgirio“ areną, kur prasidės ilgai laukta Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija. 14-ąjį sezoną iš eilės dėl stipriausios šalies komandos titulo kovos Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, rašo „Kauno diena“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauniečių ir vilniečių keliai šį sezoną buvo susikirtę tris kartus ir nė sykio sostinės ekipa neįkando titulą ginančiam „Žalgiriui“.

Namų aikštės pranašumas priklausys reguliarųjį sezoną laimėjusiems kauniečiams, o finalo serijoje, atsižvelgus į nacionalinės rinktinės interesus, bus žaidžiama iki trijų pergalių.

Mintimis apie artėjančią finalo seriją su „Kauno diena“ dalijosi keturi krepšinio specialistai.

sportoakimirka.lt/Rungtynių akimirka
sportoakimirka.lt/Rungtynių akimirka

Modestas Paulauskas:

„Vis dėlto neskubėčiau „Žalgirio“ vadinti aiškiu šios serijos favoritu. Man atrodo, kad abi ekipos turi labai panašius šansus nugalėti. Reikėtų pripažinti, kad sezono pabaigoje nė viena komanda nežaidžia aukščiausio lygio krepšinio“, – sakė olimpinis čempionas.

„Vilniečiai šį sezoną stokoja stabilumo. Jie gali sužaisti labai gerai, kaip, tarkime, VTB Vieningosios lygos pusfinalyje su Maskvos CSKA, tačiau buvo nemažai ir blankių susitikimų, pavyzdžiui, pralaimėjimas „Kėdainių“ klubui. Neabejoju, kad LKL finale sulauksime didelės intrigos“, – kalbėjo pašnekovas.

Gediminas Petrauskas

„Sutrumpėjusi serija – nuostolis Lietuvos krepšinio mėgėjams, nes jie praras progą pamatyti daugiau aukščiausio lygio krepšinio. Galbūt nustebinsiu, tačiau prognozuočiau, kad finalo seriją 3:2 laimės „Lietuvos rytas“. Kodėl? Vilniečiams labiau reikia šios pergalės. Nugalėtojų titulas jiems garantuotų vietą Eurolygoje. Be to, sezono pabaigoje ši komanda yra geresnės sportinės formos nei „Žalgiris“, – teigė jauniausias LKL strategas.

Sergejus Jovaiša

„Kauniečių rankose – keli koziriai: „Žalgiris“ šį sezoną laimėjo visas dvikovas su vilniečiais, turės savo aikštės pranašumą ir daugiau laiko pasiruošti lemiamiems išbandymams. Neaišku, ar vilniečiai spės atsigauti po VTB lygos varžybų. Vis dėlto serija tikrai nesibaigs sausu rezultatu, bet geresnius šansus tapti čempionu turi „Žalgiris“, – svarstė pašnekovas.

Rūtenis Paulauskas

„Ilgas sezonas gal šiek tiek nuvargino „Lietuvos ryto“ vidurio puolėją J.Valančiūną. Jam keliami labai aukšti reikalavimai, tačiau kiekvienas Jono keitimas– keistokas. Susidaro įspūdis, kad treneriai neturi kantrybės laukti J.Valančiūno „sprogimo“ ir už kiekvieną klaidą jį baudžia keitimu“, – svarstė R.Paulauskas.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Rungtynių akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Rungtynių akimirka
xmoney.lt– keistokas. Susidaro įspūdis, kad treneriai neturi kantrybės laukti J.Valančiūno “sprogimo„ ir už kiekvieną klaidą jį baudžia keitimu.“
„Abi komandos jau ilgai ruošėsi psichologiškai. Joms tikrai nereikia jokio papildomo stimulo. Jeigu „Žalgiris“, ir „Lietuvos rytas“ gali atsipalaiduoti per mačus su kitomis LKL ekipomis, to tikrai nedarys per LKL finalo seriją. Sunku įžvelgti bent vieną akivaizdų kauniečių ar vilniečių pranašumą. Tai – lygiaverčiai konkurentai“, – tvirtino R.Paulauskas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius