Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 16

LKL: „Neptūnas“ nepajėgė įveikti Valdo Dabkaus vedamo „Rūdupio“ (statistika, komentaras)

Be traumuoto Mariaus Runkausko (kamuoja čiurnos skausmai) ir sergančio (pakilusi kūno temperatūra) Lauryno Mikalausko rungtyniavę klaipėdiečiai vieniems iš LKL lyderių priešinosi itin atkakliai, tačiau pergalei pritrūko jėgų – neptūniečiai nusileido rezultatu 79:94 (24:25, 16:29, 25:11, 14:29).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Statistika

Iki pat rungtynių dienos nebuvo aišku, ar „Neptūnui“ galės padėti per treniruotes čiurnos traumas patyrę Evaldas Dainys ir Artūras Bruninsas. Visgi, šie krepšininkai sukandę dantis ryžosi išbėgti į aikštę.

Tiesa, kovoti buvo pasiryžęs net ir sergantis ir L. Mikalauskas. Jis vyko į Prienus, tačiau jam labai pakilo kūno temperatūra ir buvo priverstas pragulėti „Neptūno“ persirengimo kambaryje.

Nuo pat dvikovos pradžios virė itin atkakli kova – po pirmųjų dešimties minučių aikštės šeimininkai priekyje buvo vos vienu tašku – 25:24.

Iki didžiosios pertraukos „Rūdupis“ sugebėjo šoktelėti į priekį dviženkle taškų persvara – 54:40.

Per atokvėpio minutėles neptūniečiai, išklausę vyr. trenerio Osvaldo Kurausko patarimų, jau žaidė kur kas tiksliau ir kiečiau – sugebėjo ne tik pasivyti varžovus, bet ir persverti rezultatą savo naudai – 65:63.

Vėliau virė nervų karas – nors ir „Rūdupis“ sugebėjo persverti rezultatą savo naudai, tačiau jų persvara buvo labai trapi – vos 2-3 taškai. Iki rungtynių pabaigos likus 3,5 minutes prieniškiai pirmavo 76:74.

„Neptūnui“ rungtynių pabaiga buvo itin sudėtinga, kadangi dėl penkių baudų limito aikštę turėjo palikti trys aukščiausi komandos nariai: Simas Galdikas, Artūras Valeika ir Raimundas Danys. Tuo prieniškiai pasinaudojo ir išplėšė pergalę.

KOMENTARAS

„Neptūno“ vyr. treneris Osvaldas Kurauskas: „Rūdupis“ per rungtynes metė net 35 baudas, o mes – vos dvyliką. Per pirmąją rungtynių pusę varžovai metė 24 baudas, o mes – vos vieną. Tai viską atspindi. Kovėmės kiek galėjome, pasivijome varžovus ir net buvome persvėrę rezultatą, tačiau ketvirtajame kėlinyje išsibaudavo mūsų aukštaūgiai, o varžovai tuo pasinaudojo. Tiesiog pačioje rungtynių pabaigoje užmėtė mus iš po krepšio. Galutiniai rungtynių skaičiai neatspindi vykusios intrigos ir kovos.

STATISTIKA

„Rūdupis“ – „Neptūnas“ – 94:79 (25:24, 29:16, 11:25, 29:14).

Prienų ekipą į pergalę vedė beveik po 2 metų pertraukos į „Rūdupį“ sugrįžęs Valdas Dabkus. Šis puolėjas per 25 minutes pelnė 20 taškų (6/12 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 5/7 baudų), atkovojo 11 ir perėmė 3 kamuolius, blokavo 2 metimus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas bei surinko 28 naudingumo balus. Gediminas Orelikas prie pergalės pridėjo 17, Adas Juškevičius – 13, Artūras Milaknis – 13, Gintaras Kadžiulis – 12 (9 rez. perd.), Povilas Butkevičius – 9 tšk.

„Rūdupiui“ šioje dvikovoje negalėjo padėti kojos traumą per treniruotę patyręs Andrius Mažutis.

„Neptūno“ gretose išsiskyrė Artūras Valeika, surinkęs 16 taškų (12 atk. kam.), Martynas Mažeika pelnė taip pat 16, Simas Galdikas – 11, Evaldas Dainys – 9 (11 rez. perd.), Raimundas Danys – 9 taškus.

Priminsime, kad neptūniečiai šį sezoną (praėjusių metų spalio 18 dieną) Klaipėdoje LKL rungtynėse „Rūdupį“ buvo įveikę rezultatu 80:73.

Deja, antrosios pergalės neptūniečiams prieš šią ekipą išplėšti nepavyko.

Artimiausias LKL rungtynes „Neptūnas“ žais kovo 24 dieną (šeštadienį) 18 val. „Švyturio“ arenoje Utenos „Juventus“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius