-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 15

LKL: „Rūdupis“ nesustabdė pergalingo „Žalgirio“ žygio (nuotraukos)

Dvyliktąją pergalę Lietuvos krepšinio pirmenybėse iškovojo pralaimėjimo kartėlio dar nepatyręs Kauno „Žalgiris“, savų sirgalių akivaizdoje 97:83 (22:17, 22:24, 32:15, 21:27) pamokęs Prienų „Rūdupį“.
Rungtyniių akimirka
Rungtyniių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieniškiams tai buvo ketvirtoji nesėkmė tryliktose rungtynėse.

Susitikimo pradžioje „Žalgiris“ supančiojo priešininkus savo gynybos gniaužtuose, o šeimininkus į priekį tempė 8 taškus pelnęs T.Watsonas – 10:3. Iš amerikiečio estafetę perėmė P.Jankūnas bei du tritaškius įsmeigęs M.Kalnietis ir skirtumas šoktelėjo iki dviženklio – 18:6. Tiesa, situacija gerokai pasikeitė, kai G.Orelikas pataikė tritaškį, o A.Juškevičius pridėjo 5 taškus iš eilės – 14:18. O.Samhano ir M.Pociaus pastangomis žalgiriečiai kėlinuko pabaigoje atitrūko (22:14), bet jų triūsą nubraukė fantastišką tritaškį paskutinę sekundę pataikęs A.Juškevičius – 17:22.

Antrojo ketvirčio pradžioje „Rūdupis“ buvo pasiryžęs panaikinti deficitą (21:25), bet čia pat R.Grigo auklėtiniai surengė spurtą ir atstatė dviženklį pranašumą – 31:21. Visgi svečiams ryžto nepritrūko. Du J.Sinicos tolimi metimai privertė sunerimti Kauno sporto halės šeimininkus – 32:37. J.Sinica įsisiautėjo ir išlygino rezultatą – 39:39. Vis dėlto kėlinys baigėsi „Žalgiriui“ pirmaujant rezultatu 44:41.

Po pertraukos vaizdas aikštėje radikaliai pasikeitė. P.Jankūno ir T.Watsono dėka „Žalgiris“ įgijo dviženklę persvarą (54:43), o netrukus skirtumas išaugo ir iki 21–o taško – 66:45. Prieš lemiamą mačo dalį Lietuvos vicečempionai užtikrintai buvo priekyje – 76:56.

Visgi ketvirtajame kėlinyje svečiai ginklų nesudėjo ir įpusėjus kėlinukui dar išsaugojo viltis pateikti staigmeną – 70:83. Tiesa, dar labiau priartėti „Žalgiris“ „Rūdupiui“ jau nebeleido ir šventė pergalę.

Šios rungtynės paskutinės trenerio poste buvo Rimantui Grigui. Jį trenerio poste keičia graikas Elias Zouros. Grigas lieka Kaune ir toliau eis sporto direktoriaus pareigas.

„Žalgiris“: Martynas Pocius 18, Travisas Watsonas 17, Mantas Kalnietis 14, Paulius Jankūnas 11, Tadas Klimavičius 9 (12 atk. kam.).

„Rūdupis“: Justas Sinica 28, Adas Juškevičius 19 (8 rez. perd.), Povilas Butkevičius 18 (11 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius