-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 06

LKL savaitė: „Pieno žvaigždės“ kyla, „Mažeikiai“ – vis dar be pergalių

Užbaigusios 2014-uosius, LKL komandos turėjo vos kelių dienų pertrauką ir jau grįžo į rungtynių ritmą. Vos šešiese žaidęs Kėdainių „Nevėžis“ sostinėje rimtai priešinosi Vilniaus „Lietuvos rytui“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ pakilo į penktąją vietą, o Utenos „Juventus“ šventė jau dešimtąją pergalę iš eilės ne prieš didžiojo trejeto komandas. Siūlome apžvelgti įdomiausius savaitės įvykius.
„Lietuvos rytas“ – „Juventus“
Utenos „Juventus“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

KOVINGUMAS. Vos šešiese žaidę Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai sostinėje metė iššūkį Vilniaus „Lietuvos rytui“. Nepaisydami trumpo atsarginių žaidėjų suolelio, Mindaugo Budzinausko žaidėjai visas rungtynes vertė vilniečių gerbėjus nerimastingai dairytis į švieslentę.

Po Justo Tamulio dvitaškio ketvirtojo kėlinio pradžioje rezultatas buvo lygus – 66:66, tačiau „Lietuvos rytas“ rungtynes užbaigė galingai. Tritaškių dėka vilniečiai netrukus įgijo dviženklę persvarą ir laimėjo triuškinančiai – 98:74.

NAUDINGIAUSIAS. Savaitės žaidėjo titulas atiteko dar vienas puikias rungtynes sužaidusiam Gediminui Orelikui. 27 taškus surinkęs taikliausias lygos tritaškininkas ir vėl pateisino savo vardą, pataikydamas penkis tolimus metimus iš aštuonių. Taip pat 9 kamuolius sugriebęs G.Orelikas iš viso surinko 34 naudingumo balus.

SERIJA. Nors Utenos „Juventus“ per paskutiniąsias septynerias rungtynes pergalę šventė vos tris kartus, krepšininkų žaidimas ir rezultatai nei klubo vadybos, nei vyriausiojo trenerio Dainiaus Adomaičio liūdinti neturėtų.

Visi keturi pralaimėjimai buvo patirti prieš didžiojo trejeto komandas – dusyk prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir po kartą prieš Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“. Prieš kitas komandas „Juventus“ krepšininkai jau laimėjo dešimt kartų iš eiles.

Dešimtąją pergalę Utenos klubas iškovojo savaitės rungtynėse sekmadienį namuose 68:53 įveikdamas „Prienus“, kuriems tai buvo ketvirtoji nesėkmė iš eilės.

VIDEO: LKL savaitės žaidėjas – Gediminas Orelikas

KYLANTI KREIVĖ. Pasvalio „Pieno žvaigždžės“ praėjusius metus užbaigė išties galingai. Manto Šerniaus vadovaujamas klubas laimėjo ketverias rungtynes iš eilės ir pakilo į penktąją LKL pirmenybių turnyro lentelės vietą.

Po dešimt pergalių ir pralaimėjimų turintys pasvaliečiai paskutinėse metų rungtynėse 95:74 susitvarkė su „Prienų“ krepšininkais. Keturių pergalių serija yra trečia pagal ilgumą lygoje. Daugiau rungtynių iš eilės yra laimėję tik Kauno „Žalgirio“ (16) ir Klaipėdos „Neptūno“ (9) klubai.

NULIS. Sužaidę jau daugiau nei pusę reguliaraus sezono rungtynių, „Mažeikiai“ savo pergalių sąskaitos dar neatidarė. Iš viso 21 kartą pralaimėję mažeikiškiai šią savaitę patyrė dar dvi nesėkmes, antradienį 66:71 nusileidę Panevėžio „Lietkabeliui“, o sekmadienį 77:95 suklupę Klaipėdoje prieš „Neptūną“.

VIDEO: BEKO-LKL apžvalga kartu su „If": Mažeikių „Mažeikiai“ - Panevėžio „Lietkabelis“ [2014-12-30]

Aštuonis kartus vienženkliu skirtumo pralaimėję „Mažeikiai“ buvo netoli pergalės Panevėžyje, o pralaimėjimas penkiais taškais – vienas mažiausių šį sezoną. Mažesniu skirtumu Aloyzo Rudžio treniruojama komanda nusileido tik „Nevėžiui“ – 65:69.

NEPASIPRIEŠINO. Panevėžio „Lietkabelis“ nesugebėjo pasipriešinti LKL čempionams – Kauno „Žalgirio“ krepšininkai  nesunkiai 82:63 įveikė panevėžiečius. Žalgiriečius į priekį vedė Artūro Milaknio ir Willo Cherry duetas.

Penkis iš dešimties tritaškių pataikęs Milaknis iš viso surinko 17 taškų, o keturis tolimus metimus iš šešių pataikęs Cherry pridėjo 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius