-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 15

LKL savaitės apžvalga: trenerių konfliktas ir naujas naudingumo rekordas

LKL čempionate šią savaitę vyko vos ketverios rungtynės, tačiau reikšmingų įvykių netrūko – Šiauliuose pagerintas sezono naudingumo rekordas, Vilniuje apsižodžiavo Dainius Adomaitis ir Virginijus Šeškus, o Mažeikiuose sirgaliai vis dar laukia pirmosios pergalės. Siūlome apžvelgti įdomiausius savaitės įvykius rubrikoje „BEKO-LKL savaitės apžvalga“.
Rashaun Broadus
Rashaun Broadus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

NAUDINGIAUSIAS. Savaitės žaidėjo vardą iškovojo Šiaulių „Šiaulių“ gynėjas Jonathanas Lee, kuris rungtynėse prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ pagerino šio BEKO-LKL sezono naudingumo rekordą. 20 taškų pelnęs, 7 atšokusius kamuolius atkovojęs, 4 rezultatyvius perdavimus atlikęs ir šešias varžovų pražangas išprovokavęs 24-erių metų įžaidėjas iš JAV iš viso surinko 35 naudingumo balus, o „Šiauliai“ 91:74 įveikė „Pieno žvaigždes“.

Ankstesnis rekordas, 34 naudingumo balai, priklausė trims krepšininkams – vienam Kėdainių „Nevėžio“ lyderių Vaidotui Volkui, Klaipėdos „Neptūno“ snaiperiui Deividui Gailiui ir Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjui Noah Dahlmanaui.

TVARKARAŠTIS. Pragariškai sunki Utenos „Juventus“ tvarkaraščio atkarpa – jau praeityje. Per  pirmas dvi gruodžio savaites jau spėję sužaisti prieš visus tris praėjusio BEKO-LKL sezono prizininkus – Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“ – uteniškiai kitas rungtynes žais prieš Kėdainių „Nevėžį“.

Prieš lygos grandus iškovoti pergalės Dainiaus Adomaičio auklėtiniams nepavyko. Šį sekmadienį centrinėje turo dvikovoje „Juventus“ 61:76 turėjo pripažinti „Lietuvos ryto“ krepšininkų pranašumą.

KONFLIKTAS. Likus trims minutėms iki rungtynių tarp „Lietuvos ryto“ ir „Juventus“ komandų pabaigos ir vilniečiams pirmaujant 70:50 sostinės ekipos treneris Virginijus Šeškus paprašė minutės pertraukėlės, norėdamas į aikštelę išleisti iki tol visą mačą ant atsarginių žaidėjų suolelio sėdėjusį Edviną Šeškų. Tai ne itin patiko Utenos ekipos treneriui Dainiui Adomaičiui, praėjusį sezoną treniravusiam būtent „Lietuvos rytą“.

„Krepšinyje yra nerašytų taisyklių. Man sunku kažką komentuoti šiuo klausimu. Čia tarp trenerių reikalai, o ne su žiniasklaida“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo D.Adomaitis.

Paklaustas apie situaciją, Virginijus Šeškus nusišypsojo: „Laukiau šio klausimo. Jau susitaikėme, jis užpyko už tą paimtą minutės pertraukėlę. Bet jis nesuprato – buvo likusios trys minutės ir aš paėmiau pertraukėlę, kad išleisčiau Edviną. Mes su Martynu Gecevičiumi buvome tą sutarę. Po rungtynių aš prie jo priėjau ir paaiškinau situaciją. Manau, kad mes, lietuviai treneriai, dėl tokių dalykų neturėtume daryti problemų. Aš manau, kad tai buvo mažas nesusipratimas“.

DEBIUTAS. Vilniaus „Lietuvos ryto“ gretose debiutavo naujasis komandos gynėjas Žygimantas Janavičius. Alytiškis per 15 aikštelėje praleistų minučių pelnė 2 taškus, atkovojo 4 atšokusius kamuolius, atliko du rezultatyvius perdavimus bei iš viso surinko 3 naudingumo balus.

DUOBĖ. „Pieno žvaigždės“ šią savaitę pralaimėjo abu susitikimus – pirmadienį Manto Šerniaus auklėtiniai 70:86 nusileido Klaipėdos „Neptūnui“, o penktadienį 74:91 pralaimėjo „Šiauliams“. Tai buvo jau ketvirtoji Pasvalio ekipos nesėkmė iš eilės. Tiesa, reikėtų pažymėti, jog pasvaliečiai garbingai kovojo su BEKO-LKL čempionais Kauno „Žalgirio“ krepšininkais ir tik po atkaklios kovos nusileido ketvirtoje vietoje esantiems „Juventus“ krepšininkams. Vis dėlto, BEKO-LKL pirmenybėse „Pieno žvaigždės“ pergalę šventė beveik prieš mėnesį – lapkričio 22 dieną, kai 99:70 įveikė Kėdainių „Nevėžį“.

AUTSAIDERIAI. Paskutines BEKO-LKL turnyro lentelės vietas užimančių komandų dvikovoje antrą kartą šį sezoną triumfavo „Nevėžis“, įveikęs Mažeikių „Mažeikius“. 23 taškus pelniusio Justo Tamulio vedini kėdainiškiai išvykoje 83:75 susitvarkė su visus 16 mačų pralaimėjusiais „Mažeikių“ krepšininkais. Aloyzo Rudžio auklėtinų gretose išsiskyrė Raimundas Danys, pelnęs 22 taškus ir sugriebęs 8 atšokusius kamuolius, tačiau pirmosios pergalės mažeikiškiams šis pasirodymas neatnešė. „Nevėžiui“ tai buvo trečiosios laimėtos rungtynės šį sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius