Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 27

LKL startuojantys „LSU-Baltai“ – klubas be legionierių

Šį šeštadienį, rungtynėmis išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“, Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) debiutuos „LSU-Baltai“ komanda. Ji sudaryta praėjusių metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempiono „LKKA-Atleto“ pagrindu. „LSU-Baltų“ ekipa bus išskirtinė – joje žais tik lietuviai, o dauguma iš jų – Akademijos studentai ir absolventai.
„LSU-Baltai“
„LSU-Baltai“ / LKKA nuotr.

Prieš pirmąjį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje kalbėjomės su „LSU-Baltai“ vadovu, vyr. treneriu Edu Nickumi.

– Treneri, kaip komanda rengėsi naujajam sezonui?

Baigę Nacionalinės krepšinio lygos sezoną ilsėjomės nedaug. Po atostogų išvykome į viešnagę Kinijoje, kur susitikome su stipriausiomis šios šalies krepšinio lygos komandomis. Grįžę į Kauną, treniravomės, ilsėjomės ir vėl išvykome į užsienį. Italijoje susitikome su JAV studentų lygos ekipomis, vėliau dalyvavome įvairiuose turnyruose Lietuvoje. Vasarą įgijome daug patirties, gerinome taktiką ir fizinį pasirengimą. Manau, kad istoriniam sezonui Lietuvos krepšinio lygoje esame tinkamai pasirengę.

Ar komanda atsinaujino, kas sudarys jos pagrindą?

Ekipą stengiamės stiprinti. Artimiausiu metu jai pradės vadovauti perspektyvus treneris Darius Dikčius. Aš ne tik padėsiu treneriui, bet ir daugiau dėmesio skirsiu rėmėjų paieškai, klubo vystymui. Laukia išties daug darbo. „LSU-Baltų“ pagrindą sudaro praėjusių metų Nacionalinės krepšinio lygos čempiono „LKKA-Atleto“ krepšininkai, daugiausia Akademijos studentai ir absolventai. Tai jauni ir perspektyvūs krepšininkai, tačiau jiems dar trūksta patirties. Komandą papildė puolėjas Arūnas Vasiliauskas ir gynėjas Mindaugas Stašys, tikiu, kad su komandos senbuviais jie sustiprins ekipą. Su dauguma krepšininkų sudarėme ilgalaikes sutartis, todėl ji suburta ne vienai dienai.

Sezono pradžia bus nelengva dėl traumų negali žaisti komandos lyderiai Šarūnas Vingelis, Paulius Malašauskas ir Taurantas Tamošiūnas.

Kokios „LSU-Baltams“ keliamos užduotys?

Lietuvos krepšinio lygos sezonas neilgas, komandos reguliariajame sezone susitinka tik du kartus, todėl kovoti reikia  kiekvienose rungtynėse. Mums labai svarbus jau pirmasis susitikimas su Kėdainių „Nevėžiu“, vėliau laukia rungtynės su Utenos „Juventus“ ekipa. „LSU-Baltai“ tikslas išlikti Lietuvos krepšinio lygoje ir toliau kurti, stiprinti jauną komandą.

Esu įsitikinęs, kad kiekvienose rungtynėse kovosime ir pergalių lengvai neatiduosime. Netrukus vyr. treneriu taps perspektyvus specialistas Darius Dikčius, su jo atėjimu taip pat siejame nemažai vilčių. Jaučiame didelį Akademijos, savivaldybės ir komandos rėmėjų palaikymą. Žaisime Kauno sporto halėje, kviečiame visus kauniečius būti kartu su  komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius