Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 25

LKL žengia į jubiliejinį sezoną: didžiausią kirtį sudavė VTB lyga

Trečiadienį į Lietuvos krepšinio sales grįžta jubiliejinis, 20-tasis LKL čempionatas. Neabejojama, kad intrigos šiemet bus dar daugiau – „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ kiekvieno mačo kaina bus dviguba, o paskutinėje vietoje likusi komanda automatiškai pasitrauks iš pirmenybių.
LKL spaudos konferencija
LKL spaudos konferencija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jubiliejinis LKL sezonas bus ir ilgesnis, ir sudėtingesnis, neabejoja lygos vadovai. Viena iš pagrindinių to priežasčių – VTB Vieningoji lyga.

LKL prezidentas Šarūnas Kliokys skeptiškai vertina Rusijos organizuojamą VTB lygą ir vadina ją buvusios Sovietų Sąjungos pirmenybėmis.

„Rusai turi puikią ekonominę situaciją, mes jaučiame tai. 3 klubai iš Lietuvos startuos VTB lygoje, todėl susiklostė paini situacija. Ypač dėl LKL tvarkaraščio. Jei klubai sėkmingai žais kitose lygose, pirmą kartą LKL sezonas gali tęstis iki birželio pabaigos“, – pasakojo Š. Kliokys.

Jo manymu dėl VTB lygos gali nukentėti LKL prestižas, to pasekmes pajus mažieji Lietuvos klubai, o sudarant tvarkaraštį teko prisitaikyti prie VTB lygos ir joje startuosiančių mūsų šalies komandų.

„Dėl „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dalyvavimo VTB lygoje turime pakankamai sudėtingą tvarkaraštį, tačiau ieškojome kompromisų.  Suprantame stipriausius mūsų klubus, kurie nori didesnio skaičiaus finansiškai naudingų rungtynių su tokiomis ekipomis kaip CSKA ar Chimki. Jei turėtume 10 lygiaverčių ekipų mūsų lygoje, situacija galėtų būti kita“, – kalbėjo Kliokys.  

Finalas – iki keturių pergalių

LKL finalo serija iki birželio užsitęs tokiu atveju, jeigu „Lietuvos rytas“ ar Kauno „Žalgiris“ pateks į VTB finalą. 
VTB pirmenybėse 2013-aisiais jau nebebus finalo ketverto varžybų, o finalininkai žais serijoje iki trijų pergalių. Serija iki trijų pergalių prasidės jau nuo aštunfinalio etapo. 

Paskutinę vietą LKL reguliariajame 2012-2013 m. Sezone užėmusi komanda praras teisę rungtyniauti kitame LKL sezone. Ją pakeis – NKL čempionė. Tiesa, tik su sąlyga, kad ji atitiks kriterijus, nustatytus LKL klubams. Jei NKL čempionai kriterijų neatitiks, LKL čempionate liks rungtyniauti paskutinę vietą galutinėje rikiuotėje užėmusi komanda.

„Šis LKL sezonas – dar sudėtingesnis, nes paskutinė komanda tiesiog iškris. Nebus jokių „peržaidimų“, o kiekvienos rungtynės taps itin svarbios“, – antradienį spaudos konferencijoje pasakojo LKL prezidentas.

Kaip ir pernai LKL čempionate startuos 12 komandų. Kėdainių, Šiaulių, Prienų komandos 2012-2013 metų sezoną startuos su naujais pavadinimais – kėdainiškiai susigrąžino „Nevėžio“ vardą, Šiaulių ekipa vadinsis „Šiauliai Triobet“, Prienų ekipa – „Prienai“. Kauno „Baltų“ – „LSU-Baltai“ komanda.

LKL čempionato sistema išliko nepakitusi – sezone komandos sužais dukart. Išimtis padaryta tik „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandoms, kurios rungtyniaus tik išvykose bei dukart sužais tarpusavyje. 

Ši išlyga LKL grandams padaryta dėl įtempto tvarkaraščio grafiko. Į atkrintamąsias varžybas pateks 8 geriausios komandos. Mažajame finale bus kovojama iki trijų pergalių, didžiajame finale – iki keturių.

„Kėdainiuose statoma nauja arena, ji turėtų būti pabaigta pavasarį, Palangoje taip pat bus pradėta statyti nauja salė, taigi, turime malonių infrastruktūros pasikeitimų lygoje“- pažymėjo LKL prezidentas Šarūnas Kliokys. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius