Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 03 29

LMKL: „Rūta“ išlygino ketvirtfinalio serijos su „Lemminkainen“ rezultatą

Šiaulių „Rūta“ įrodė, kad į LMKL atkrintamąsias varžybas pateko neatsitiktinai. Antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse „Rūtos“ krepšininkės 74:60 (30:14, 16:14, 11:17, 17:15) užtikrintai nugalėjo Klaipėdos „Lemminkainen“ ir išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą 1:1. Lemiama trečioji dvikova vyks balandžio 3 d. Klaipėdoje.
„Lemminkainen“ ir „Rūtos“ rungtynių akimirka
„Lemminkainen“ ir „Rūtos“ rungtynių akimirka / lmkl.lt nuotr.

Šiaulių krepšininkės taip ryžtingai pradėjo rungtynes, kad varžovės netrukus atidūrė tikrame nokaute. Per pirmuosius du kėlinius „Rūta“ įmetė 46 taškus – daugiau nei per visą pirmąjį šių komandų mačą. Šiaulietės įtikinamai pirmavo nuo pirmosios iki paskutinės mačo minutės. Antrajame ketvirtyje jų pranašumas buvo 46:28.

Nors „Lemminkainen“ ekipa ketvirtajame kėlinyje buvo sumažinusi skirtumą iki vienženklio skaičiaus, vis dėlto „Rūtos“ žaidėjos nepalūžo ir netrukus vėl tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose.

Įdomu tai, kad „Rūta“ šį sezoną klaipėdietes namuose įveikė visus tris kartus.

Rezultatyviausiai „Rūtos“ komandoje žaidė: Sandra Baliutavičiūtė – 16 taškų, Volha Ziuzkova  – 15, Lidija Panasiuk – 14, Laura Svarytė – 13.

„Lemminkainen“: Gabrielė Gutkauskaitė  ir Inesa Visgaudaitė – po 13 taškų, Rita Milieškienė – 12.

Trenerių mintys po rungtynių

Arūnas Kačerauskas, „Rūtos“ vyriausiasis treneris:  „Šįvakar mums daug padėjo sava salė, žiūrovai, o labiausiai – didelis noras laimėti. Tas noras žaidėjas įkvėpė. Jos pasiaukojamai gynėsi, daug geriau puolė nei pirmajame mače. Akcentavau, kad viena žaidėja tokių rungtynių nelaimės, visos turi būti aktyvios, nes tik komandinis žaidimas gali garantuoti sėkmę. Mums tai pavyko. Šias rungtynes pradėjome truputį kitu starto penketu – jame nebuvo Silvijos Kuodienės. Tačiau ketvirtajame kėlinyje, kai varžovės buvo pavojingai priartėjusios, į aikštę išėjusi Silvija atsidurdavo laiku ir vietoje tiek gynyboje, tiek puolime. Tai mums padėjo atsitiesti ir ramiai baigti rungtynes. Nors, tiesą sakant, viduje ir tuo sunkesniu metu buvau ramus, nes tikėjau savo žaidėjomis. Į Klaipėdą žaisti trečiųjų rungtynių mes vyksime neturėdami ką prarasti. Ir tai gali būti mūsų privalumas. Važiuosime tik pergalės.“

Dalius Ubartas, „Lemminkainen“ vyriausiasis treneris: „Mes prastokai pradėjome rungtynes, bet, reikia pripažinti, „Rūtos“ krepšininkės puikiu žaidimu mus išmušė iš vėžių. Varžovės nuo pirmųjų minučių buvo ryžtingos, labai taikliai atakavo ir perėmė žaidimo kontrolę į savo rankas. Mes prastai judėjome gynyboje, nepataikėme „savų“ metimų, manau, tam įtakos turėjo psichologinis veiksnys. Tikrai žaidėjos nebuvo atsipalaidavusios, jos puikiai suvokė rungtynių svarbą. Ir turbūt ne tiek blogai mes žaidėme, kiek gerai žaidė šiaulietės. Už tokį kokybišką krepšinį  jos vertos pagyrimo. Ši situacija man truputį primena ketverių metų istoriją, kai „Lemminkainen“ pirmą kartą iškovojo LMKL bronzos medalius, įveikdama Marijampolės „Arvi“. Mes tuo metu jautėmės taip, kaip dabar jaučiasi „Rūta“ –  didžiulė motyvacija yra labai svarbi kovojant dėl tokių pergalių. Šiaulietės turi realų šansą pirmą kartą patekti į ketveriukę, o mums reikia apginti sau įprastą poziciją. Tikiu, kad mano žaidėjos sugebės namuose sužaisti taip, kaip moka ir gali.“

Kita ketvirtfinalio pora Kauno rajono „Sirenos“ ir „Utena“ antrąsias serijos rungtynes žais šeštadienį, kovo 31 d. Utenoje. Pirmąsias rungtynes namuose 55:49 laimėjo „Sirenos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius