Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 24

LMKL savaitės geriausia žaidėja Eglė Šikšniūtė: „Esu perfekcionistė“

Visą karjerą Klaipėdoje rungtyniavusi ir tik šį tarpsezonį į Uteną persikėlusi Eglė Šikšniūtė mėgaujasi žaidimu „Utenos“ klube, kuris Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) iškovojo visas tris pergales.
Eglė Šikšniūtė
Eglė Šikšniūtė / LMKL nuotr.

23 metų vidurio puolėja trečiajame LMKL ture buvo geriausia: per 31 minutę į Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ krepšį įmetė 21 tašką (8/16 dvitaškiai, 5/5 baudos metimai), sugriebė 12, perėmė 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, prasižengė 3 sykius ir prarado 4 kamuolius.

Aš esu perfekcionistė, niekada griežtai nesakau, kad  esu įgavusi puikią sportinę formą. Nuolat randu nišų, kuriose galėčiau pagerinti savo rezultatus.

27 surinkti naudingumo balai 198 cm ūgio krepšininkei garantavo naudingiausios turo žaidėjo vardą. Apie tai ir dar daugiau E.Šikšniūtė kalbėjosi su oficialia lygos svetaine.

– Ar labai nustebote tapusi savaitės MVP?

– Prisipažinsiu, tokiems titulams neteikiu didelės reikšmės. Stengiuosi žaisti kaip galiu geriausiai. Savaitės MPV gali būti vis kita žaidėja, nes Lietuvos moterų krepšinio lygoje yra daug puikių sportininkių, kurios demonstruoja solidų žaidimą.

– Kokius asmeninius tikslus keliate šiam sezonui?

– Tikslai mano visuomet yra aukščiausi – tiek asmeniniai, tiek komandiniai. Turiu spragų, kurias reikia koreguoti bei gerinti ir labai džiaugiuosi treneriu ir visu Utenos klubo personalu, kurie suteikia puikias galimybes tobulėti.

– Visą karjerą praleidote Klaipėdoje, o dabar persikėlėte į Uteną. Ar jau apsipratote šiame gerokai mažesniame mieste?

– Miestas gal ir mažas, bet labai jaukus. Utenos gyventojai atpažįsta mūsų komandą, pasveikina su pergalėmis ir ateina palaikyti. O ir kolektyvas labai darnus, todėl apsipratimui daug laiko nereikėjo.

– Ar jau įgijote optimalią sportinę formą, o gal dar tam reikia laiko?

– Aš esu perfekcionistė, niekada griežtai nesakau, kad  esu įgavusi puikią sportinę formą. Nuolat randu nišų, kuriose galėčiau pagerinti savo rezultatus. Tačiau galiu garantuoti, kad kiekvienose rungtynėse atiduodu visas jėgas.

Prisipažinsiu, tokiems titulams neteikiu didelės reikšmės. Stengiuosi žaisti kaip galiu geriausiai.

– Sužaisti trys LMKL turai. Kažkas per juos nustebino?

– Su „Utenos“ kolektyvu nuolat aptariame visas LMKL rungtynes ir kol kas jokių staigmenų nebuvo, visas pergales bei pralaimėjimus buvome anksčiau numačiusios. Aišku, mane maloniai nudžiugino „Fortūnos“ pergalė prieš „Kibirkštį“, nes vis tik sentimentai komandai kurioje užaugau išlieka.

– „Utenos“ komanda yra naujai suburta. Ar jau spėjote susižaisti?

– Taip, komanda yra naujai suburta. Daugeliui sportininkių vienai su kita nėra tekę žaisti vienoje komandoje, o jei ir teko, tai labai trumpai. Todėl natūralu, kad iškyla klausimų treniruočių metu. Bet kiekviena mergina yra atsidavusi savo darbui, viena kitai padedame, išsiaiškiname visus klausimus ir judame bendro tikslo link. Nes tikslas visų yra tas pats – pasiekti kuo daugiau pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius