-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 26

Lokautas: dėl ko paskutinę derybų dieną susitarė NBA ir žaidėjai?

Dveji metai derybų ir 149 NBA lokauto dienos. Tiek laiko prireikė, kad NBA savininkai ir žaidėjai susitartų dėl naujosios kolektyvinės darbo sutarties. Savaitės pradžioje pradėję slaptas derybas (apie jas žiniasklaida pranešė tik po dviejų dienų), penktadienį po 15 valandų pokalbių NBA vadovai paskelbė – susitarėme, rašo „BasketNews.lt“.
Davidas Sternas ir Billy Hunteris
Davidas Sternas ir Billy Hunteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Kokius kampus pavyko nugludinti per paskutines derybų dienas? Nors tikslios sąlygos vis dar neatskleidžiamos, nes NBA žaidėjų sąjungos direktorius Billy Hunteris turės jas pristatyti krepšininkams, kai kurios detalės yra aiškios. Galiausiai nusileido tiek savininkai, tiek žaidėjai.

Pagrindinės paskutinę minutę suderintos sutarties sąlygos:

* Žaidėjai gaus nuo 49 iki 51 proc. lygos pajamų. Ankstesnis geriausias savininkų pasiūlymas buvo 50,2 proc., o žaidėjai norėjo bent 52 proc. Dabar pajamų dalis priklausys apskritai nuo visų pajamų, o 51 proc. yra gana skaičius realus dėl pastaruoju metu išaugusių lygos įplaukų.

* Savininkai atsisakė draudimo krepšininkams sudaryti sutartį su senąja komanda ir tada būti išmainytiems į naują. Tokia sąlyga padėjo Carmelo Anthony persikelti iš Denverio „Nuggets“ į Niujorko „Knicks“ ir vis tiek uždirbti maksimalią pinigų sumą. Visgi pratęsti sutartį ir iškart išmainyti krepšininką bus iš dalies draudžiama komandoms, viršijančioms algų kepurę.

* Komandos, viršijančios algų kepurę, galės pasiūlyti vieną vidutinio dydžio kontraktą ketveriems metams.

* Naujokų ir veteranų algos išliks tokios pat, kaip ir praėjusį sezoną. Anksčiau savininkai jas norėjo apkarpyti 12 proc.

* Pagerintos sąlygos apribotiems laisviesiems agentams. Tokiam krepšininkui gavus pasiūlymą iš kitos komandos, jo dabartinė ekipa turės pateikti kontrpasiūlymą per 3, o ne 7 dienas, kaip buvo anksčiau.

Naujoji darbo sutartis bus pasirašyta dešimčiai metų, paliekant galimybę abiem pusėms po šešerių metų ją nutraukti.

Dėl sutarties sąlygų dar balsuos savininkai ir žaidėjai, tačiau neabejojama, kad abi pusės joms pritars. Tiek krepšininkai, tiek klubų vadovai nori pradėti sezoną, o dabar yra pats geriausias laikas jį išsaugoti.

NBA sezonas prasidės gruodžio 25 dieną trejomis rungtynėmis – Niujorko „Knicks“ prieš Bostono „Celtics“, Los Andželo „Lakers“ prieš Čikagos „Bulls“ ir Dalaso „Mavericks“ prieš Majamio „Heat“. Prieš pastarąsias rungtynes „Mavericks“ krepšininkams bus įteikti čempionų žiedai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius