Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 18

Lokautui nesitraukiant į kitus žemynus dairytis pradeda ir ryškiausios NBA lygos žvaigždės

Lazda turi du galus – į neviltį NBA lygos gerbėjus varantis lokautas gali pradžiuginti kitų krepšinio turnyrų gerbėjus. Apie galimybę rungtyniauti kituose žemynuose jau svarsto ir ryškiausios NBA lygos žvaigždės.
Dwyane'as Wade'as, Dirkas Nowitzkis ir Paulas Piece'as.
Dwyane'as Wade'as, Dirkas Nowitzkis ir Paulas Piece'as. / „Scanpix“ nuotr.

Jau ilgiau nei penkis mėnesius stipriausią pasaulio krepšinio lygą sukaustęs lokautas, anot paskutinių pranešimų, nežada trauktis. Vis labiau didėjant galimybei, kad bus atšauktas visas NBA lygos sezonas, ryškiausios krepšinio žvaigždės nenori likti ant ledo.

„Jau metas. Yra galimybė, kad nebeturėsime viso NBA lygos sezono, tad reikia svarstyti kitus variantus. Noriu žaisti aukšto lygio krepšinį“, – pareiškė Majamio „Heat“ lyderis Dwyane'as Wade'as.

NBA vicečempionas praėjusiame sezone kiekviename mače rinko daugiau nei po 25 taškus.

D.Nowitzkis pradėjo treniruotis

Be krepšinio metus praleisti nenori ir NBA lygos čempionas Dirkas Nowitzkis iš Dalaso „Mavericks“. Viena akimi sekdamas lokauto įvykius, vokietis jau pradėjo treniruotis, bandydamas atgauti sportinę formą. Asmeninis krepšininko treneris Holgeris Geschwindneris neslepia – jei NBA sezonas neįvyks, D.Nowizkis tikrai ieškosis darbo kitur.

„Jei lokautas pražudys NBA sezoną, svarstysime visus pasiūlymus. Tačiau D.Nowitzkis į kurią nors Europos komandą atvyktų tik visam sezonui“, – sakė H.Geschwindneris.

D.Nowitzkiu susidomėjimą jau yra išreiškę Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“ krepšinio klubai. „Real“ į savo gretas vilioja ir kitą NBA lygos superžvaigždę – Dwightą Howardą iš Orlando „Magic“.

Žvaigždžių nori ir vidutiniokai

Stipriausios pasaulio krepšinio lygos žvaigždes vilioja ne tik senojo žemyno grandai. Vokietijos krepšinio lygos autsaiderė „BBC Bayreuth“ giriasi esanti arti susitarimo su rezultatyviausiu praėjusio sezono NBA krepšininku Kevinu Durantu iš Oklahomos „Thunder“.

„Derybos artėja prie pabaigos. K.Duranto agentas Aaronas Godwinas atsiųs mums kontraktą, o mums liks jį tik pasirašyti. Radome rėmėją, kuris padengs išlaidas“, – tvirtino klubo generalinis direktorius Uli Eichbaumas.

Bostono „Celtics“ lyderį Paulą Pierce'ą vilioja kita Europoje mažai žinoma ekipa – Ispanijos čempionato vidutiniokė Saragosos CAI. Tiesa, P.Pierce'as gali atsidurti ir Kauno „Žalgirio“ varžovės Eurolygoje – Malagos „Unicaja“ sudėtyje.

Derybos – tik reklaminis triukas?

Pranešimai apie NBA krepšininkų derybas su kitais klubais pastarosiomis dienomis liejasi lyg iš gausybės rago – Luolas Dengas iš Čikagos „Bulls“ į Atėnų „Panathinaikos“, Joakhimas Noah taip pat iš Čikagos „Bulls“ į „Paris-Levallois“, Alas Horfordas iš Atlantos „Hawks“ į Malagos „Unicaja“ ir t.t.

Tačiau toli gražu ne visi pranešimai reiškia, jog derybos iš tiesų vyksta. Klubai, pasinaudodami situacija ir neva vedančiomis derybomis su garsiomis NBA žvaigždėmis, padidina sirgalių bei žiniasklaidos susidomėjimą. Pavyzdžiui, garsiai šią vasarą nuskambėjusios Bolonijos „Virtus“ ir Kobe Bryanto derybos.

Su Europa konkuruoja Azija

Europos klubams didžiausią konkurenciją sudaro Azija, tiksliau Kinijos krepšinio čempionatas. Penktadienį čia atvyko dar vienas NBA lygos krepšininkas – Aaronas Brooksas iš Hiustono „Rockets“.

Vienerių metų kontraktą su GuangDongo „Southern Tigers“ klubu sudaręs įžaidėjas prisijungė prie šioje ekipoje jau žaidžiančių Jameso Singletono ir Yi Jianliano.

Kinijos krepšinio čempionate varžosi ir tokie žinomi NBA krepšininkai, kaip J.R.Smithas, Kenyonas Martinas ar Wilsonas Chandleris (visi iš Denverio „Nuggets“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius