Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 08 31

Londono „Lituanica“ startuoja aukščiausiame Nacionalinės Anglijos lygos divizione

2014/2015 „Lituanica“ sezonas buvo itin sėkmingas. Antrojo diviziono nugalėtojais tapusi ekipa per 22-ejas sezono rungtynes patyrė vos vieną pralaimėjimą. Aušridui Petraičiui buvo įteiktas naudingiausio diviziono žaidėjo trofėjus. Lietuvių klubas taip pat žaidė „Patron Cup“ finale, tačiau nusileido Lancesterio „Spinners“ komandai. „National Cup“ rungtynėse teko ne vieną kartą susidurti su I-ojo diviziono komandomis, tačiau „Lituanica“ suklupo taurės ketvirtfinalio kovoje su Mančesterio „Magic“ komanda.
„London Lituanica“
„London Lituanica“ / „London Lituanica“ nuotr.

Taip pat ekipa iškovojo BLKL (Baltijos Lietuvių Krepšinio Lyga)  organizuojamus „Pasaulio Lietuvių čempionų taurė“ ir „Žvaigždžių diena“ trofėjus.

2015/2016 sezonui besiruošiantis klubas atnaujino savo sudėtį ir yra pasiruošęs susidurti su stipriausiomis I-ojo diviziono komandomis. Pirmasis Anglijos divizionas atitinka NKL čempionatą Lietuvoje.

Klubo vadovas Linas Bridickas šį sezoną prie komandos prikalbino prisijungti Luką Volskį.

Krepšnininkas yra žaidęs I-ojo ir II-ojo divizionų komandose.  Jis yra atstovavęs „Essex Leopards“ ir Kento „Cruisaders“ ekipoms.

„Mūsų lietuvių komanda yra tikrai stipri. Mes neturime daug žaidėjų, tačiau turime gerai suformuotą ekipą, o tai yra svarbiau. Pasiruošimas tikrai puikiai einasi. Pradėjome labai anksti, tad tikrai būsime labai sustiprėję jau startavus sezonui”, – apie komandos pasiruošimą kalbėjo Lukas Voslkis.

Žaidėjas tvirtina, kad „Lituanica“ ekipa turi visas galimybes atsidurti tarp stipriausių I-ojo diviziono komandų.

„Žinau, kad tikrai nėra ekipų, kurios taip anksti pradėjo treniruotis kaip mes. Visi laukia rugsėjo pradžios, o mes jau mėnesį kartu ir lipdome žaidimą. Galvoju, tai yra vienas iš svarbiausių dalykų ir tikrai mums padės per visą sezoną”, – apie lietuvių komandos pranašumus šiame sezone kalbėjo Lukas.

Kitas svarbus naujokas yra Tomas Grybaukas. Šis žaidėjas yra atstovavęs Molėtų „Ežerūnai“ komandai NKL. Taip pat žaidęs „Ferimsta“ komandoje Vilniaus miesto lygoje.  Šis atakuojantis gynėjas bus sunkiai sustabdomas bet kurios priešininkų komandos. Prie komandos prisijungs ir buvęs „Kyborgai“ ekipos lyderis Marius Bausys. Jo patirtis ir energija neabejotinai padės siekiant pergalių naująjame sezone.

Taip pat šį sezoną su krepšininkais dirbs naujasis komandos treneris Eridanas Lazdauskas.

„Kiekvienas treneris atėjęs į komandą atneša kažką nauja. Ir aš turiu paruošęs priešininkams staigmenų. Jau mokomės naujų derinių. Ar tai bus siurprizai priešininkams, parodys rezultatai”, – teigė treneris.

Už komandos vairo stosiantis strategas, daug patirties turintis krepšinio treneris, buvęs profesionalus krepšininkas, žaidęs Panevežio „Lietkabelis“ komandoje LKL. Pastaruosius kelis metus Eridanas treniravo „Gintaro“ krepšinio mokyklos įsikūrusios Londone vaikus.  Treneris turintis daug ambicijų ir tvirtai pasiryžęs atvesti Londono „Lituanica“ į profesionalią BBL lygą (British Basketball League).

„Šiuo metu komandos sudėtis dar nėra galutinė, bandome naujus žaidėjus. Mums labai trūksta 5 nr., kuris galėtų grumtis po krepšiu. Nesu kol kas išanalizavęs I-ojo diviziono komandų, todėl sunku komentuoti. Kaip mums seksis priklausys nuo daugelio dalykų, bet mes išeime į aikštelę tik laimėti”, – apie komandos perspektyvas 2015/2016 sezone dalinosi treneris. 

2015/2016 sezonui besiruošiantis klubas taip pat sudarė bendradarbiavimo sutartį su „Virgin Active“ sporto klubų tinklu. „Klubo potencialą įvertino ir prie rėmėjų prisijungė „Virgin Active“ sporto klubai, kurie tiki, kad „Lituanica“ gali išaugti į vieną stipriausių krepšinio klubų Anglijoje. Toks įvertinimas skatina tik dar labiau tobulėti ir siekti  aukščiausių tiklsų“ – teigia Londono „Lituanica“ vadovas Linas Bridickas. Tai didelis laimėjimas komandai ir tikimasi pritraukti daugiau Anglijos kompanijų į rėmėjų tarpą.

Pirmosios rungtynės jau rugsėjo 13 d, 13:00 val (Anglijos laiku). Namų rungtynės visą sezoną vyks Londono rytų rajone „NewVIc – Newham Sixth“ koledže, sekmadieniais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius