-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 09

Nervų kare - svarbi „Lietuvos ryto“ pergalė (nuotraukos, komentarai, statistika)

Nesėkmė trečiadienį namuose dvikovoje su Orleano „Entente“ (Prancūzija) krepšininkais praktiškai būtų nubraukusi Vilniaus „Lietuvos ryto“ šansus Eurolygos B grupėje užimti bent ketvirtą vietą ir įgyvendinti prieš sezoną išsikeltą tikslą – žengti į „Top-16“ etapą. Tikriausiai slegiami šio įtampos vilniečiai dukart iššvaistė dviženklę taškų persvarą ir laimėjo tik paskutinėmis akimirkomis rezultatu 77:72.
Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Orleano „Entente“ dvikovos akimirkos
B.Popovičius atliko net 7 rezultatyvius perdavimus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Puikiai rungtynes pradėję vilniečiai šovė į priekį (23:8) ir, atrodė, nedrąsiai atrodančią „Entente" ekipą tiesiog nušluos nuo kelio. Deja, darniai veikęs „Lietuvos ryto" puolimas antrame kėlinyje atšipo ir prancūzai netruko tuo pasinaudoti – iki didžiosios pertraukos ištirpdė savo deficitą iki 4 taškų (38:34).

Pailsėję vilniečiai vėl ėmė dominuoti aikštelėje (49:36), tačiau nepasimokę iš pirmoje mačo dalyje padarytų klaidų leido priartėti svečiams. Pastarieji, užuodę, kad Vilniuje galbūt gali pasiekti pirmą šio sezono pergalę, tvirtai kibo šeimininkams į atlapus ir ne tik pasivijo, bet ir sugebėjo persverti rezultatą savo naudai (63:67).

Aikštelėje užvirė tikras nervus karas, tačiau galiausiai tvirtesni pasirodė vilniečiai. M.Bjelica išprovokavo keletą varžovų pražangų iš eilės, M.Gecevičius smeigė tritaškį ir „Lietuvos rytas" triumfavo (77:72).

Iškovoję ketvirtą pergale septintose B grupės rungtynėse Lietuvos čempionai laikinai (kol savo rungtynių nežaidė Belgrado „Partizan" ir Stambulo „Efes Pilsen" klubas) pakilo į trečią grupės poziciją ir sutvirtino savo galimybes žengti į „Top-16" etapą.

Rungtynių statistika

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų statistika
ŽaidėjasMinutėsTaškaiAtk. kam.Rez. perd.KlaidosNaud. balai
Bojanas Popovičius38637315
Steponas Babrauskas1982013

Dejanas Borovnjakas

631003
Milko Bjelica271432211
Martynas Gecevičius301513013
Donatas Zavackas302043121
Artūras Jomantas35973221
Justas Sinica20000-2
Aronas Baynesas1023001
Lukas Brazdauskis------
Evaldas Dainys------

Komentarai po rungtynių

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris Rimas Kurtinaitis:

„Labai džiaugiuosi auklėtinių darbu. Aišku, rungtynės nebuvo labai gražios, nes mus veikė didelė psichologinė įtampa. Būtent todėl mūsų žaidimas taip ir svyravo. Prieš šį mačą turėjome tris pergales, tačiau vis tiek negalėjome būti ramūs dėl savo patekimo į „Top-16”.

Pasakysiu atvirai: mačo pabaigoje mums vėl nusišypsojo sėkmė. Nepataikėme iš po krepšio, tačiau sugebėjome atkovoti keletą kamuolių puolime. Manau, tai ir buvo lemiamas faktorius. Šįvakar sutikome tikrai labai stiprią komandą, kuri demonstruoja gerą krepšinį, tačiau jai vis nepasiseka iškovoti pergalės.

Tuo tarpu mums ši pergalė buvo būtina. Susigrąžinome nugalėtojų charakterį ir žengėme pirmą žingsnelį „Top-16” etapo link. Esame apskaičiavę, kad norint patekti į kitą etapą, keturių pergalių gali ir neužtekti, todėl turėsime laimėti dar kartą. Įveikti Belgrado „Partizan“ jų arenoje bus nepaprastai sudėtinga, todėl penktąją pergalę turėsime iškovoti namuose įveikdami vieną iš grandų – Malagos „Unicaja“ ar Pirėjo „Olympiacos“.

Šiuo metu žaidžiame 120 procentų savo galimybių. Žaidėjai yra pavargę, stengiamės mažinti krūvį, tačiau nuovargis vis tiek jaučiamas. Todėl mūsų žaidimo kreivė pastarąsias dvi savaites šiek tiek nusileido. Ar dėl krepšininkų poilsio aukosime šeštadienio rungtynes su Kauno „Žalgiriu“? Ne, nes svarbu išlaikyti nugalėtojų charakterį ir visada kautis tik dėl pergalės.“

Orleano „Entente“ (Prancūzija) vyr. treneris Philippe Herve:

„Esame nusivylę rezultatu, nes mums tai yra dar vienas pralaimėjimas Eurolygoje. Tačiau esame labai jauna ekipa, kuri pirmą kartą klubo istorijoje žaidžia tokio aukšto lygio turnyre. Kaip ir praėjusią savaitę rungtyniaudami su Pirėjo „Olympiacos“, parodėme, kad su varžovais galime kautis kaip lygūs su lygiais, tačiau vėl nesugebėjome iškovoti pergalės, nors galimybių turėjome.

Koją mums kišo nesėkmingos pradžios – tiek pirmo, tiek trečio kėlinio. Šis pralaimėjimas mums bet kokius šansus grupėje užimti bent ketvirtą vietą ir patekti į „Top-16” etapą. Likusiuose trijuose mačuose Eurolygoje stengsimės daugiau žaidimo laiko sutekti savo jauniesiems žaidėjams, kad jie įgytų kuo daugiau patirties.

Linkiu R.Kurtinaičiui ir jo komandai sėkmės ateityje. „Lietuvos rytas“ yra „Top-16” lygio komanda. Žaisti „Siemens“ arenoje yra sunku bet kuriam Europos klubui. Manau, vilniečiai ambicijų gali turėti ir „Top-16” etape.“

Rungtynių eiga

Palaikyti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų dvikovoje su „Entente“ ekipa į „Siemens“ areną susirinko pastebimai mažiau žiūrovų nei į ankstesnes šio sezono Eurolygos dvikovas. Nors pavėlavę sirgaliai vis dar renkasi, salėje, kur telpa daugiau nei 10 tūkst. žiūrovų, kone pusę vietų lieka neužpildytų.

Prieš mačą gausių ovacijų sulaukia „Lietuvos ryto“ legionierius iš Australijos Aronas Baynesas, trečiadienį švenčiantis savo 23-iąjį gimtadienį. Vidurio puolėjas iš R.Kurtinaičio rankų gauna rožių puokštę ir šakotį.

Rungtynėms teisėjaus arbitrų brigada sudaryta iš turko Recepo Ankarali, vokiečio Roberto Lottermoserio ir ispano Juano Carloso Garcia Gonzalezo.

„Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis dvikovą pradeda tradiciniu penketu – B.Popovičius, M.Gecevičius, A.Jomantas, D.Zavackas ir A.Baynesas.

Tuo tarpu jo oponentas Orleano „Entente“ strategas Philippe'as  Herve nuo pirmųjų minučių į aikštelę išleidžia A.Curti, C.Banksą, A.Dobbinsą, L.Vaty ir A.Moermaną.

Pirmas kėlinys

Kelių minučių taškų sausrą mačo pradžioje nutraukia penkis taškus iš eilės pelnantis D.Zavackas (5:0). Nepaisant sėkmingos šeimininkų pradžios, sužaidus 3 minutes priekyje jau svečiai (5:6). M.Gecevičius iš tos pačios vietos smeigia du tritaškius, taip grąžindamas persvarą „Lietuvos rytui“ (11:8). Dar vieną tritaškį pataiko D.Zavackas ir „Entente“ treneris yra priverstas prašyti pirmosios minutės pertraukėlės (14:8).

„Lietuvos ryto“ persvara ir toliau auga lyg ant mielių – sužaidus 7 minutes šeimininkai jau pirmauja dviženkliu pranašumu (18:8). Prarają tarp komandų dar labiau taikliu tritaškiu padidina S.Babrauskas (21:8). Daugiau nei keturių minučių svečių taškų sausrą taikliais baudos metimais nutraukia A.Nicholsas, tačiau jo ekipai tai maža paguoda, nes pirmą kėlinį ji pralaimi net 13 taškų skirtumu (23:10).

Antras kėlinys

Vilčių atsitiesti svečiams suteikia A.Nicholso dvitaškis su pražanga (23:13), tačiau čia pat – A.Jomanto atsakas (25:13). „Lietuvos ryto“ puolimas ima strigti ir R.Kurtinaitis prašo minutės pertraukėlės. Laimė, kelių vilniečių krepšio link neranda ir prancūzai (27:15).

Sužaidus pusę kėlinio „Entente“ atsigauna ir po sėkmingos atkarpos tirpdo deficitą iki 8 taškų (29:21). Prancūzai tęsia spurtą (31:25). Taikliais baudos metimais „Lietuvos rytui“ trumpam pavyksta susigrąžinti dalį persvaros (34:26), deja, pajutusi, jog gali kautis, Orleano ekipa tai ir daro (34:30). Už bandymą vaidinti pražangą B.Popovičius užsidirba techninę pražangą, laimė, varžovai maksimaliai šia dovanėle pasinaudoti nesugeba (38:34). Nepaisant to, po antro kėlinio jie gali džiaugtis – iš pirmajame kėlinyje turėto dviženklio deficito iki didžiosios pertraukos liko vos 4 taškai.

Trečias kėlinys

Po pertraukos M.Bjelica pelno keturis taškus iš eilės (42:34), netrukus tritaškį prideda D.Zavackas ir vilniečiai spurtuoja (45:36). Šeimininkų pranašumas toliau sparčiai auga (49:36). Tačiau, kaip ir pirmoje mačo pusėje, svečiai iš Prancūzijos rankų nenuleidžia ir po sėkmingos atkarpos vėl sugeba šiek tiek priartėti (52:44). „Entente“ įsidrąsina ir priartėja iki vieno taiklaus metimo (52:49).

Vis karščiau į nugaras šeimininkams kvėpuojančius varžovus dviem taikliais tritaškiais šūviais iš eilės kiek apramina M.Gecevičius (59:51). Deja, kėlinio pabaigoje tokiu pačiu metimu su sirena atsako ir L.Sciarra (61:55).

Ketvirtas kėlinys

Lemiama mačo atkarpa prasideda „Entente“ spurtu, po kurios iš vilniečių persvaros lieka vos  taškas (61:60). Tritaškį netrukus prideda A.Nicholsas ir „Lietuvos rytui“ po ilgos pertraukos vėl tenka vytis (61:63). Sėkmingai tris kėlinius plaukęs šeimininkų laivas toliau skęsta: M.Bjelica prameta abu baudos metimus, o R.Covile deda iš viršaus (61:65). Trijų minučių atkarpą ketviro kėlinio pradžioje „Entente“ laimi rezultatu 10:0.

Tylą nutraukia M.Bjelica, pataikantis du taškus su varžovo pražanga. Deja, baudos metimas ir vėl netaiklus (63:65). „Lietuvos rytas“ toliau neranda kelių varžovų krepšio link (63:67), laimė, D.Zavacko tolimas metimas taiklus (66:67).

Rezultatą taikliu baudos metimu išlygina B.Popovičius (67:67), deja, apsiginti po savo krepšiu vilniečiams vėl nepavyksta (67:69). Iki mačo pabaigos lieka 3 minutės. Abu baudos metimus realizuoja D.Zavackas (69:69).

„Siemens“ arenoje nuvilnija nusivylimo atodūsis–- ketvirtą savo baudos metimą iš eilės prameta M.Bjelica. Tiesa, antras aukštaūgio baudos metimas taiklus, o netrukus jis prideda dar du taškus su pražanga (73:69). Likus pusantros minutės iki mačo pabaigos M.Gecevičius tritaškiu siunčia „Entente“ į nokdauną (76:69), o sirgaliai daro bangą.

A.Nicholsas trimis taškais iš eilės dar sugeba šiek tiek sumažinti skirtumą (76:72), tačiau arčiau prancūzams priartėti nepavyksta ir dvikova baigiasi sunkia „Lietuvos ryto" pergale rezultatu 77:72 (23:10, 15:24, 23:21, 16:17).

Kurtinaitis tikėjosi įtemptos kovos

Prieš mūšį vilniečius treniruojantis R.Kurtinaitis neslėpė, kad duris į kitą Eurolygos etapą turėtų praverti dvi pergalės per 4 likusius susitikimus. Turint omenyje, kad, be Prancūzijos ekipos, „Lietuvos ryto“ grupėje dar lauks mačai su lyderiais Malagos „Unicaja“, Pirėjo „Olympiacos“ ir sudėtinga išvyka į Belgradą, „Entente“ barjeras Lietuvos čempionams atrodo lengviausiai peršokamas.

Juolab kad kartą „Lietuvos rytas“ savo pranašumą prieš būsimuosius varžovus šiame sezone jau įrodė, įveikdamas juos svečiuose 69:62, o pirmą kartą klubo istorijoje stipriausiame Europos klubų krepšinio turnyre dalyvaujančiai Orleano ekipai pergalės džiaugsmas Eurolygoje kol kas nepažįstamas – 6 rungtynės ir tiek pat nesėkmių.

Stebuklų Prancūzijos vicečempionai kol nedemonstruoja ir savo šalies pirmenybėse, kur su 5 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais po 10 turų užima 8 vietą.

Vis dėlto nurašyti „Entente“ ekipos R.Kurtinaitis nebuvo linkęs ir trečiadienį „Siemens“ arenoje tikėjosi įtemptos kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius