-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 21

Macijauskas: Krepšinis yra mano sritis

„Noriu likti prie krepšinio. Juk visi mes mėgstame daryti tai, kas yra malonu širdžiai, sekasi ir ką išmanome. Krepšinis yra mano sritis“, – prieš keletą savaičių sakė Arvydas Macijauskas.
A.Macijauskas
A.Macijauskas nori dalytis patirtimi. / „Scanpix“ nuotr.

Vieno garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų norams buvo lemta išsipildyti – trisdešimtmetis pradeda stratego karjerą ir tapo Vilniaus „Perlo“ trenerio asistentu, rašo bcperlas.lt.

Minėdamas, koks krepšinio stilius būtų mieliausias širdžiai, buvęs krepšininkas teigė, kad pergalių keliui ne mažiau svarbus ir sėkmės faktorius.

„Negaliu sakyti, kad viskas priklauso vien nuo trenerio propaguojamo žaidimo stiliaus. Mano manymu, tokio dalyko kaip sėkmės receptas nėra. Juk yra trenerių, kurie, nors ir nebūna patys geriausi, laimi čempionatus. Taip pat yra puikių trenerių, kuriems nepavyksta iškovoti svarbiausių titulų. Daug priklauso nuo žaidėjų, žaidimo laiko, netgi sėkmė kartais daug lemia.“

A.Macijauskas, pasižymėjęs darbštumu krepšinio aikštėje, apie trenerio darbą kalbėjo: „Jei nusprendi tuo užsiimti, tuomet taip. Toks jau tas sportas yra. Turi nuolat tobulėti, stengtis aplenkti varžovus. Toks mano požiūris ugdytas nuo jaunystės. Visada privalai įrodinėti sau, savo šeimai, aistruoliams, kad esi geresnis už kitus. Krepšinyje nuolat vyksta mikrodvikovų, jų patirtis praverčia gyvenime. Stebi, analizuoji varžovą, ieškai būdų, kaip jį įveikti. Jei nepavyksta greičiu, jėga, tuomet reikia sumanumu. Manau, trenerio darbe viskas vyksta panašiai.“

„Dedu tašką profesionalaus krepšininko karjerai, bet vis tiek norėčiau likti sporte, gal tapti treneriu. To nori daug karjerą baigusių krepšininkų. Ne dėl pinigų, o dėl emocijų, kad galėtum ir toliau patirti nugalėtojo džiaugsmą ar pralaimėtojo skausmą.  Tie jausmai – kaip narkotikas. Kartą juos patyręs, to nori dar ir dar“, – birželį sakė buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas.

Kalbėdamas apier Vilniaus „Perlo“ pasiūlymą A.Macijauskas teigė, kad pradeda naują gyvenimo etapą ir bandys su perspektyviais sostinės ekipos žaidėjais pasidalyti patirtimi.

„Komanda man pasiūlė prisidėti ir mielai sutikau. Baigėsi vienas gyvenimo etapas, dabar prasidės kitas. Noriu padėti jaunimui ir pats daug ko išmokti. Turiu daug patirties, žaidžiau geriausiose komandose, tad geriau dabar tik patirtimi dalysiuosi“, – sakė A.Macijauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius