Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 21

Macijauskas: nereikia juokinti žmonių

Vis dar su graikų Pirėjo „Olympiacos“ klubu besibylinėjantis Arvydas Macijauskas norėtų atstovauti Lietuvos rinktinei Europos čempionate, tačiau jam reikia sulaukti Apeliacinio teismo sprendimo ir nuveikti milžinišką darbą, kad atgautų per metus prarastą sportinę formą.
Arvydas Macijauskas vėl jaučiasi puikiai ir veržiasi į aikštę.
A.Macijauskas išgyvena vieną sunkiausių sezonų savo karjeroje – be krepšinio. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vilniuje susitikę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Ramūnas Butautas ir vienas nacionalinės komandos kandidatų Arvydas Macijauskas pasidalijo norais ir rūpesčiais. Aptaręs su krepšininku pasirengimo Europos čempionatui planus, strategas išreiškė susirūpinimą.

„Neramu, kad Arvydas dėl nesutarimų su „Olympiakos“ gali treniruotis tik individualiai, taip krepšininkas gali prarasti komandinių veiksmų jutimą. Iš pokalbio su žaidėju susidarė įspūdis, kad jis nori ieškoti kompromiso su „Olympiakos“, tačiau klubas nėra linkęs derėtis“, – Lietuvos krepšinio federacijos interneto svetainei sakė R.Butautas.

Šiuo metu A.Macijauskas Vilniuje treniruojasi minimaliai ir laukia teismo sprendimo, nuo kurio priklausys ateities planai. „Pripratau prie laukimo“, – 15min.lt teigė žaisti negalintis 29 metų 193 cm ūgio snaiperis.

Čia ne vaikų darželis, reikia ne vieno ir ne dviejų mėnesių, kad tinkamai pasirengčiau pirmajai treniruočių stovyklai, – sakė A.Macijauskas.

Ką šiuo metu veiki?
Minimaliai pasportuoju. Pagal sutartį dar priklausau „Olympiacos“ komandai, todėl negaliu treniruotis su kitais krepšininkais. Bėgioju krosiuką, truputį dirbu štanginėje, ir tiek.

„Olympiacos“ ir tavo teismų šleifas tęsiasi?
Taip. Klubas po to sprendimo pateikė apeliaciją. Nežinau, kiek laiko teks dabar laukti, bet tikiuosi, kad viskas greitai išsispręs. Jie reikalauja to paties – nutraukti su manimi sutartį ir nemokėti likusios atlyginimo dalies.

Susėsti prie bendro stalo su „Olympiacos“ vadovais ir susitarti tarpusavyje vilties neliko?
Nelabai tikiu, kad gali pavykti. Jeigu iki šiol to nebuvo, kai procesas tik prasidėjo, tai ir nebus.

Buvai susitikęs su Lietuvos rinktinės strategu R.Butautu. Pagrindinė pokalbio tema – rinktinė?
Pakalbėjome su treneriu. Man didelė garbė, kad esu laukiamas rinktinėje, bet tai nieko nekeičia. Būkime realistai, nežaidžiu krepšinio jau metus. Čia ne vaikų darželis, reikia ne vieno ir ne dviejų mėnesių, kad tinkamai pasirengčiau pirmajai treniruočių stovyklai.

Atstovauti rinktinei noro užtenka – gal tai atsiras ir planuose?
Noro užtenka, bet nereikia juokinti žmonių. Protingai mąstant man reikia gerai padirbėti mažiausiai porą mėnesių su Aleksandru Kosausku, kad įgaučiau gerą sportinę formą. Tai didelė atsakomybė prieš tautą. Gerai, jeigu komanda laimi, o jeigu ne? Tuomet prasideda kaltinimai treneriui, žaidėjams ir taip toliau. Kol kas nieko neplanuoju, reikia palaukti Apeliacinio teismo atsakymo.

Ir vėl tas kankinantis laukimas?
Prie to spėjau jau priprasti.

Priminsime, kad A.Macijausko ir Pirėjo „Olympiacos“ byla buvo ilgą laiką vilkinama Graikijos teismuose. Galiausiai priimtas sprendimas buvo palankus lietuviui, tačiau džiūgauti jis neskubėjo. Anot teismo, klubas negali nutraukti sutarties su snaiperiu, tačiau krepšininkui tai nubraukė galimybę ieškoti ir žaisti kitame klube. Vėliau klubas pateikė apeliaciją.

193 cm ūgio gynėjo sutartis su „Olympiacos“ galioja iki 2010 metų vasaros, iki to laiko graikų klubas turi sumokėti puspenkto milijono eurų. Konfliktas su Pirėjo komanda prasidėjo pernai vasarą, kai A.Macijauskas susižeidė koją, o tuo pasinaudodami „Olympiacos“ vadovai pateikė ieškinį dėl sutarties nutraukimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius