Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Macijauskas: „Olympiacos“ 100 proc. kaltas dėl visko

„Profesionalus sportas nėra tik garbė, sėkmė, džiaugsmas ir kiti malonūs dalykai. Taip pat yra skausmas, traumos, liūdesys. Tokių dalykų neįmanoma numatyti“, – kalbėdamas su vieno Graikijos dienrasčio žurnalistu pastarųjų dvejų metų savo karjeros tarpsnį apibūdina Arvydas Macijauskas.
Arvydas Macijauskas vėl jaučiasi puikiai ir veržiasi į aikštę.
A.Macijauskas jaučiasi puikiai, bet žaisti kol kas negali. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl puikių snaiperio sugebėjimų Kalašnikovu pravardžiuojamas krepšininkas jau seniai nešaudo. Šį sezoną nė vienų rungtynių nežaidęs krepšininkas kariauja su „Olympiacos“.

Vieną mūšį jis laimėjo – neseniai teismas paliko galioti Pirėjo klubo ir A.Macijausko 4,5 milijono eurų vertės dvejų metų kontraktą ir taip uždraudė graikams atleisti krepšininką iš Lietuvos. Tačiau tuo pačiu Macas veikiausiai pasirašė sau negailestingą nuosprendį. Dar dvejus metus nežaisti, jeigu jo ir graikų klubo ginčas virs tolesniu teismų maratonu.

Teismo sprendimu jūs likote „Olympiacos“ žaidėju, tačiau akivaizdu, jog čia nenorite žaisti. Bandysite kažkaip tartis su komanda dėl likusio kontrakto laiko ar ir toliau tenkinsitės tokia situacija ir tokiu savo statusu „Olympiacos“ klube?
Kai visa tai prasidėjo, stengiausi bendrauti su „Olympiacos“ ir rasti abiem pusėms naudingą sprendimą. Tačiau Pirėjo komanda niekada neatsakė į mano telefono skambučius ar elektroninius laiškus. „Olympiacos“ teisme darė viską, kad galėtų nutraukti su manimi kontraktą, tačiau aš save gyniau ir apgyniau. Norėjau susitarti, nes žinojau, kad tokie reikalai gali užtrukti labai ilgai. O aš nenorėjau prarasti likusio sezono, norėjau žaisti.

Kas kaltas dėl šios bjaurios situacijos? Jūs ar komanda?
Komanda 100 procentų kalta dėl visko.

Kokia jūsų forma dabar? Jei pakviestų kokia nors kita komanda, galėtumėte žaisti?
Taip. Aš galiu žaisti, tačiau, žinoma, kelis pirmus mėnesius mano forma nebūtų geriausia.

Ar tikėjotės, jog pasirašęs vieną iš didžiausių piniginiu atžvilgiu sutarčių Europoje galite patekti į tokią situaciją?
Prieš pasirinkdamas „Olympiacos“ turėjau daug pasiūlymų iš kitų Europos komandų ir  dvejiems metams garantuotą kontraktą su NBA klubu. Tačiau mačiau, kad „Olympiacos“ vadovai labai susidomėję manimi ir puoselėja dideles ambicijas, susijusias su komanda. Man tai buvo labai svarbu. Todėl mano vidinis balsas, nuojauta sakė pasirinkti „Olympiacos“. Labai skaudu, kad visi reikalai taip pasisuko.

Manote, kad pastarieji keleri metai buvo klaida?
Aš padariau viską, ką būtų padaręs profesionalus žaidėjas. Atidaviau visą širdį, jėgas, kad ši komanda būtų stipriausia Europoje. Taigi esu tikras, kad nepadariau nieko netinkamo.

Sulaukėte kokių nors nusiskundimų, priekaištų iš „Olympiacos“ pusės?
Aš vis dar turiu galiojantį dvejų metų kontraktą su „Olympiacos“ .

Buvo kalbama, kad nusprendėte reikalauti visų pinigų už likusį kontrakto laiką, nes vienas iš komandos trenerių, noriu pabrėžti, jog tai nebuvo Giannakis, pasakė, jog jūsų nėra komandos planuose. Tai tiesa?
Ne. Tai visiška netiesa. Aš supratau jau anksčiau, kad komanda manęs nenori. Ne tuomet, kai prasidėjo teismai. Tiek aš, tiek mano agentas dar vasarą jautėme signalų, kad komanda nori nutraukti su manimi kontraktą.

Supratau jau anksčiau, kad komanda manęs nenori. Ne tuomet, kai prasidėjo teismai.

Jūsų santykiai su Panagiočiu ir George Aggelopoulu buvo geri. Dabar abu jie nusivylę jumis, jūsų elgesiu, nes mano, kad negerbiate jų ir komandos. Galite ką nors pasakyti šiuo klausimu?
Broliai Aggelopoulai yra du geriausi komandos vadovai Europoje. Tik noriu palinkėti jiems turėti savo nuomonę ir mažiau paisyti gandų bei negirdėti pavydžių žodžių.

Jei turėtumėte šansą ką nors pakeisti ir grįžti į praeitį, ar būtų sutartis su „Olympiacos“?
Aš nieko nekeisčiau.

Praėjus dviem mėnesiams po sutarties sudarymo su „Olympiacos“ tuometis komandos treneris Pini Gershonas pareiškė, kad nenorėjo jūsų matyti „Olympiacos“ už tokią sumą. Jautėte dėl to spaudimą komandoje?
Visų pirma tai girdžiu pirmą kartą. Mano santykiai su Gershonu buvo normalūs, tokie, kokie ir turi būti tarp trenerio ir žaidėjo.

Ar gailitės dėl to, kad santykius su „Olympiacos“ teko aiškintis teisme? Manote, kad nebuvo kito būdo apsiginti?
Komanda nedavė jokio kito šanso, kaip teisėtai save apginti. Man nebuvo lengva, nes šiai komandai atidaviau širdį ir visi, kurie buvo šalia, tai matė.

Prieš ateidamas į „Olympiacos“ neturėjote rimtų traumų. Kaltinate Graikiją dėl to?
Profesionalus sportas nėra tik garbė, sėkmė, džiaugsmas ir kiti malonūs dalykai. Taip pat yra skausmas, traumos ir liūdesys. Tokių dalykų neįmanoma numatyti.

Komanda nedavė jokio kito šanso, kaip teisėtai save apginti.

Kai vykote pas Vokietijos medikus, pastarieji pabrėžė, kad jūsų problemos labiau psichologinės nei fizinės. Ką galėtumėte apie tai pasakyti?
Aš niekada neturėjau psichologinių problemų.

Medikas iš Vokietijos, kurį „Olympiacos“ teisme pristatė kaip liudininką, teigė, kad jei jūs toliau žaisite, negalėsite vaikščioti ir liksite invalidu. Teismas atmetė šį argumentą. Jaučiate palengvėjimą dėl to?
Šis argumentas buvo niekinis, nes jis buvo paprasčiausiai juokingas. Aš turėjau įrodymų iš kito mediko, kad šis „Olympiacos“ argumentas yra visiška nesąmonė. Kita vertus, toks teismo sprendimas patenkino mano sielą ir moralines vertybes.

„Olympiacos“ taip pat kaltino, kad vasarą treniravotės su kita komanda, nors to daryti negalėjote....
Niekada nesitreniravau su jokia kita komanda vasarą. Taigi šiuo klausimu neturiu daugiau ką pasakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius